Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Oficiāli publicēts "EuroBasket 2021" turnīra logo

Andrejs Siliņš

Starptautiskā basketbola federācija (FIBA) pirmdien oficiāli publicēja nākamā vīriešu Eiropas čempionāta "EuroBasket 2021" logo. Turnīrs 2021. gada septembrī norisināsies četrās dažādās valstīs - Čehijā, Gruzijā, Itālijā un Vācijā.

Jauno logo radījusi Lielbritānijas galvaspilsētā Londonā bāzētā aģentūra "TwelfthMan", kas skaidro, ka logo apvienota drāma, sajūsma un gaidas pēc Eiropas vadošā turnīra, kas apvieno līdzjutējus visā kontinentā un pat ārpus tā. Logo esošie elementi simbolizējot enerģiju un pieaugušās runas par gaidāmo finālturnīru. Turklāt logo izveidots, balstoties uz čempioniem paredzētās Nikolaja Semaško trofejas formu.

"Logo atklāšana ir svarīgs solis ceļā uz "EuroBasket 2021", kas tagad pavērs priekškaru uz kvalifikācijas turnīru februārī," oficiālajā paziņojumā citēts FIBA Eiropas nodaļas izpilddirektors Kamils Novaks. "Logo izvēlējās četras federācijas, kas organizēs finālturnīru. Esam priecīgi par rezultātu un kopīgajiem pūliņiem izvēles procesā. Partnerība sākusies teicami, mēs ticam, ka šī sadarbība var dot mums veiksmīgāko turnīru vēsturē."

"EuroBasket 2021" norisināsies no 2. līdz 19. septembrim 2021. gadā. Šī būs jau trešā reize pēc kārtas, kad turnīrs notiks četrās valstīs - 2015. gadā finālturnīrs noritēja Vācijā, Horvātijā, Latvijā un Francijā (izslēgšanas turnīrs Francijā), 2017. gadā Rumānijā, Izraēlā, Somijā un Turcijā (izslēgšanas turnīrs Turcijā), bet 2021. gadā notiks Čehijā, Gruzijā, Itālijā un Vācijā (izslēgšanas turnīrs Vācijā).

Kvalifikācijas turnīra izšķirošā kārta sāksies nākamā gada februārī, turpināsies novembrī un noslēgsies 2021. gada februārī. Latvijas valstsvienība ielozēta H grupā, kur mērosies spēkiem pret Bosniju un Hercegovinu, Bulgāriju un Grieķiju. Lai kvalificētos finālturnīram, jāiekļūst savas grupas labāko trijniekā.

Latvija turnīru sāks 21. februārī Arēnā Rīga pret Bosniju un Hercegovinu, bet trīs dienas vēlāk izbraukumā spēlēs pret Bulgāriju. Nākamā gada 26. novembrī viesos jāspēlē pret Grieķiju, bet 29. februārī viesos pret Bosniju un Hercegovinu. Kvalifikāciju latvieši noslēgs 2021. gada februārī Rīgā, 19. datumā tiekoties ar Bulgāriju, bet trīs dienas vēlāk spēlējot pret Grieķiju.