Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Krievijas preses reakcija: Smaga uzvara afekta stāvoklī

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Krievijas preses reakcija: Smaga uzvara afekta stāvoklī
Anete Šteinberga cīņā ar Epifāniju Prinsu
Foto: fiba.com

"Latviešu plāns bija vienkāršs: maksimāli kapāties aizsardzībā un pēc iespējas ātrāk atbrīvoties no bumbas uzbrukumā, īpaši ar brīva tālmetiena palīdzību," pēc Krievijas sieviešu basketbola valstsvienības uzvaras Eiropas čempionāta pirmajā spēlē rakstīja Sportbox.ru žurnālists Antons Šatrovs.

Rosijskaja Gazeta: Krievijas basketbolistes Eiropas čempionātu sāk ar uzvaru
https://rg.ru/2017/06/16/rossijskie...

"Krievijas sieviešu basketbola valstsvienība Eiropas čempionātu Čehijā sākusi ar uzvaru. Pirmajā grupas turnīra spēlē Aleksandra Vasina trenētā komanda pieveica Latviju ar 71:59 (12:17, 22:7, 19:19, 18:16).

Izšķirošā izrādījās otrā ceturtdaļa. Pēc neveiksmes pirmajā spēles nogrieznī, Krievijas pārsvars pirms puslaika pārtraukuma sasniedza 10 punktus. Tāds tas saglabājās arī nākamajās 10 minūtēs, bet noslēdzošajā ceturtdaļā pieauga vēl par diviem punktiem.

Par rezultatīvāko spēlētāju Krievijas izlases rindās kļuva Epifānija Prinsa, sametot 19 punktus. Marija Fadejeva (patiesībā Vadejeva) nopelnīja “double-double” – viņas rēķinā 15 punkti un 12 atlēkušās bumbas. Latvijai visvairāk “sašāva” Elīna Babkina – 20 punkti."
https://rg.ru/2017/06/16/rossijskie...

Sovetskij Sport: Krievija apspēlēja Latviju
Россия обыграла Латвию на женском Евробаскете -...

"Eiropas sieviešu basketbola čempionāta spēle starp Krievijas un Latvijas valstsvienībām noslēdzās ar krievu komandas uzvaru. Gala rezultāts – 71:59 Krievijas izlases labā. Krievijas sastāvā par rezultatīvāko kļuva Epifānija Prinsa, kura guva 19 punktus."

Sport Ekspress: Krievijas valstsvienība iesāk Eiropas čempionātu ar uzvaru pār Latviju
Женская сборная России начала чемпионат Европы...

"Krievijas valstsvienība Eiropas čempionāta pirmajā spēlē Čehijā apspēlēja Latviju. Par rezultatīvāko spēlētāju krievu sastāvā ar 19 punktiem kļuva Epifānija Prinsa."

Sport-Ekspress: Krievu skaistules Eiropas čempionātā (foto reportāža)
Красавицы-россиянки на Евробаскете-2017....

Sportbox.ru: Uzvara afekta stāvoklī
Сборная России. Победа в состоянии аффекта

"Meitenes ir jūtīgas būtnes, kura dažreiz pārlieku reaģē uz jebkurām dzīves situācijām. Tāpēc nav nekā pārsteidzoša, ka Krievijas pirmo spēli 2017. gada Eiropas čempionātā ietekmēja nervi, apjukums un haotiskas darbības.

Vasins sūtīja laukumā piecinieku Prinsa-Žodika-Beļakova-Maiga-Vadejeva. Apvienotais centru duets Maiga-Vadejeva solīja mūsu meitenēm bezierunu pārsvaru zem groziem, taču, kā izrādījās vēlāk, teorija reti ir vienlīdzīga praksei.

Lai gan viņām nebija izteikta pārsvara nevienā elementā latvietes spēlei gatavojās ar ļoti vienkāršu plānu: maksimāli kapāties aizsardzībā un pēc iespējas ātrāk atbrīvoties no bumbas uzbrukumā, īpaši ar brīva tālmetiena palīdzību. Taktika, teiksim atklāti, nebija Ņūtona binoms, taču sākumā nesa augļus, īpaši komplektā ar nervozumu, kas pirmajā ceturtdaļā pavadīja Krievijas darbības.

Prinsa pāris reižu pakļuva zem nevajadzīgiem blokiem un pirmajā ceturtdaļā pieļāva trīs kļūdas. Beļakova saņēma piezīmi par nepareizu nostāšanos aizsegā. Nataļja Žodika piecās minūtēs divreiz pārkāpa noteikumus un apsēdās uz rezervistu soliņa.

