Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Andris Kajaks

Kalniņš: "Latvijas izlase nav personiskā piparbodīte"

Kalniņš: "Latvijas izlase nav personiskā piparbodīte"
LBS prezidents Ojārs Kehris un Kosta Jankovs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

Rīta laikrakstā "Diena" publicētais "ASK Rīga" menedžera Ģirta Kalniņa personiskais viedoklis precīzi iezīmē galvenās likstas Latvijas vīriešu valstsvienības organizātoriskajā darbā.

"Latvijas basketbola valstsvienība nav īstā vieta, kur var nodarboties ar kaut kādu pašdarbību vai shēmošanu, kas bija raksturīgas deviņdesmito gadu pārvaldes modelim.

Atklātas diskusijas un konsekventas rīcības vietā dzirdamas spekulācijas ap vienu kandidātu, ko mēģina dabūt cauri LBS prezidenta Ojāra Kehra padomnieks Kosta Jankovs. Kas ir Kosta Jankovs? Kehris publiski pateicis, ka viņa pakalpojumi izmaksā 100 000 eiro gadā. Ko viņš ir paveicis par šo naudu? Tagad Jankovs lobē serbu treneri vārdā Nenads Trajkovičs. Es paskatījos viņa dosjē: pēdējais ieraksts izdarīts 2004.gada sezonā, kad viņš bijis viduvēja Bosnijas kluba galvenais treneris. Deviņdesmito gadu beigās divus mēnešus bijis Belgradas Partizan galvenais treneris. Pēc tam trenējis studentu izlasi. Bet mēs taču runājam par Latvijas izlasi, nevis personisko piparbodīti!

Tieši LBS prezidentam Kehrim jāuzņemas atbildība par to, ka tika sabojāts Kemzuras variants. Viņš jau bija izrādījis interesi, taču sarunu process apstājās, kad Kehris pavaicājis Lietuvas žurnālistiem, kas ir Kemzura, ne tikai parādīdams savu nekompetenci, bet arī piesaistīdams lielu uzmanību. Jau Ainara Zvirgzdiņa gadījums pierādīja, ka šie jautājumi nerisinās normāli. Pēc 4.vietas Eiropas čempionātā sākās nesaprotamas pauzes un dīvaini paziņojumi, tā vietā, lai skaidri paziņotu, ka LBS prioritāte ir pagarināt līgumu ar Zvirgzdiņu. Šo situāciju noteikti varēja atrisināt daudz ātrāk nevis tā, kā tā tika atspoguļota publiskajā telpā.

Cik lietderīgs bija veselas delegācijas brauciens pasniegt Biedriņam izlases kreklu, ja izlozes brīdī nav zināms ne izlases treneris, ne direktors un pat ne vadības struktūra! Biedriņš un visi citi Latvijas labākie basketbolisti spēlēs izlasē, ja komandā būs normāla profesionāla darba gaisotne. Lietuviešiem izlases direktors jau mēnesi dzīvojas pa Ameriku un runā ar spēlētājiem par termiņiem, par plāniem. Rada sajūtu, ka viņi ir gaidīti izlasē. Bet mums izlasei ir jauni krekli, toties Arēnā Rīga pat nav rezervēti laiki kvalifikācijas turnīra spēlēm, kaut gan datumi sen jau bija zināmi. Spēlēsim Ventspilī?

Varbūt lietderīgāk būtu šim braucienam iztērēto naudu un Jankovam maksāto algu novirzīt kur citur. Piemēram, katru gadu divus trīs jaunos menedžerus vai trenerus sūtīt uz ārzemēm mācīties, stažēties, apgūt pieredzi. Dažu gadu laikā mums būtu sagatavoti kadri, kas noderētu gan savienībai, gan klubiem. Treneru kvalifikācijas problēmas taču ir katastrofālas. Daži aktīvākie paši dibina sakarus un brauc mācīties. Bet tas ir jāpadara par sistēmu.

Taču sistēmas trūkums ir raksturīgs visai LBS darbībai. Kādi ir kritēriji sporta skolām? Basketbola akadēmijas Rīga prezidents Guntis Šēnhofs priecājas par daudzajiem kausiem un medaļām, bet cik viņa skolā ir sagatavotu spēlētāju junioru un pieaugušo izlasēm? Kehris ieraksta atskaitē, ka basketbola popularitāte strauji aug, taču tas ir klubu nopelns — ko LBS ir darījusi, piemēram, lai palīdzētu sakārtot nodokļu problēmas vai ieinteresētu privātuzņēmējus vairāk atbalstīt sportu? Kāpēc netiek mērķtiecīgi izmantots veterānu potenciāls basketbola tradīciju uzturēšanai un attīstīšanai?

