Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

J. Bērziņš: "Šobrīd vēl neskatos Latvijas virzienā, gribētos uzspēlēt ārzemēs"

J. Bērziņš: "Šobrīd vēl neskatos Latvijas virzienā, gribētos uzspēlēt ārzemēs"
Jānis Bērziņš Latvijas izlases atklātajā treniņā 17. jūlijā
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latvijas basketbola izlases kandidāts Jānis Bērziņš sarunā ar Sportacentrs.com atskatījās uz pagājušo sezonu Itālijā, kuras lielāko daļu nācās izlaist ceļgala saišu traumas dēļ, un atzina, ka arī nākamo sezonu gribētu nospēlēt ārpus Latvijas.

Pagājušajā vasarā Bērziņš parakstīja līgumu ar Itālijas A sērijas klubu Kapo d'Orlando "Betaland", taču jau sezonas trešajā spēlē Turīnas "Fiat" viņš guva daļēju ceļgala priekšējo krustenisko saišu plīsumu. Priekšējo krustenisko saišu plīsums Jānim tika konstatēts arī 2013. gada nogalē.

"Viss bija augstākajā līmenī. Talantīgi amerikāņi, fizisks un ļoti individuālas basketbols, varbūt ne tik izteikti manā komandā," sezonas sākumu atceras Bērziņš. "Jau no paša sākuma komandā iejutos labi, veiksmīgi aizvadīju pārbaudes spēles, arī sezonas pirmie mači bija labi, bet tad nāca trauma. Grūti pateikt, kas īsti notika. Pašam likās, ka paslīdēju. Bet, visticamāk, pie vainas ir dažādu iemeslu kopums - pirmā operācija, varbūt nebiju sagatavojies. Tā vienkārši gadījās. Tagad esmu atpakaļ ar svaigām domām un motivāciju."

Rehabilitācijas posms pēc saskaņošanas ar klubu tika aizvadīts Latvijā, bet, kad basketbolists atsāka skriet, atgriezās Itālijā. Viss esot bijis augstā līmenī, kas ļāvis treniņos atgriezties jau pēc četrarpus mēnešu pārtraukuma. "Domāju, ka Latvijā pēc šādām traumām neviens tik ātri laukumā neatgriežas. Jau pēc operācijas jutu, ka šoreiz atveseļošanās periods būs īsāks. Jutos labi, celis bija labā stāvoklī, ārsti atļāva visu darīt, tāpēc nevajadzēja neko gaidīt."

"Notika tā, kā biju arī cerējis - atgriezos ierindā uz pēdējām divām regulārā čempionāta spēlēm un play-off. Rehabilitācija bija vērsta uz to, lai regulārā čempionāta beigās būtu atpakaļ un varētu mazliet ieskrieties pirms izslēgšanas spēlēm. Ar domu - ja būšu komandai vajadzīgs, tad esmu gatavs palīdzēt. Viens no amerikāņiem guva savainojumu, un es viņu, manuprāt, diezgan labi aizvietoju. Pretī bija Milānas "Olimpia", tādēļ neviens uz mums baigi necerēja, tomēr vienu spēli vinnēt izdevās. Pilsētai tie bija lieli svētki. Tādā ziņā labāk ir zaudēt Milānai, kas ir lielākais brends Itālijā. Zāle bija pilna. Sliktāk būtu zaudēt kādai vājākai komandai, jo tad sezona būtu pabeigta ar vilšanos."

Līguma ar Kapo d'Orlando klubu bija noslēgts uz diviem gadiem pēc sistēmas 1+1. Līguma otrajā gadā algai bija jābūt teju divreiz lielākai, taču klubs pēc traumas tādu summu nebija gatavs maksāt. "Man tika piedāvāts samazināt atalgojumu, taču tam es nepiekritu. Zināju - ja viņi negrib turpināt līgumu, tad viņiem jāmaksā izpirkuma maksa. Bet kopumā man tur patika, labprāt būtu palicis komandā," skaidro Bērziņš, piebilstot, ka klubs arī palicis parādā, taču tas jau tiekot risināts, šķīrāmies draudzīgi.

Runājot par nākamo sezonu, Jānis atzīst, ka varianti esot, taču nekas tāds, ko šobrīd būtu vērts atklāt. Vai ir interese arī no Latvijas klubiem? "Jā, bet šobrīd vēl neskatāmies Latvijas virzienā. Gribētos tomēr vēl uzspēlēt ārzemēs, kamēr ir iespēja. Jūtu, ka nākamā sezona būs laba. Jāatrod īstā vieta, kur to parādīt."

  +9 [+] [-]

, 2017-07-18 13:03, pirms 7 gadiem
Joprojām liels potenciāls, tikai jāatrod īstā komanda pēc iespējas labākā līgā, un jāaizvada pilna - stabila sezona, tad varēs kāpt augšā straujākiem soļiem..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2017-07-18 13:34, pirms 7 gadiem
Sezonas beigās jau smuki grieza

  +5 [+] [-]

, 2017-07-18 13:39, pirms 7 gadiem
Noteikti kaadam var paveikties. Speletajs, kurš var izšaut un samest pilnus grozus...Aiziet Boni!!

  -3 [+] [-]

, 2017-07-18 13:45, pirms 7 gadiem
kristaps.26 rakstīja: cerams atgriezīsies VEF !!!
Es arī ceru. Vieglā uzbrucēja vieta pagaidām brīva.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2017-07-18 14:19, pirms 7 gadiem
kristaps.26 rakstīja: cerams atgriezīsies VEF !!!
Nu tuviem cilvēkiem dzirdēts, ka, ja nākšot uz Latviju, tad tikai uz Ventspili, jo gribot spēlēt kādā Eiropas kausā , respektīvi Ventspils gadījumā ČL

     [+] [-]

, 2017-07-18 14:27, pirms 7 gadiem
Ventspils dabūja Bērziņu, bet Artūru !

  -4 [+] [-]

, 2017-07-18 14:30, pirms 7 gadiem
RiiBrii rakstīja: Ventspils dabūja Bērziņu, bet Artūru !
Tas priekš BKV īsti nopietns papildinājums nav gan
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-07-18 14:33, pirms 7 gadiem
kristaps.26 rakstīja: Tieši tā , viņam iespēja kļūt par VEF līderi , un atrādīt sevi naudīgiem krievu klubiem !!!
Ja skatāmies Meiera pieredzi, tad var tikai piekrist, jo 1-2 sezonas ar labu siegumu VTB un jau naudīgi klubi, no dažādām valstīm, acis met
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2017-07-18 14:52, pirms 7 gadiem
VietējaisMurisDzīvelīgs rakstīja: Nu tuviem cilvēkiem dzirdēts, ka, ja nākšot uz Latviju, tad tikai uz Ventspili, jo gribot spēlēt kādā Eiropas kausā , respektīvi Ventspils gadījumā ČL
loģisks solis un bkv kā reiz arī ir šāda vakance Lai vai kā, novēlu pēc šādas sezonas tiešām atrast savu vietu un sevi labi parādīt!

  +3 [+] [-]

, 2017-07-18 15:23, pirms 7 gadiem
Vieta izlasē šogad gan būs vēl sīvi jāizcīna .

  +1 [+] [-]

, 2017-07-18 15:34, pirms 7 gadiem
kristaps.26 rakstīja: Tieši tā , viņam iespēja kļūt par VEF līderi , un atrādīt sevi naudīgiem krievu klubiem !!!
Jā , pagaidām izskatās , ka VEF būs tik švaks , ka viņš varētu būt viens līderiem .

  -1 [+] [-]

, 2017-07-18 16:07, pirms 7 gadiem
Domāju jāspēlē labāk kādā labā ārzemju līgā un tur jāparāda un ko īsti ir spējīgs...bet ja nu tomēr, tad Ventspils noteikti ar Čempionu līgu krietni labāks variants kā Vef ar Vtb..

  +2 [+] [-]

, 2017-07-18 16:09, pirms 7 gadiem
Kāpēc atkal divkosība komentāros. Ja ies uz VEF, visi pret. Ja uz Ventspili, tad par
Bet reāli ir jāskatās, kādi ir varianti. Ja labs ārzemju variants, tad uz priekšu. Bet ja kaut kāda Polija, Itālijas lejas gala klubs un tamlīdzīgi, tad jau VEF vai Ventspils nav sliktāks variants

     [+] [-]

, 2017-07-18 16:11, pirms 7 gadiem
runchis rakstīja: Domāju jāspēlē labāk kādā labā ārzemju līgā un tur jāparāda un ko īsti ir spējīgs...bet ja nu tomēr, tad Ventspils noteikti ar Čempionu līgu krietni labāks variants kā Vef ar Vtb..
No spēlētāja paša gribēšanas maz kas ir atkarīgs. Ko izdarīs aģents, kā paveiksies.
Bet starp Ventspili un VEF lielas atšķirības nav. No VEF var nokļūt naudīgos VTB klubos utt.

     [+] [-]

, 2017-07-18 16:13, pirms 7 gadiem
Un Jānim Bērziņam tomēr ieteiktu novērtēt iespējas un neskriet kaut kur, ka tik "ārzemes". "Ārzemes" pats par sevi vēl nav nekāds rādītājs

  +2 [+] [-]

, 2017-07-18 16:14, pirms 7 gadiem
Novēlu, lai beidzot sanāk, negribētu, lai būtu nākamais mūžam perspektīvais.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja