Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Āzijas kauss: Lēmaņa vadītā Austrālija grauj Ķīnu un iesoļo pusfinālā

Andrejs Siliņš

Āzijas kauss: Lēmaņa vadītā Austrālija grauj Ķīnu un iesoļo pusfinālā
Andrejs Lēmanis
Foto: AFP/Scanpix

Noslēgušās visas ceturtdaļfināla cīņas Āzijas kausa izcīņā basketbolā - par pēdējām pusfinālistēm ceturtdien kļuva Austrālija, ko vada latviešu izcelsmes treneris Andrejs Lēmanis, un Jaunzēlande, kas pārliecinoši apspēlēja attiecīgi Ķīnu un Jordāniju.

Austrālijas un Ķīnas duelis solīja lielāko intrigu ceturtdaļfinālos, tomēr realitātē tā izpalika. Ja pirmais puslaiks vēl aizritēja līdzīgā cīņā (45:42), tad trešajā ceturksnī austrālieši veica izšķirošo izrāvienu un atlikušajā spēlē tikai nostiprināja vadību. Skanot beigu sirēnai, tablo vēstīja par pārliecinošu Austrālijas triumfu - 97:71.

Austrāliešiem rezultatīvākais bija Džeisons Kedī, kurš sameta 20 punktus, kā arī atdeva četras rezultatīvas piespēles. Mičs Makerons pievienoja 17 punktus. Savukārt ķīniešiem 19 punktus iemeta Lī Gens.

Jaunzēlande savā ceturtdaļfinālā ar 98:70 sagrāva Jordāniju. Tohi Smits-Milners un Šea Ili guva pa 19 punktiem katrs, Ili arī atdeva 13 rezultatīvas piespēles.

Pusfinālos Irāna spēlēs pret Dienvidkoreju, savukārt Austrālija cīnīsies pret Jaunzēlandi. Pusfināli paredzēti sestdien, bet lielais fināls un pārējās cīņas par vietām norisināsies svētdien.