Kamēr Krievija meklēja savu spēli, latvietes centīgi un bez īpašām viltībām izpildīja spēles plānu. Šteinberga vāca atlēkušās bumbas, pārējā komanda uzstājīgi uzbruka no distances. Sanāca viduvēji (viens precīzs tālmetiens ceturtdaļā), taču uz pretinieču sapelnīto piezīmju rēķina (Latvija realizēja 8 no 10 soda metieniem) un, pateicoties draudzīgam darbam zem groziem, latvietes pabeidza pirmo desmitminūti līderu godā – 17:12.

Krievietes veltīja pārāk vaļīgu uzmanību cīņai par atlēkušajām bumbām. Par to liecināja fakts, ka Šteinberga jau otrajā ceturtdaļā praktiski nokārtoja “double-double” – 11 punkti un deviņas atlēkušās bumbas. Redzot notikušo, Vasins centās lauzt spēli ar minūtes pārtraukumu palīdzību, cenšoties atrast īsto virknējumu. Tāds atradās Vadejevas un Vjeru sasaitē. Tieši UGMK centra spēlētājas iznāciens Krievijas spēlē radīja viengabalainību.

Latvietes pēc triecienstarta “nosēdās”, vairāk nebija tik aktīvas aizsardzībā, bet trīspunktu metiens tā arī neaizgāja. Pēc Beglovas veiksmīgā iznāciena un vairākiem rezultatīviem uzbrukumiem Vjeru izpildījumā krievietes uzvarēja ceturtdaļu ar 22:7, divu minūšu laikā nodrošinot 10 punktu pārsvaru.

Visu otro puslaiku latvietes centās starpību samazināt, taču spēle gāja no rokas tikai Babkinai. Viņa gandrīz vienīgā uzlaboja precizitāti metienos no distances. Izskatījās pašaizliedzīgi, taču ar Babkinas varonīgajām pūlēm bija par maz. Aigars Nerips (patiesībā Mārtiņš Zībarts) bija spiests paslēpt Šteinbergu – viņai krājās piezīmes – uz soliņa un laist viņu laukumā tikai uz īsiem brīžiem."

Russiabasket.ru: Krievija sāk ar smagu uzvaru pār Latviju
Россия стартовала с непростой победы над...

"Eiropas čempionāta pirmā diena Krievijas izlasei sākās ar...metienu treniņu. No rīta komanda paspēja paēst brokastis un īsi pirms deviņiem no rīta trešo reizi trīs dienās stājās uz “Kralovka” arēnas parketa, kur notiks visas spēles C un D grupās.

Pēc otrā minūtes pārtraukuma Krievijas izlase pēkšņi sāka spēlēt atbrīvoti, skaisti un, galvenais, rezultatīvi. Pirmā puslaika pēdējās divarpus minūtēs mūsu komanda bija pārāka ar 13:0! Pēdējās sešās sekundēs izdevās gūt četrus punktus.

Izšķirošajā brīdī savu vārdu teica Prinsa. Sākumā, pabeigusi divus uzbrukumus pēc kārtas ar precīziem metieniem (otro – ar tālmetienu), viņa atjaunoja divciparu pārsvaru – 62:52. Vēlāk viņa divas reizes efektīvi sarūpēja iespējas partnerēm. Otrais metiens no distances Beļakovas izpildījumā noņēma pēdējās šaubas par Krievijas izlases uzvaru."

  +7 [+] [-]

, 2017-06-16 20:45, pirms 7 gadiem
Nepiemin šo neko par to, ka amerikāniete sbornajā spēlē ? Vai arī visiem pofig, ka tik vinnē visus ?

  +6 [+] [-]

, 2017-06-16 20:59, pirms 7 gadiem
Bowijs rakstīja: Nepiemin šo neko par to, ka amerikāniete sbornajā spēlē ? Vai arī visiem pofig, ka tik vinnē visus ?
Krievijas presē viņas tiek attēlotas kā krievietes, nevis amerikānietes! Tas ir krievu šovinisms un lielmanība, paši ne plikas petenes nevar, bet to tak nedrīkst pasaulei parādīt! Krievijas izlasē spēlē 2 leģionāri, kuriem maksā. Tātad tā nav krievijas izlase, bet gan basketbola klubs krievija! Sauksim lietas īstajos vārdos!