LBS vadītājam jābūt vai nu izcilam menedžerim, vai cilvēkam no basketbola vides. Kehra gadījumā nevar manīt ne vienu, ne otru pazīmi. Jukas ap izlasi var kalpot kā katalizators nopietnām pārmaiņām. Ja prezidents nav spējīgs mainīt darba stilu, tad jādomā par personāliju nomaiņu."

* Basketbola kluba ASK Rīga ģenerālmenedžeris paudis personisko, nevis kluba oficiālo viedokli

Izmantotie resursi:
www.diena.lv


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-02-18 09:21, pirms 16 gadiem
Kopumā visnotaļ precīzi, jo kopumā LBS pēdējā laikā arvien vairāk sāk atgādināt LHF. Šķiet vienīgā atšķirība ir tā LBS ir bik vairāk naudas nekā LHF un drusku lielāka nojēga kā to naudu tērēt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-02-18 09:27, pirms 16 gadiem
100% piekrītu

tanīs resnajās pakaļās ir implantēts par daudz naudas
, 2008-02-18 09:30, pirms 16 gadiem
Kehris basiti jau driz bus ka ikona - Lipmans hokejaa! Ja sheit ir kads LBS tuvu stavosha persona, tad noteikti var apstiprinat to, ka Kehrim vairak rup savs personigais labums, nevis izlases un jaunatnes attistiba un sistema Latvijas basketbolaa. Kalninj .... neapstajies pie iesaakta! Ceru tev uzradisies domu biedri.
, 2008-02-18 09:36, pirms 16 gadiem
nu ko es sapratu tad doma ir ari tada ka kehris izmet naudu pa vejam braucot nelietderigi uz ameriku, turot kostu u.t.t.
tade tam es piekritu
bet kas tas par mistisku treneri no serbijas???
kam mums tadu treneri kas trene viduvejus serbijas klubus????
, 2008-02-18 09:36, pirms 16 gadiem
Viss skaidrs...Kehri ar mietu!!! Buus jau aizseedeejies siltajaa vietinjaa...mosh akcijas komplektaa abus ar Kiru...sak kopaa jautraak
, 2008-02-18 09:39, pirms 16 gadiem
Principā viss pareizi, kehris vienmēr bijis klusais līdējs ( PSKP laikos), nekad nav bijis savs viedoklis, kuru varējis argumentēti aizstāvēt, baidījies atbildības un ar savu pelēcību vienmēr centies sev savākt apkārt tikpat pelēkas un neizteiksmīgas personas. Štrunts par viņa pagātni, bet LBS ir uztaisīta patiešām par Kehra privāto bodīti un galvenais, ka šī tipa zīmīgākā rakstura iezīme " ka tik kaut kas nenotiek" dara vairāk ļauna nekā laba. Pārvēlēšanas tikko bija, kosmētisiki uzlabojumi ir izdarīti, bet principi nemainās...
Slēpts komentārs: ledusledus
, 2008-02-18 09:45, pirms 16 gadiem
Absoluut piekriitu - fakti runaa pashi par sevi....!
Vadiibas stils - nekorekts, darbiibas - nesaskanotas ar parejas basketbola sisteemas buutiibu.....

Njez, taa jau likaas, ka buus baigais attiistibas kurss - kur esam nonakusi? It ka jau tik atri rezultatus nevar gaidiit, bet visa sii jezga ar treneri, krekliem, Kostaam un viriesu izlases atlaisanaam un pienemsanaam - njez, galiigi zuud jebkaada ticiiba
, 2008-02-18 09:48, pirms 16 gadiem
Jankovam Kehris maksā 100 štukas ,bet jaunatnes sporta skolām palīdzēt nevar...Un kamdēļ Lietuvā ārzemnieka licence maksā 80 LS ,bet Latvijā 800LS,tas tādēļ lai sev un saviem padotajiem varētu nofinansētu nesakarīgus braucienus uz ārzemēm un pie reizes arī aizbrauktu uz kādu kūrortu paslēpot.Pilnīgi piekrītu par to mietu un jo ātrāk jo labāk.
, 2008-02-18 09:49, pirms 16 gadiem
Cerams, ka ar šo rakstu nekas tā arī neaprobežosies šai sakarā ...
Cerams, ka godājamos žurmālistus nepiebaros ar preses konforencēs bagātīgi klātiem galdiem un šie turpinās lbs sakarā pūst miglu acīs finansētājiem un skatītājiem ...

