Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Pārkers: "Sapņoju par 2015. gada Eiropas čempionātu Francijā"

Pārkers: "Sapņoju par 2015. gada Eiropas čempionātu Francijā"
Tonijs Pārkers ar Eiropas čempionāta MVP balvu
Foto: AFP/Scanpix

"Nākamie divi gadi Francijas kreklā man un Borisam Diāvam ir ļoti svarīgi, tāpēc vēlamies pabeigt starptautisko karjeru ar vērienu," leģendārais Francijas aizsargs Tonijs Pārkers intervijā respektablajam izdevumam "Le Figaro" atzinis, ka sapņo nākamo Eiropas čempionātu nospēlēt dzimtenē.

2013. gada 22. septembrī Pārkers un Francija pirmo reizi valsts vēsturē triumfēja Eiropas čempionātā, finālā pārspējot spēcīgo Lietuvas izlasi. Saspēles vadītājs tika atzīts par finālturnīra vērtīgāko spēlētāju un vēlāk nopelnīja 2013. gada labākā Eiropas basketbolista balvu.

Viņš neapstājās pie sasniegtā. Pārkers 15. jūnijā kļuva par pirmo eiropieti, kurš četras reizes spējis uzvarēt NBA čempionātā (2003, 2005, 2007, 2014). Finālsērijā līdz četrām uzvarām “San Antonio Spurs” apspēlēja trīskārtējos čempionus “Miami Heat” (2006, 2012, 2013) ar rezultātu 4-1.

Tādējādi Pārkers apsteidza horvātu Toniju Kukoču, kurš karjeras laikā kopā ar “Chicago Bulls” un Maiklu Džordanu izcīnīja trīs NBA titulus. Pirms septiņiem gadiem francūzis kļuva par pirmo eiropieti, kurš finālos nopelnīja MVP balvu, bet 2011. gadā panākumu atkārtoja vācietis Dirks Novickis.

“Jā, šī bija sapņu sezona,” spēlētājs teica intervijā “Le Figaro” žurnālistam Kristofam Remī. “Nespētu labāku iznākumu pat nosapņot. Kopā ar Borisu Diāvu ceļojām neparasti pozitīva viļņa galotnē. Ceru, ka spēsim turpināt būt veiksmīgi ar “Spurs” un noturēsim Francijas basketbolu virsotnē.”

FIBA Eiropas nodaļai septembrī jāizlemj, kur tiks rīkots 2015. gada Eiropas čempionāta finālturnīrs. Par galvenajām kandidātēm tiek uzskatītas Spānija, Turcija, Francija, kā arī Baltijas valstu un Somijas kvartets.

“Aiz stūra gaida daži skaisti notikumi – Eiropas čempionāts 2015. gadā, kur mums jāaizstāv tituls, un tad 2016. gada Olimpiskās spēles Brazīlijā. Abi turnīri man un Borisam būs ļoti nozīmīgi. Tuvojamies karjeras beigām un centīsimies izbaudīt katru mirkli.”

Pārkers atklāj savu nākamo sapni. “Finišēt virsotnē ar Franciju ir viens no maniem galvenajiem mērķiem. Zinu, ka FFBB prezidents Žans Pjērs Siutā (Jean-Pierre Siutat) dara visu, kas viņa spēkos, lai Francija varētu sarīkot Eiropas čempionātu un, manuprāt, mums kā pašreizējiem Eiropas čempioniem ir labas izredzes. Spēlēt Eiropas čempionātu mājās būtu sapņa piepildījums. Tas būtu ārpus šīs pasaules.”

Izmantotie resursi:
Parker : «Une saison de rêve» - NBA - Basket -


, 2014-06-18 14:59, pirms 10 gadiem
Gan jau,ka Francija tiks pie tiesiibaam riikot Eurobasket 2015!
, 2014-06-18 15:19, pirms 10 gadiem
Spānijai ir 2014. gada Pasaules čempis
Turcijai 2010. gadā PČ un 2001. gadā EČ
Francija 1999. gadā bija EČ
Baltijas valstis+Somija? Mazliet par avantūristisku

Tāpēc es domāju un ceru, katā būs Francija
, 2014-06-18 16:03, pirms 10 gadiem
Biedriņš: ''Sapņoju par 3 punktiem sezonā un 9 miljoniem kabatā''
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Aleksandrs Petrovičs (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
1

Petrovičs atgriežas Latvijas kvalifikācijā ielozētās Brazīlijas trenera amatā

Brazīlijas Basketbola federācija pavēstījusi par izmaiņām vīriešu basketbola izlases trenera amatā. Tajā atgriezies horvātu speciālists Aleksandrs Petrovičs, kurš tajā nomainījis līdzšinējo speciālistu Gustavo Konti. Brazīlija šajā vasarā Rīgā cīnīsies par vietu 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu turnīrā.
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.