Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Basketbolistes aicina doties krūts veselības atbalsta gājienā no Brīvības pieminekļa

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Basketbolistes aicina doties krūts veselības atbalsta gājienā no Brīvības pieminekļa
Kristīne Kārkliņa
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

Latvijas sieviešu basketbola valstsvienības spēlētājas svētdien, 27. maijā, piedalīsies krūts veselības atbalsta gājienā no Brīvības pieminekļa līdz "Arēnai Rīga", kur plkst. 17:00 notiks labdarības spēle ar Lietuvas sieviešu izlasi. Gājiena mērķis ir atbalstīt Latvijas sieviešu krūts veselību un tajā aicināts piedalīties ikviens.

Gājiena dalībnieku pulcēšanās un reģistrācija notiks plkst. 14:00 pie Brīvības pieminekļa. Katrs dalībnieks saņems nozīmīti ar krūts veselības atbalsta simbolu. Rīkotāji aicina dalībniekus radoši izpausties un izveidot savu īpašo krekliņu noformējumu – cīņu ar krūts vēzi simbolizē rozā krāsa. Gājiena devīze ir "Es iešu".

Pustrijos dienā gājiena dalībniekus uzrunās Latvijas izlases spēlētājas, kampaņas patroneses, kuru vidū ir valstsvienības uzbrucēja Sabīne Niedola, un Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas galvenais onkoloģijas speciālists Dr. Jānis Eglītis. Gājiens paredzēts no plkst. 14:50 līdz plkst. 15:35.

Rīgas arēnā notiks gājienam veltīts koncerts, atraktīvāko dalībnieku apbalvošana, iespēja veikt krūts pārbaudi mobilajā mamogrāfā un krūts veselības atbalstam īpaši radīto krekliņu izsole. Būs iespēja tikties ar spēlētājām, fotografēties un iegūt viņu autogrāfus.

Iniciatīva sākās 19. martā un norit trīs posmos.

"Pirmajā posmā ar nosaukumu "Es iešu un izstāstīšu savu stāstu!" vairākas krūts vēzi pārdzīvojušas sievietes iedrošina citas sievietes doties uz pārbaudēm," stāsta Niedola. “Otrais posms "Es iešu pārbaudīties" ir aicinājums līdz 26. maijam doties uz pārbaudi pašai un ņemt līdzi savu mammu, māsu, draudzeni. Akcija noslēgsies 27. maijā ar gājienu un labdarības spēli starp Latvijas un Lietuvas sieviešu valstsvienībām."

Mamogrāfijas izmeklējumiem tiek atlasītas sievietes 50 - 68 gadu vecumā. Viņām tiek nosūtītas atkārtotas uzaicinājuma vēstules izmeklējumu veikšanai par valsts budžeta līdzekļiem, no 16.aprīļa līdz 26.maijam tirdzniecības parkā "Alfa" pārbaužu veikšanai ir pieejams valsts apmaksāts mamogrāfs. Onkoloģisko ārstniecības iestāžu saraksts un kontakti meklējami mājas lapā Onkoloģija .

"Esam ne tikai basketbolistes. Esam sievietes, kuras ir atbildīgas par sevi un savu veselību," uzsver Niedola. "Prieks, ka varam kopā rīkoties. Tās ir lietas, par kurām jāstāsta."

Pirmais krūts veselības gājiens notika 2011. gada 11. jūnijā no Kongresu nama līdz “Arēnai Rīga”. Šogad tas pirmo reizi sāksies Brīvības pieminekļa pakājē, kur notikuši daudzi svarīgi notikumi Latvijas vēsturē, piemēram, pirmās tautas manifestācijas par Latvijas neatkarības atjaunošanu. Pie pieminekļa katru gadu notiek Lāčplēša dienai un Neatkarības dienai veltītie pasākumi.

Iniciatīvu atbalsta Latvijas Basketbola savienība, LR Veselības ministrija un Nacionālais veselības dienests.

Pirmais krūts veselības atbalsta gājiens notika 2011. gada 11. jūnijā. Foto: Es iešu!

Gājiena dalībnieces

Sabīne Niedola un Karlīne Nīmane. Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

Basketbols un labdarība

Latvijas sieviešu basketbola valstsvienība sesto gadu pēc kārtas piedalās labdarības pasākumos.

2007. un 2008. gadā notika labdarības akciju “Atbalsts Latvijas basketbola veterāniem”, savācot vairāk nekā 25 000 latu basketbola veterānu sociālajam fondam un Uļjanas Semjonovas rehabilitācijai.

No 2009. gada 1. maija līdz 25. augustam projektā “Atbalsts Latvijas basketbola veterāniem” ar Latvijas Olimpiešu sociālā fonda atbalstu 40 sporta veterāniem tika sniegts atbalsts 6 782,80 latu apmērā, galvenokārt medicīnas pakalpojumu apmaksai.

No 2009. gada 26. augusta līdz 31. decembrim atbalsts 13 435,65 latu apmērā tika sniegts 47 sporta veterāniem, liecina internetā publicētā projekta atskaite

2011. gada vasarā komanda iesaistījās akcijā “Pārbaudies, lai dzīvotu”, lai maznodrošinātas kundzes Latvijas reģionos varētu nokļūt uz krūts vēža bezmaksas profilaktisko pārbaudi. Pirmajā labdarības gājienā 11. jūnijā no Kongresu nama līdz Rīgas arēnai piedalījās vairāk nekā 600 cilvēku.

Krūts veselības atbalsta gājiena mērķis ir veidot cilvēkos izpratni par savas veselības vērtību un savlaicīgu rīcību tās labā. Labdarības spēlē Latvija – Slovākija, kā arī labdarības vakariņās “Ozo golfa klubā” iegūtie līdzekļi no ziedojumiem un formu pārdošanas tika veltīti profilakses pasākumiem.

     [+] [-]

, 2012-05-16 13:54, pirms 12 gadiem
Sabīnei labs krekls Pašreklāma?