P.s. Ko tas Kosta reāli ir izdarījis no līguma noslēgšanas dienas ar viņu līdz šim brīdim?

P.p.s. Laikam pārāk daudz to cerams man sanāca ...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: kino
, 2008-02-18 10:03, pirms 16 gadiem
starp citu hokejā un futbolā jau sen neviens klubs nemaksā federācijai nodokļus( dalības maksu, licences un uttt) ,bet tik LBS uzspiež saviem basketbola klubiem to visu nomaksāt un vidēji sezonā no katra lielā LBL kluba LBs ieņem ap 10 000 LS ,no zemākajiem līgas klubiem ap 3000 LS. Kopā sanāk oioioio un kur tā naudiņa tik novirzīta ???????
Pat ģenerālsponsoru LBL nevar atrst ,fotbolam un hokejam gan jau vairākas sezonas ir nosaukums un naudiņa ar ko atbalstīt klubus...Kehri ,padomā vai nebūtu laiks pamest šo silto vietiņu.
, 2008-02-18 10:03, pirms 16 gadiem
Kapec gan lai liktu mieru?
Slēpts komentārs: kino
, 2008-02-18 10:06, pirms 16 gadiem
Ja liks mieru, tad nezinaas, kur ir probleemas.
Gan probleemas saprast, gan probleemas pashas par sevi!
, 2008-02-18 10:07, pirms 16 gadiem
Par Kemzuru un Zvirgzdiņu - 100%!
, 2008-02-18 10:12, pirms 16 gadiem
vai no Kostas 100K barojas puse LBS kantora?

ko divu mēnešu laikā izdarījis Jaunpups? vai kādas sporta bāzes projekts (izņemot Jelgavu) ir sācis kustēties?

vai ja Latvija nekvalificēsies LBS 2009. Kehris atkāpsies?

kādēļ nepaziņo presei, ka par Latvijas vīriešu izlases direktoru kļūs Buļs, kura tēvs ir liels ziedotājs Latvijas basketbolā?
, 2008-02-18 10:14, pirms 16 gadiem
Izlese kvalificēsies jau 5 reizi pēc kārtas. Tas jau liecina par stabilu piederību Eiropas top 16.
, 2008-02-18 10:25, pirms 16 gadiem
GAIDAM KEHRA ATBILDI!!! PIETIEK KLUSU SLAPSTĪTIES
, 2008-02-18 10:26, pirms 16 gadiem
un kāpēc neziņo tautai ka Buļu izmeta no TTT direktora amata..???
, 2008-02-18 10:29, pirms 16 gadiem
ja gribi stundu klausīties Kehra runās un pēc tam saprast ka viņš ir lējis baigo ūdeni tad tiešām ir vērts aiziet tev pie viņa uz ofisu.Nu lielāks ūdens lējējs Latvijā ir tikai Repše ko ar nevar apstādināt.
, 2008-02-18 10:32, pirms 16 gadiem
Jaa, Buljs ir slikts Taads neporfesionaali pacilaats.. Kursh gan cits, ja ne Maaxvels.. Atkal Maaxvels
, 2008-02-18 10:34, pirms 16 gadiem
Futbolā piederība Eiropas top 16 būtu panākums, bet basketbolā ... man kaut kā neērti būtu ko tādu pateikt
un tam nav vajadzīgi tādi resursi, lai sasniegtu tādu mērķi
Un ja kādam garlaicīgi un vēl nekas nav skaidrs, tad lai aiziet un iepazīstas ar lbs valdes un īpaši jau padomes sastāvu. Manuprāt padome ir ekskluzīvākais klubiņš Latvijā ...
grūti tikai saprast, pēc kādiem kritērijiem tur šīs personas iekļautas ... man domāt, ka ar to, ka jaunībā šad tad uzspēlēts bik par maz. tik pat labi mani varētu apstiprināt par dziesmusvētku virsdiriģentu jo es jau ar sad tad klusām pavelku līdz himnai un spēju pāris žestus parādīt
Un vades sastāvs jau pakārtots padomei, tātad nav jēgas komentēt ...
ak pareizi, tā ir sabiedriskā organizācija
Turklāt iepazīstoties ar tiem sastāviem, tur tak neviens nav ne tuvu darītājs. Daži ir labi vadītāji, bet kurš tad darīs? Ar to ka tehniski nevainojami novada valdes sēdi, piedalās preses konforencē un prezentē kreklus pus gadu, pirms tie vispār kādam būs vajadzīgi, ir pa maz.
Man domāt, ka to lbs visi uztver kā tādu goda organizāciju, kurā ir jauki atrasties ... prestizi nu ja un droži vein arī ienesīgi ... sabiedrīskā organzācija ar visu no tā izrietošo ($$$) u.t.t.
īsi sakot ... smagi ... aizejam pa lipmana taku ...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-02-18 10:35, pirms 16 gadiem
Nu vismaz peec šā raksta ask nelabvēļiem nebūtu jāsaka ka lbs protežē ASK!
, 2008-02-18 10:36, pirms 16 gadiem
Nu Basketbola savienībā valdošā kārtība ir lieliska, ja salīdzinam ar hokeja virtuvē notiekošo...
, 2008-02-18 10:38, pirms 16 gadiem
Pilnīgi pareizi atzīmēts, ka LBS sāk līdzināties LHF- tās pašas aizkulišu spēles jocīgā treneru izvēle un tā tālāk.Tikai starpība tā ka Lipmans tiek vērtēts pretrunīgi, bet Kehris ar savu "komandu" nekā - manuprāt apsalūtas nulles.
Ar tādu Valsts atbalstu, kāds ir basketbolam Latvijai vajadzēja būt tuvu kaimiņiem Lietuviešiem, bet kur esam paši zināt.
Ja hokejā ir dažādi vērtētas, bet personības( Vorobjovs, Lipmans, Znaroks u.t.t.), tad Basketbolā ir dārgi Jefiņi (Jaunups, Jankovs, Eiropas ''čempī izlasē bija vesels bars)- kuri neko neko nemāk un nedara...
, 2008-02-18 10:40, pirms 16 gadiem
to cigors