  +4 [+] [-]

, 2017-06-16 20:59, pirms 7 gadiem
Un mūsu meitenes malači, starta stress būs pārvarēts un nākamajos mačos būs mums uzvaras!
Slēpts komentārs: oxa

  -1 [+] [-]

, 2017-06-16 21:43, pirms 7 gadiem
GRIFFONS rakstīja: Krievijas presē viņas tiek attēlotas kā krievietes, nevis amerikānietes! Tas ir krievu šovinisms un lielmanība, paši ne plikas petenes nevar, bet to tak nedrīkst pasaulei parādīt! Krievijas izlasē spēlē 2 leģionāri, kuriem maksā. Tātad tā nav krievijas izlase, bet gan basketbola klubs krievija! Sauksim lietas īstajos vārdos!
Krievija - ir Multi-Nacionala valsts, tur ir šausmīgi daudz vietejo tautību, un - kāda vairāk vai mazāk - neko nemaina!
Protams - Krievija nenozīme Krievus, bet visus Krievijas pilsoņus!

  +8 [+] [-]

, 2017-06-16 21:50, pirms 7 gadiem
Krievi jau paši neko nevar, savulaik Holdens arī visu nokārtoja. Tagad arī, tīrais kauns un negods, nolīgt ienaidnieku par vadoni.

  -1 [+] [-]

, 2017-06-16 21:50, pirms 7 gadiem
Drīz jau Ramzanam arī Kremli atdos, galīgi nav ne goda, ne cieņas.

  -1 [+] [-]

, 2017-06-16 21:54, pirms 7 gadiem
Kādā valodā nez runā, tās abas krievietes!?

  -2 [+] [-]

, 2017-06-16 22:13, pirms 7 gadiem
Pat lielīgā Krievija neiztiek bez nēģerēm. Nožēlojami.

  -1 [+] [-]

, 2017-06-16 22:19, pirms 7 gadiem
Modžohēds rakstīja: Kādā valodā nez runā, tās abas krievietes!?
Tā viena no patumšajām jau bija krieviete - seja pat izskatijās kā īstai krievietei.

  -2 [+] [-]

, 2017-06-16 22:20, pirms 7 gadiem
oxa rakstīja: Pofig, ka tik vinnē! īstenība - man arī tapat, it īpaši Rīgas Dinamo sakarā!
Nevar salīdzināt klubu ar izlasi. Tas ir tas pats kas tava seja un mana pakaļa. Nevar salīdzināt.

  -2 [+] [-]

, 2017-06-16 22:57, pirms 7 gadiem
Bowijs rakstīja: Nevar salīdzināt klubu ar izlasi. Tas ir tas pats kas tava seja un mana pakaļa. Nevar salīdzināt.
Ja, bet daudzi mēģina salīdzinat - ka Dinamo - tikai Latvijas izlases bāzes klubs; a tur nav nekada sakara - Dinamo pārstav Latvijas prestižu Krievijā, vienalga kas tur spelē - ja uzvar - tad ir labi Latvijai, ja zaudē - slikti;

  +1 [+] [-]

, 2017-06-16 23:58, pirms 7 gadiem
Krievijai jau nepietiek ar savām meitenēm, jo viņas nespēj nodrošināt uzvaras visaugstākajā līmenī. Tādēļ krievi naturalizē cittautietes... Mīkstie!

  -2 [+] [-]

, 2017-06-17 00:08, pirms 7 gadiem
Комментаторы хватит поносить. Надо уметь проигрывать. Что же вы молчите про сборные типа Нидерландов - там черных большенство

     [+] [-]

, 2017-06-17 08:43, pirms 7 gadiem
Nav ko aplikt uzvarētājus,ja jau pašas tizlas!

  +2 [+] [-]

, 2017-06-17 10:11, pirms 7 gadiem
byte rakstīja: Комментаторы хватит поносить. Надо уметь проигрывать. Что же вы молчите про сборные типа Нидерландов - там черных большенство
Tie no bijušajām Nīderlandes kolonijām, kas ir dabiski. Ja Kurzemes hercogiste būtu ilgāk noturējusies, mums arī tādi varētu būt

  +1 [+] [-]

, 2017-06-17 15:29, pirms 7 gadiem
Pašas zaudēja nevis krievietes vinnēja. Norakstīsim uz starta mandrāžu.
Bet te ir cits fakts - sporta lielvalstij nav reāls kauns naturalizēt ārzemnieces? Kas par absurdu - tik milzīgā valstī sporta talantu trūkst,ka imports jāņem? Pozors, nekas vairāk! Kā toreiz čempī Latvijā, tā Bekija Hemone vai kā tur viņu sauca visu spēli uztaisīja. Ar savējām nespēj vinnēt...