Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Polijas basketbolistus turpmāk trenēs Bauermans, Maķedoniju - slovēnis

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Polijas basketbolistus turpmāk trenēs Bauermans, Maķedoniju - slovēnis
Dirks Bauermans
Foto: AFP/Scanpix

Pazīstamais Vācijas basketbola speciālists Dirks Bauermans oficiāli kļuvis par Polijas izlases galveno treneri, tādējādi 2013. gada finālturnīrā poļi spēlēs tieši viņa vadībā.Jauns galvenais treneris arī Latvijas izlases pretiniecei Maķedonijai.

Bauermans pie Polijas izlases stūres

Šodien Polijas Basketbola federācija ar prieku paziņoja, ka izdevies vienoties par līguma parakstīšanu ar vienu no Vācijas pazīstamākajiem treneriem Diku Bauermanu, kurš izlasi vedīs kaujā 2013. gada Eiropas čempionātā Slovēnijā. Bauermans sasniedza lieliskus panākumus ar Vācijas izlasi (2005. gadā tika iegūts Eiropas čempionāta sudrabs), tādēļ poļi cer, ka viņam izdosies to atkārtot arī ar Polijas izlasi.

Bauermans savā vairāk nekā 20 gadus ilgajā karjerā veiksmīgi trenējis dažādus Vācijas, Beļģijas, Grieķijas klubus, vairākkārt tiekot pie čempiona tituliem, kā arī gada labākā trenera nosaukuma. Vācijas izlasi kā galvenais treneris viņš vadīja laikā no 2003. līdz 2011. gadam. Šajā laikā Vācija piedalījās Pekinas Olimpiskajās spēlēs, divas reizes kvalificējās pasaules čempionātam, ieguva Eiropas sudrabu un piekto vietu, bet Latvijas līdzjutēji viņu visvairāk atcerēsies pēc 2009. gada Eiropas čempionāta Polijā, kad tieši Bauermana trenētā Vācija izšķirošajā grupu turnīra spēlē no tālākās cīņas izslēdza Latviju. Pēdējā Bauermana darba vieta bija Minhenes "Bayern".

Eiropas čempionāta finālturnīrā Polija spēlēs grupā ar Slovēniju, Spāniju, Horvātiju, Gruziju un Čehiju.

Maķedoniju trenēs slovēnis

Bauermans Polijas izlases trenera amatā nomainīs Alešu Pipanu, kurš pieņēmis Maķedonijas izlases piedāvājumu. Slovēņu speciālists kopš 2012. gada strādā Maķedonijas klubā "KK MZT Skopje", bet tagad arī vadīs izlasi. Līdz šim viņš bija trenējis Slovēnijas un Polijas izlases, kā arī dažādus slovēņu klubus.

Atgādināsim, ka Maķedonija finālturnīrā būs viena no Latvijas konkurentēm.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-01-17 21:19, pirms 11 gadiem
Nu Bagijs par šito ir 100% labāks!