tas jau neko nepieraada, ne jua vienmeer "gali" noziimee pashu augshu

Ja godiigi tad man ir paarsteigums, ka Kalninjsh tik atklaati runaa un taa sakariigi... Katraa zinjaa Kalninjsh ir viens no sakariigaakajiem cilveekiem ASK, par to jau otro reizi paarliecinos (pirmaa bija intervija "SA"), lai gan protams varbuut vinjsh ir tikai labs runaataajs??! Kaa ar to Kalninju ir, ASK fani?
, 2008-02-18 10:54, pirms 16 gadiem
Kehris muuzhdien ir liidis siltaas vietinjaas...nu jau kaa 11 gads ka vinsh silti silda savu kreeslu, paraleeli shai siltajai vietinjai vinsh jauki ieritinaajies arii vairaakaas valdees un padomees, nu pof.... bet galvenais ka vinsh ir ekonomists...tad kaada velna peec ekonomists maksaa kaut kaadam mistiskam Kostjam 100 stabus par apsoliitajiem zelta kalniem LV basketbolaa, kur ir kaads atskaites periods, pagaajushi jau 6 meeneshi kopsh muusu glaabeejs ir pienjemts shajaa amtaa...atskaiti luudzu, plashaakai sabiedriibai ??? Principaa, manupraat mums tepat Latvijaa var atrast cilveekus kas buutu gatavi straadaat 100x ciitiigaak un efektiivaak idejas vaardaa...un ne pat par 10 dalju no taas summas...personiigi veelos redzeet Kehra vietaa taadus tipaazhus kaa Bondars, Klinstons vai Shneps...vienvaardsakot vai nu cilveekus kas gaajushi cauri basketbola virtuvei visu savu dziivi vai veiksmiigus funkcionaarus ar labu darbu dosjee kabataa...
, 2008-02-18 10:57, pirms 16 gadiem
Drosmīgi. Cerams ka kaut kas mainīsies, ja teiktais atbilst objektīvai patiesībai.
Aleksandrs Petrovičs (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
1

Petrovičs atgriežas Latvijas kvalifikācijā ielozētās Brazīlijas trenera amatā

Brazīlijas Basketbola federācija pavēstījusi par izmaiņām vīriešu basketbola izlases trenera amatā. Tajā atgriezies horvātu speciālists Aleksandrs Petrovičs, kurš tajā nomainījis līdzšinējo speciālistu Gustavo Konti. Brazīlija šajā vasarā Rīgā cīnīsies par vietu 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu turnīrā.
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.