Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Krievija izsit Spāniju un pirmā iekļūst pusfinālā

Krievija izsit Spāniju un pirmā iekļūst pusfinālā
Mihails Kulagins
Foto: Robertas Dačkus, www.fibaeurope.com

Piektdien, 17. augustā, Viļņā notiek "Samsung" Eiropas U18 čempionāta ceturtdaļfināli un četru ceļazīmju dalīšana uz 2013. gada FIBA U19 Pasaules čempionātu Čehijā. Pirmajā spēlē Krievijas junioru izlase uzvarēja favorīti Spāniju ar rezultātu 58:56 (15:15, 14:8, 13:17, 16:16).

Spāņi čempionātu sāka ar piecām uzvarām piecās spēlēs, tikai E grupas līderu cīņā atzīstot Lietuvas pārākumu. Piektdien dienvidnieki piedzīvoja otro zaudējumu pēc kārtas, negaidīti piekāpjoties Krievijai. Pēdējie Liepājā cieta neveiksmes pret Horvātiju un Latviju, tikai ar uzvaru pār Turciju nodrošinot vietu labāko komandu astoņniekā.

Pagrieziena punkts Krievijai bija pirmdien spēlē pret Latviju savainotā Mihaila Kulagina atgriešanās. Dmitrija Kulagina jaunākais brālis Viļņā guva 7 punktus, izcīnīja 9 atlēkušās bumbas un izdarīja 4 rezultatīvas piespēles, taču ne mazāk svarīgs bija viņa pievienošanās emocionālais efekts.

Teicama spēle izdevās Kulagina kolēģiem Anajevam, Gankevičam, Iļņickim, Kaņiginam un Kareņinam. Lai gan nevienam no viņiem neizdevās gūt vairāk par 10 punktiem, rezultatīvi nospēlēja deviņi Krievijas spēlētāji, kamēr Spānijai punktus savāca tikai pieci basketbolisti.

Piecas ceļazīmes uz Pasaules čempionātu Čehijā

Nākamā gada FIBA U19 Pasaules čempionātā varēs piedalīties sešas Eiropas komandas – finālturnīra rīkotāji čehi un pirmo piecu vietu ieguvēji Eiropas junioru čempionātā. Nākamā gada 27. jūnijā – 7. jūlijā Čehijas galvaspilsētā Prāgā tiksies 16 komandas – četras no Amerikām (ASV, Brazīlija, Kanāda, Argentīna), trīs no Āzijas, divas no Āfrikas, sešas no Eiropas un viena no Okeānijas (Austrālija vai Jaunzēlande).

Latvijas valstsvienība U19 Pasaules čempionātos ir spēlējusi divas reizes. 1999. gadā Portugālē izdevās izcīnīt devīto vietu, savukārt 2011. gadā Valmierā, Liepājā un Rīgā tika finišēts desmitajā vietā.

U19 Pasaules čempionāta dalībnieki: Čehija, ASV, Brazīlija, Kanāda, Argentīna, Krievija, Serbija.

Finālu kalendārs

Sestdiena, 18. augusts
14:30 Pusfināls par 5. vietu (Latvija/Lietuva - Bulgārija)
16:45 Pusfināls par 5. vietu (Horvātija/Itālija - Spānija)
19:00 Pusfināls (Latvija/Lietuva - Serbija)
21:15 Pusfināls (Horvātija/Itālija - Krievija)

Svētdiena, 19. augusts
13:30 Spēle par 7. vietu
15:45 Spēle par 5. vietu un pēdējo ceļazīmi uz Pasaules čempionātu
18:00 Spēle par 3. vietu
20:15 Fināls

Izmantotie resursi:
FIBA Europe


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-08-17 18:39, pirms 12 gadiem
visusportufans rakstīja: Negaidīti, katrā ziņā PČ U-19 var būt bez Spāņu līdzdalības
Tieši tāpat kā gadu atpakaļ, kad čempionāts notika Latvijā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-08-17 19:35, pirms 12 gadiem
visusportufans rakstīja: Viss būs skaidrs Pusfināli Krievija-Horvātija, Serbija-Lietuva.
FInāls Lietuva-Horvātija
Par 5-8 vietu
LV-Bulgārija
Spanija -Itālija
wow, spēle leiši pret latviešiem jau beigusies, vai?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.
Luka Banki. Foto: FIBA
9

Latvijas izlase pirms OS kvalifikācijas aizvadīs divas pārbaudes spēles

Latvijas Basketbola savienība (LBS) informē, ka Latvijas vīriešu basketbola izlase 2024. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram sāks gatavoties 17. jūnijā, un divu nedēļu garumā gaidāmas divas pārbaudes spēles. Publiski ziņots par pārbaudes maču savā laukumā pret Ēģipti, taču gaidāma arī viesošanās pie Somijas.