Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Štālbergs: "Bija spēlētāji, kuru lēmums neierasties izlasē nebija saprotams"

Štālbergs: "Bija spēlētāji, kuru lēmums neierasties izlasē nebija saprotams"
Artūrs Štālbergs un Roberts Štelmahers. Foto: Romāns Kokšarovs/f64

"Uzmanība jāpievērš spēlētājiem, kuri atbraukuši. Bija spēlētāji, kuri neieradās attaisnojošu iemeslu dēļ. Bija spēlētāji, kuru lēmums nav saprotams," pirmdien, 17. februārī, preses konferencē "Elektrum" Olimpiskajā centrā teica Latvijas vīriešu basketbola valstsvienības ģenerālmenedžeris Artūrs Štālbergs.

Roberts Štelmahers, vīriešu valstsvienības galvenais treneris

“Ieradušies labākie spēlētāji, kuri šajā brīdī pieejami, – prieks par viņiem! Sirds mierīga – manā rīcībā būs labākie Latvijas spēlētāji savās pozīcijās. Gatavosimies pozitīvā noskaņojumā. Šonedēļ jādzīvo tikai Latvijas basketbolam, nedomājot par klubiem-konkurentiem.

Sestdien nācu skatīties labu basketbolu, nevis vērtēt pretiniekus Latvijas un Igaunijas līgā. Redzēju, ka VEF un Ventspils cīņā uzbrukums dominēja pār aizsardzību. Tā ir pagātne. Kā jau teicu, šonedēļ visām domām jābūt par valstsvienību.

Šorīt aizvadījām vieglu treniņu 14 spēlētāju sastāvā. Pirmajās piecās dienās koncentrēsimies mājas spēlei pret Bosniju. Tā ir labi nokomplektēta komanda ar labu treneri. Bosnieši atstrādājuši ātru pāreju uzbrukumā, var nospēlēt ļoti agresīvi.

Otrajai pretiniecei Bulgārijai paredzēta pārbaudes spēle. Bulgārus sāksim analizēt pēc pirmās cīņas – par abiem pretiniekiem esam sagatavojuši materiālus arī no iepriekšējā cikla. Arēnā strādāsim no trešdienas. Šajā ciklā būs jaunas basketbola bumbas – spēlētājiem jāpierod, jāizmet savs metienu skaits.

Pirmā numura pozīcijā daudz variantu, kā spēlēt – Rinalds Sirsniņš un Artūrs Žagars nav vienīgie spēlētāji, kuri var darboties ar bumbu. Saspēles vadītājs mūsdienās ir diezgan stiepts jēdziens – vairāk izmanto kombo aizsargus. Šajā situācijā palīdzīgu plecu būs daudz.”

Artūrs Štālbergs, ģenerālmenedžeris

“Pirmajā sabraukumā pulcējam 15 spēlētājus, no kuriem šobrīd pieejami 14. Žanim Peineram rīta treniņa vietā paredzēts ārsta apmeklējums – jāizvērtē savainojuma radītās sekas. Vakarā zināsim, kā rīkoties tālāk.

Uzmanība jāpievērš spēlētājiem, kuri atbraukuši. Bija spēlētāji, kuri neieradās attaisnojošu iemeslu dēļ. Bija spēlētāji, kuru lēmums nav saprotams. Reaģējām, atkarībā no situācijas. Ingus Jakoviča gadījumā nosūtījām vēstuli Itālijas Basketbola federācijai (aicinot paskaidrot, kāpēc klubs nelaiž spēlētāju uz izlasi). Romas atbilde vēl nav saņemta.

Sastāva komplektācijā ieguldīts liels darbs. Bija jāsazvana spēlētāji, klubi, federācijas. Jāpanāk, lai spēlētāji atbrauc. Jāizrunā ar treneriem sastāva aprises. Bija klubi, kuriem vajadzēja nosūtīt otro un trešo vēstuli. Šorīt, kad ienācu zālē un ieraudzīju visus, pārņēma patīkamas sajūtas.

Mēģinājām sarunāt pārbaudes spēli ar Baltkrievijas izlasi, taču viņiem pirmā cīņa kvalifikācijā paredzēta izbraukumā. Tāda pati situācija atkārtojās ar Igauniju. Paši nebijām gatavi braukt ārpus Rīgas.”

Jānis Blūms, valstsvienības kapteinis

“Jaunā cikla sākumā spēlētājiem jābūt vienotiem, jāstrādā labā noskaņojumā. Pirmajā treniņā redzēju, ka jaunajiem čaļiem acis deg. Būtu labi, ja varētu ātrāk tikt Arēnā – tur ir cietāka grīda, lielāks plašums. Arī jaunās bumbas ir cietākas.

