Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

ASV U17 trenere pēc Latvijas sagraušanas ar 65 punktiem: "Galvenā bija aizsardzība"

Ints Megnis
Ints Megnis

ASV U17 trenere pēc Latvijas sagraušanas ar 65 punktiem: "Galvenā bija aizsardzība"
ASV U17 sieviešu basketbola izlase Liepājā
Foto: usab.com

Lai Latvijas U17 sieviešu basketbola izlase tiktu sagrauta ar 65 punktu pārsvaru, galvenā bija aizsardzība, pēc svētdien Liepājā gūtās uzvaras paudusi ASV izlases galvenā trenere Karla Beruba.

Gatavojoties Baltkrievijā gaidāmajam Pasaules kausa finālturnīram, Latvija svētdien cieta sāpīgu neveiksmi ar rezultātu 38:103. Latvietes pieļāva 28 kļūdas, realizējot tikai 21,8% metienu no spēles. Visas ASV izlases spēlētājas guva starp 6 un 15 punktiem, kamēr Latvijai 13 punktus iemeta Ketija Vihmane.

"Pirmajās pāris minūtēs Latvija bija pārāka, bet tad mēs pagriezām spēles gaitu," paudusi Beruba. "To izdevās paveikt ar mūsu aizsardzību. Pārtvērām bumbas, savācām tās aizsardzībā zem groza. Mūsu aizsardzība būs izšķirošā Baltkrievijā. Tāpat spēlējām zonas aizsardzību, kas izskatījās tiešām labi."

Zīmīgi, ka vēl spēles piektajā minūtē Latvijas izlase bija priekšā ar 14:6, turpinājumā amerikānietēm veicot 23 punktu izrāvienu. Līdz puslaika pārtraukumam basketbola dzimtenes pārstāves jau atradās vadībā ar 51:23, pēc tam trešo ceturtdaļu uzvarot ar 29:9, bet ceturto ar 23:6.

"Mūsu sabalansētais sastāvs būs vēl viena atslēgas figūra. Tas ir tiešām dziļš," teica trenere. "Varam piecelt jebkuru no soliņa un zinām, ka tas dos pacēlumu komandai."

"Spēles sākumā atrasties iedzinējos bija neliels pierādījums, ka nespēlējām labākajā līmenī, nerādījām pilnu potenciālu," teica amerikāņu spēlētāja Heilija Džounsa. "Rezervistes ienesa svaigu enerģiju, izdevās veikt izrāvienu, ko pēc tam noturējām visu maču."

"Uzbrukumā spēlējām tiešām labi. Kustinājām bumbu, saspēlējāmies, lai tiktu līdz brīviem metieniem," pauda cita basketboliste Selesta Teilore. "Tomēr tā, kas mums ļoti palīdz, ir aizsardzība, īpaši atlēkušo bumbu iegūšana, pārtvertas piespēles un mešanās pakaļ bumbām, kas lido ārpus laukuma."

Pasaules kauss U17 vecuma basketbolistēm Minskā notiks no 21. līdz 29. jūlijam. Latvijai D grupā būs jāspēlē pret Kanādu, Austrāliju un Angolu. Visas komandas iekļūs astotdaļfinālā, kur sacentīsies pret C grupas vienībām (Spānija, Ungārija, Argentīna, Jaunzēlande). Liepājā spēlē arī Kanāda, ko sestdien latvietes uzvarēja ar 62:47.

"Viņas ir nedaudz citādākas, bet atlētiskas. Viņas spēlē ļoti ciešu aizsardzību," Baruba izteikusies par Kanādas U17 izlasi, kas būs amerikāņu pretiniece pirmdien. "Tā ir ļoti atlētiska, meistarīga, disciplinēta komanda," piebildusi Džounsa.

Izmantotie resursi:
https://www.usab.com/news-events/ne...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja