Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Musas 33 punkti atnes Bosnijai pirmo zeltu Eiropas čempionātos

Musas 33 punkti atnes Bosnijai pirmo zeltu Eiropas čempionātos
Bosnijas U16 izlase: pirmās zelta medaļas valsts basketbola vēsturē
Foto: FIBA Europe

Bosnijas un Hercegovinas basketbolisti svētdien, 16. augustā, pirmo reizi vēsturē triumfēja Eiropas U16 čempionātā, finālā Kauņā pārspējot Lietuvu ar rezultātu 85:83. Džanans Musa finālā guva 33 punktus un tika atzīts par turnīra vērtīgāko spēlētāju. Bronzas spēlē Turcija pieveica Spāniju.

Pirmais puslaiks pagāja Džanana Musas zīmē. Bosniešu aizsargs mirdzēja uzbrukumā, līdz pārtraukumam sametot 22 punktus, izcīnot sešas atlēkušās bumbas un izdarot piecas rezultatīvas piespēles. Bosnijas kadeti ieguva 13 punktu pārsvaru – 50:37.

Trešās ceturtdaļas vidū bosniešu atrāviens sasniedza 15 punktus (57:42), taču lietuvieši nepārtrauca atspēlēšanās centienus. Divas minūtes un 20 sekundes pirms pamatlaika beigām pusfināla varonis Arnas Veļička samazināja starpību līdz diviem punktiem – 81:79.

Musa pēc ilgas bumbas kontroles atbildēja ar tālmetienu – 84:79. Nepilnu minūti vēlāk aizsarga kolēģis netrāpīja nevienu soda metienu, savukārt lietuvieši guva divus ātrus punktus – 84:81. Pēdējās minūtes sākumā mājinieki devās vēl vienā uzbrukumā, taču šoreiz palika tukšā.

Bosnijas basketbolisti pēdējā pilnajā uzbrukumā pie punktiem netika. Emirs Čerkezovičs uz piektās piezīmes rēķina aizsardzībā pārkāpa noteikumus pret Veļičku, taču lietuviešu aizsargs netrāpīja nevienu mēģinājumu. Bosniešu spēlētājs, izcīnot atlēkušo bumbu, izkāpa ārpus laukuma un Lietuva ieguva 5,2 sekundes pēdējam uzbrukumam. Tālmetiens bija neprecīzs, bet izcīnītā bumba groza apakšā ļāva gūt tikai divus punktus – 84:83. Musas pirmais brīvmetiens pielika cīņai punktu.

Čempionus apbalvoja Lietuvas Basketbola federācijas prezidents Arvīds Sabonis.

Fināls, 16. augusts, Kauņas sporta halle

Bosnija un Hercegovina – Lietuva 85:83 (26:19, 24:18, 19:22, 16:24)
Bosnija: Musa 33 (8ab, 7rp, 9ip), Čampara 23 (5ab), Čerkezovičs 10 (5ab, 5pp), Sikirašs 9 (7ab), Mutičs 4, Barukcija 4, Kocičs 2, Jankovičs, Mirkovičs, Ovčina, Alikadičs; Dakovičs.
Lietuva: Veļička 14, Vasiļausks 12, Uļeckas 11, Kozis 10, Sargūnas 9, Balčunas 8, Jozaitis 8, Kisunas 6, Bakutis 3, Vaičunas 2; Lavrinovičs, Žitkus.


, 2015-08-16 23:16, pirms 9 gadiem
Žēl lietuvieši, bet Musa ir zvērs!!
Slēpts komentārs: Skudriniekss
, 2015-08-16 23:36, pirms 9 gadiem
Musa bij fantastisks
, 2015-08-16 23:53, pirms 9 gadiem
Musa ir talantīgākais eiropietis kāds redzēts. Tur nba jābūt jācer,ka ar attieksmi viss būs ok.
, 2015-08-17 00:00, pirms 9 gadiem
Leišiem kā jau parasti bija nereāli paveicies, ka tikušui līdz finālam, jo no grupas izgājuši kā ceturtie un pretī dabūju somiju, kura bija no nosēdusies pēc grupas turnīra. Tos pašus arī knapi vinnēja. Par Bosniju prieks, jo atceros Musu no Rīgas čempionāta un jau toreiz likās ļoti labs spēlētājs, izskatās, ka ir jau pregresējis. Viņu man liekas ir savācis horvātu klubs savā sistēmā.
Slēpts komentārs: Erzelis
, 2015-08-17 00:37, pirms 9 gadiem
Kāda jēga priecāties par kaimiņu zāģi!?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-08-17 09:12, pirms 9 gadiem
Erzelis rakstīja: Bet nu tomēr ir kaifs skatīties uz leišu skabām sejām. Visa LT izlase bija atnāksi un veterāni, visi gaidīja zeltu. Bosnija ir tāds melnais zirdzņš kā Latvija un prieks par viņiem.
Nepaliekam par kr.etīniem no skaudības! Leiši vienmēr atbalsta LV izlasi, mēs atbalstam leišus, jo cik tad mums to brāļu un labo kaimiņu ir? Par Musu runājot, jā, talants grandiozs, bet pacanam pat 17 nav, līdz ar to baigi sacerēties vēl bosniešiem nevajadzētu.
Aleksandrs Petrovičs (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
1

Petrovičs atgriežas Latvijas kvalifikācijā ielozētās Brazīlijas trenera amatā

Brazīlijas Basketbola federācija pavēstījusi par izmaiņām vīriešu basketbola izlases trenera amatā. Tajā atgriezies horvātu speciālists Aleksandrs Petrovičs, kurš tajā nomainījis līdzšinējo speciālistu Gustavo Konti. Brazīlija šajā vasarā Rīgā cīnīsies par vietu 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu turnīrā.
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.