Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Kalnietim 24 punkti, Lietuva pēdējā pārbaudē mājās uzveic Spāniju

Kalnietim 24 punkti, Lietuva pēdējā pārbaudē mājās uzveic Spāniju
Mants Kalnietis apspēlē Serhio Juļu
Foto: AFP/Scanpix

Mantam Kalnietim gūstot 24 punktus, Lietuvas basketbola izlase, turpinot gatavošanos Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm pēdējā pārbaudes spēlē dzimtenē ar rezultātu 87:83 pagarinājumā apspēlēja Eiropas čempioni Spāniju.

Eiropas vicečempioni lietuvieši sagatavošanās posmā pirms Rio olimpiskajām spēlēm paredzējuši aizvadīt 11 pārbaudes spēles. Lielākā daļa - sešas - no tām tika aizvadītas savā laukumā un šovakar norisinājās pēdējā. Pēdējo maču pirms došanās ceļā Lietuva aizvadīja "Žalgira" arēnā Kauņā. Savu līdzjutēju atbalstīti, lietuvieši otrajā ceturtdaļā pārņēma vadību un nosargāja to līdz puslaika pārtraukumam - 34:32.

Mants Kalnietis jau pirmajā puslaikā guva 14 punktus, bet spāņiem spēles pirmajā cēlienā rezultatīvi nospēlēja garie spēlētāji - Villijam Ernangomesam desmit punkti un sešas bumbas, bet Nikolā Mirotičam seši gūti punkti. Otrajā puslaikā mājiniekiem izdevās ierobežot spāņu garos spēlētājus un, lai gan viesi pirms pēdējās ceturtdaļas atradās vadībā (57:54), noslēdzošajā ceturksnī lietuvieši pārņēma vadību. 24 sekundes pirms pamatlaika beigām Serhio Juļs ar tālmetienu izlīdzināja rezultātu 72:72, bet pēdējā uzbrukumā lietuvieši netrāpīja ne ar pirmo mēģinājumu (Grigonis), ne pēc uzbrukuma bumbas izcīnīšanas (Valančūns), un sekoja pagarinājums.

Pēc pamatlaika Lietuvas izlases galvenais treneris Jons Kazlausks piedāvāja Spānijas izlases trenerim Serdžio Skariolo iespēju neaizvadīt papildlaiku, taču itāliešu speciālists no šī piedāvājuma atteicās.

Papildlaika pirmajā minūtē precīzi meta Sabonis un Rejess, bet pēc Grigoņa precīzā trīspunktnieka (77:74) lietuvieši atlikušajās četrās minūtēs vadību vairs nezaudēja. 25 sekundes pirms beigām Mačulis izkāpa ārpus laukuma robežām un spāņiem pie mīnus trīs (82:85) bija iespēja spēlēt teju līdz beigām. Lietuvieši gan nekavējās šo iespēju iznīcināt, pārkāpjot noteikumus. Soda metienu cīņā mainīt spēles iznākumu neizdevās, un Lietuva svinēja uzvaru ar rezultātu 87:83.

Mants Kalnietis uzvarētāju labā guva 24 punktus (3p. 4/5) un atdeva piecas rezultatīvas piespēles. 16 punkti un desmit atlēkušās bumbas Jonam Valančūnam, bet 14 punkti un astoņas bumbas pie groziem Domanta Saboņa rēķinā. Spānijai ar 14 punktiem rezultatīvākais bija Serhio Rodrigess, kuram arī sešas piespēles. Villijs Ernangomess otrajā puslaikā punktus vairs neguva un izcīnīja tikai vienu bumbu, spēli noslēdzot ar desmit punktiem un septiņām bumbām. Pa desmit punktiem arī Mirotiča un Rejesa kontos, bet 11 iemeta Juļs.

Spānijas izlasei šovakar nespēlēja neviens no brāļiem Gazoliem un Rikijs Rubio, bet lietuviešiem malā palika centrs Antans Kavaļausks. Savukārt uzbrūkošais aizsargs Artūrs Milaknis atteicies no turpmākas dalības Lietuvas izlasē šovasar.