Dāvis Bertāns sevi labi parādīja NBA trīspunktu metienu konkursā – viņam tur bija jābūt. Dāvis ir augstas klases spēlētājs, viens no labākajiem pasaulē savā pozīcijā. Ceru kādu dienu viņu redzēt Latvijas izlasē.”


, 2020-02-17 14:12, pirms 4 gadiem
Čalis laikam labā maizē ticis.Vaigus kā kāmis uzaudzējis...
, 2020-02-17 14:59, pirms 4 gadiem
aizvien vairāk pazīmes, ka čalis slikti strādānestrādā.

bet cerība, ka līmenis pietiekošs, lai tiktu EČ vispār bez tāda ĞM
, 2020-02-17 16:19, pirms 4 gadiem
Kurš tad ir tas, kurš varēja, bet nebrauca?
, 2020-02-17 16:33, pirms 4 gadiem
Jēga šadi nepilnīgi izteikties, ka nevar neko skaidri pateikt, kurš tieši ir tas slidenais posms. Varētu teikt, ka šādu darbu, savākt visus varētu jebkurš daudz maz basketbolu zinošs puika..
, 2020-02-17 16:44, pirms 4 gadiem
Davaj gaidu atbildi no Romas un galvenais kādi sodi tiks uzlikti no FIBAS puses.
, 2020-02-17 16:59, pirms 4 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Davaj gaidu atbildi no Romas un galvenais kādi sodi tiks uzlikti no FIBAS puses.
Par ko sodi?
, 2020-02-17 18:35, pirms 4 gadiem
eevelee rakstīja: Jēga šadi nepilnīgi izteikties, ka nevar neko skaidri pateikt, kurš tieši ir tas slidenais posms. Varētu teikt, ka šādu darbu, savākt visus varētu jebkurš daudz maz basketbolu zinošs puika..
Pilnīgi piekrītu, kas tā pa vāvuļošanu, saki skaidri un gaiši, ja ne tad tēmu necilā, tā jau vienmēr var atrunāties, sarunāju ar visiem klubiem, tikai paši spēlētāji negribēja
, 2020-02-17 20:41, pirms 4 gadiem
Real Rebel rakstīja: Par ko sodi?
par to, ka itāļu čali kluba vadība palaida uz izlasi, bet latvieti nē.
, 2020-02-17 21:12, pirms 4 gadiem
Ja šādi teksti būtu Žogotas uzvaras gadījumā, tad te visi vārītos.
, 2020-02-17 22:56, pirms 4 gadiem
Davai Šmitu dabūjiet vismaz, viņš nespēlēs nav top laukuma spēlētājs Barselona, bet Izlasē noderētu pat ļoti, ja jau Baģis var iegūt Barselonas un un citu spānijas līgu spēl'tajus Ukrainas izlasē, kāpēc LV nevar? Kāpēc?
, 2020-02-18 08:42, pirms 4 gadiem
Štālbergs vietēja līmeņa menedžeris. Ar saviem čaļiem var kaut ko sarunāt. Straptautiskās attiecībās jābūt gudrākam, inteliģentākam. Ja ne tas, tad vismaz ar labiem sakariem un talantu, kā, piemēram, Kalnītis.
, 2020-02-18 09:02, pirms 4 gadiem
Tas FIBA labi ir sadragājis mūsējo talantīgāko paaudzi. Būtu bijusi vecā sistēma, tad izlase spēlētu visi labākie nevis kā tagad, otrā izlase..
Ja tagad netiksim čempī, kas ir diezgan reāli, tad būs pavisam bēdīgi..
, 2020-02-18 10:26, pirms 4 gadiem
ko nozime šis Štalberga teiktais, Paši nebijām gatavi braukt ārpus Rīgas ??????????????? ??????????????? ??????????????? ??????????????? ?????????
, 2020-02-18 10:54, pirms 4 gadiem
Beidziet braukt virsū Artūriņam. Šamais tak veselu čupu spēlētāju no vietējā dīķa sarunājis
, 2020-02-18 12:28, pirms 4 gadiem
Mazliet tik pietrūkst, lai izlase būtu nokomplektēta no visiem elitārās maz....is...ānu divīzijas labākajiem no labākajiem izredzētākajiem
, 2020-02-18 14:04, pirms 4 gadiem
skatoties vadības uzvārdue, izskatās pēc masonu sazvērestības..
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.
Luka Banki. Foto: FIBA
9

Latvijas izlase pirms OS kvalifikācijas aizvadīs divas pārbaudes spēles

Latvijas Basketbola savienība (LBS) informē, ka Latvijas vīriešu basketbola izlase 2024. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram sāks gatavoties 17. jūnijā, un divu nedēļu garumā gaidāmas divas pārbaudes spēles. Publiski ziņots par pārbaudes maču savā laukumā pret Ēģipti, taču gaidāma arī viesošanās pie Somijas.