Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Brazīlija PK kvalifikācijā tiek pie tehniskās uzvaras, jo pretinieki nepagūst uz spēli

Agris Suveizda

Brazīlija PK kvalifikācijā tiek pie tehniskās uzvaras, jo pretinieki nepagūst uz spēli
ASV Virdžīnu saspēles vadītājs Volters Hodžs. Foto: FIBA

Šonakt Brazīlijas pilsētā Gojanijā vajadzēja notikt Pasaules kausa kvalifikācijas spēlei starp Brazīliju un ASV Virdžīnām, taču mačs tika atcelts viesu neierašanās dēļ.

"ASV Virdžīnu nacionālā federācija informēja FIBA par to, ka komanda nespēj laicīgi pārlidot uz Gojaniju. Tā rezultātā Brazīlijai atbilstoši basketbola noteikumiem tiek piešķirta uzvara ar rezultātu 20:0," teikts FIBA paziņojumā.

Pirms trim dienām ASV Virdžīnas spēlēja Venecuēlas galvaspilsētā Karakasā, mājiniekiem piekāpjoties ar rezultātu 73:87. Apakšgrupā ASV Virdžīnas ar deviņiem punktiem (tehniskā zaudējuma dēļ punkts par šo maču nepienāksies) ieņem priekšpēdējo vietu. No iepriekšējā posma tai nāca līdzi četri zaudējumi un divas uzvaras pār tās grupas pastarīti Bahamām.

Brazīlija bija pārsteigta par sāncenšu neierašanos uz spēli un sola visiem līdzjutējiem 30 dienu laikā atmaksāt par biļešu iegādi iztērēto summu. Brazīlija ar sešām uzvarām un diviem zaudējumiem ieņem otro vietu grupā. Ameriku kvalifikācijas otrajā posmā 12 komandas ir sadalītas divās apakšgrupās. Pasaules kausam kvalificēsies katras grupas trīs spēcīgākās vienības, kā arī labākā ceturtās vietas ieguvēja.

Šobrīd Pasaules kausam bez mājinieces Ķīnas ir kvalificējušās vēl piecas izlases – Tunisija, Nigērija, Grieķija, Vācija un Čehija. Pasaules kauss notiks nākamajā gadā.

VKomandaSUZ+/-P
1.Venecuēla871+8415
2.Brazīlija862+10814
3.Kanāda761+16113
4.Dominikāna853+7013
5.ASV Virdžīnas826-1139
6.Čīle716-1028

Izmantotie resursi:
Statement regarding the game Brazil – Virgin...

  +1 [+] [-]

, 2018-09-17 13:51, pirms 6 gadiem
"No iepriekšējā posma tai nāca līdzi četri zaudējumi un divas uzvaras pār tās grupas pastarīti Dominikānu."

Tabulā gan Dominikāna augstāk par Virdžīnu. Žurnālistikas zemākais punkts.