Sagatavošanās posma turpinājumā Lietuvai vēl piecas spēles un visas tiks aizvadītas izbraukumā. Jau pēc trim dienām vēlreiz tiks spēlēts ar spāņiem, tikai šoreiz Arvīda Saboņa mīļajā Malagā. Pēc tam sekos tālāks ceļš uz dienvidrietumiem, Argentīnā aizvadot spēles pret austrāliešiem un argentīniešiem, bet pēdējais pārbaudes turnīrs paredzēts jau Brazīlijā, kur Sanpaulu tiks spēlēts ar Austrāliju un Brazīlijas - Ķīnas spēles uzvarētāju/zaudētāju.

Rio spēlēs Lietuvai turnīrs jāsāk B grupā, spēlējot pret Argentīnu, Spāniju, Brazīliju, Horvātiju un Nigēriju. Pirmais mačs 7. augustā pret mājinieci Brazīliju.

Izmantotie resursi:
Lietuvos krepšinio federacija - Lietuvos...


, 2016-07-18 22:44, pirms 8 gadiem
Eu, Sabonim tak drafts šogad.. Kā viņš var spēlēt izlasē, nav jagatavojas NBA???
, 2016-07-18 22:47, pirms 8 gadiem
agruha rakstīja: Eu, Sabonim tak drafts šogad.. Kā viņš var spēlēt izlasē, nav jagatavojas NBA???
Nezini,kas ir federācijas prezidents?
, 2016-07-19 00:18, pirms 8 gadiem
Bostonietis rakstīja: Nezini,kas ir federācijas prezidents?
Zinu. Arvids Sabonis.
, 2016-07-19 01:16, pirms 8 gadiem
agruha rakstīja: Eu, Sabonim tak drafts šogad.. Kā viņš var spēlēt izlasē, nav jagatavojas NBA???
Plusu nevaru pielikt, laikam Fakziņģis bloķē...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-07-19 10:23, pirms 8 gadiem
agruha rakstīja: Eu, Sabonim tak drafts šogad.. Kā viņš var spēlēt izlasē, nav jagatavojas NBA???
Da cik var čīkstēt! Pēc 3 gadiem redzēsiet, cik tālu būs ticis Sabonis un cik Porziņģis! Un tad visi būs lielākie faneļi!
, 2016-07-20 00:44, pirms 8 gadiem
Nedarbs rakstīja: Da cik var čīkstēt! Pēc 3 gadiem redzēsiet, cik tālu būs ticis Sabonis un cik Porziņģis! Un tad visi būs lielākie faneļi!
Ko nu muldi nopirktais kepon...
Gintare Petronīte: 158 spēles Lietuvas valstsvienībā. Foto: FIBA
1

Lietuvas leģenda Petronīte paziņo par karjeras beigām

Gintare Petronīte nedēļas vidū Turcijā aizvadīja pēdējo spēli karjerā. Viena no visu laiku labākajām Lietuvas basketbolistēm nolēma beigt spēlētājas gaitas, ceturtdien, 21. martā, vēstīja kaimiņvalsts mediji.
Rihards Lomažs, Rodions Kurucs un Kristers Zoriks 2024. gada 25. februārī. Foto: Mārtiņš Goldbergs
29

Entonijs ielozē Rīgas turnīra uzvarētāju pret Vāciju, Franciju un Japānu

Otrdien, 19. martā, FIBA mītnē Ženēvā notika Parīzes Olimpisko spēļu izloze basketbolā. Rīgas kvalifikācijas turnīra uzvarētāja tika ielozēta B grupā pret Vāciju, Franciju un Japānu. Vīriešu turnīrs notiks no 27. jūlija līdz 10. augustam.
Beļģijas saspēles vadītāja Žulī Alemāna. Foto: EuroBasket Women

Eiropas čempione Beļģija nonāk Parīzes "nāves grupā" sievietēm

Otrdien, 19. martā, FIBA mītnē Ženēvā notika Parīzes Olimpisko spēļu izloze basketbolā sievietēm. Tokijas spēļu čempione ASV tika ielozēta C grupā pret vicečempioni Japānu, Eiropas čempioni Beļģiju un strauji progresējošo Vāciju.