Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

ASV izlase Ebolas vīrusa dēļ nebrauks uz Senegālu

ASV izlase Ebolas vīrusa dēļ nebrauks uz Senegālu
Maiks Kžiževskis, Džerijs Kolandželo un Džims Bohaims 2014. gada 30. jūlijā Lasvegasā
Foto: AFP/Scanpix

Ebolas vīrusa uzliesmojums Rietumāfrikā piespiedis ASV basketbola federāciju (USA Basketball) atcelt 27. augustā plānoto braucienu uz Senegālu, ESPN.com pavēstīja valstsvienības ģenerālmenedžeris Džerijs Kolandželo.

Lēmums par brauciena atcelšanu pieņemts brīdī, kad Pasaules veselības organizācija (WHO) paziņojusi par “apdraudējumu veselībai starptautiskā mērogā”, teica Kolandželo. Tādējādi amerikāņi izlēmuši atcelt ASV basketbolistu pirmo viesošanos Āfrikā.

“Runāju visas federācijas vārdā, kad saku, ka esam ārkārtīgi sarūgtināti par atcelto braucienu uz Senegālu,” teica Kolandželo. “Visa delegācija ar nepacietību gaidīja šo iespēju, taču pēc Pasaules veselības organizācijas paziņojuma sapratām, ka nevaram atļauties pat vismazāko risku. Apstākļi vienkārši neļauj mums turp doties.”

Starptautiskās organizācijas apgalvo, ka Ebolas vīruss, sākot no 2014. gada marta, ir prasījis vairāk nekā 1000 cilvēku dzīvības četrās Rietumāfrikas valstīs – Libērijā, Sjerraleonē, Gvinejā un Nigērijā. Īpašu publicitāti vīruss ieguvis ASV. Piemēram, ASV Ārlietu ministrija piektdien pieprasīja ASV vēstniecības darbinieku ģimenēm atstāt Sjerraleones galvaspilsētu Frītaunu.

Pasaules kausa izcīņa notiks no 30. augusta līdz 14. septembrim. ASV basketbolisti C grupā Bilbao spēlēs pret Ukrainu, Somiju, Jaunzēlandi, Turciju un Dominikānas Republiku. Četras spēcīgākās komandas kvalificēsies astotdaļfināliem.

Izmantotie resursi:
USAB cancels Senegal trip due to Ebola concerns...


, 2014-08-16 13:25, pirms 10 gadiem
Es domāju,ka tā darītu katrs,saprātīgi domājošs cilvēks
, 2014-08-16 15:02, pirms 10 gadiem
jureks rakstīja: Es domāju,ka tā darītu katrs,saprātīgi domājošs cilvēks
Muļķības. Senegāla pirms pusgada jau aizvēra robežas un tur visā valstī ir tikai daži cilvēki karantīnā.

Nekā saprātīga tur nav, jo risks noķert Ebolu ir 0.

Pat Ebolas skartajās valstīs iespēja saslimt tuvojas 0, ja vien tu nenonāc saskarē ar slimo asinīm, vēmekļiem, fēcēm vai urīnu.
Aleksandrs Petrovičs (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
1

Petrovičs atgriežas Latvijas kvalifikācijā ielozētās Brazīlijas trenera amatā

Brazīlijas Basketbola federācija pavēstījusi par izmaiņām vīriešu basketbola izlases trenera amatā. Tajā atgriezies horvātu speciālists Aleksandrs Petrovičs, kurš tajā nomainījis līdzšinējo speciālistu Gustavo Konti. Brazīlija šajā vasarā Rīgā cīnīsies par vietu 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu turnīrā.
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.