Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Saboņa dēls pametīs "Unicaja", pievienosies Gonzagas universitātei

Andrejs Siliņš

Saboņa dēls pametīs "Unicaja", pievienosies Gonzagas universitātei
Domants Sabonis
Foto: AFP/Scanpix

Leģendārā lietuviešu basketbolista Arvīda Saboņa dēls Domants Sabonis, kurš vasarā otro gadu pēc kārtas varēs pārstāvēt savas valsts U18 izlasi, gatavojas pamest Malagas "Unicaja" vienību, lai kļūtu par Gonzagas universitātes studentu.

2013. gada vasarā Sabonis spēlēja U18 izlasē Eiropas čempionātā Latvijā, starp gadu vecākiem puišiem izceļoties ar vidēji 14 punktiem un 11,4 atlēkušajām bumbām. Šosezon 17 gadus vecais Sabonis pārstāv Malagas "Unicaja" krāsas Spānijas ACB līgā un ULEB Eirolīgā. Spānijas čempionātā jauneklim 10,2 minūtēs 2,8 punkti un 2,4 bumbas, bet Eirolīgā 8,8 minūtēs 2,7 punkti un divas bumbas.

208 centimetrus garais Sabonis gan neplāno parakstīt ar "Unicaja" profesionāļa līgumu, jo vēlas doties pāri okeānam uz savu dzimteni. Domants piedzima Portlendā 1996. gada maijā, kad viņa tēvs, izcilais lietuviešu centrs Arvīds Sabonis, pārstāvēja "Trail Blazers".

Saboni savā komandā vēlas redzēt Gonzagas universitāte, kam ir ne tikai pazīstama basketbola komanda "Bulldogs", bet arī izslavēta mācību programma. Aizvadītajā sezonā pēc 29 uzvarām 36 regulārās sezonas mačos Gonzagas komanda apstājās "Marta trakuma" trešajā kārtā.

No Gonzagas universitātes nākuši tādi basketbolisti kā Džons Stoktons, Ronijs Turiafs, Ādams Morisons, kā arī savulaik Latvijas basketbola klubos spēlējušie Dž.P. Batista un Stīvens Grejs.

Sabonis būs ceturtais "Bulldogs" centrs, taču vienam no viņiem, Raienam Edvardsam, varētu nākties izlaist nākamo sezonu. Komandas pamata centrs ir 1993. gadā dzimušais polis Pšemislavs Karnovskis, kas tiek uzskatīts par vienu no labākajiem sava vecuma spēlētājiem Eiropā (1. vieta Eurohopes.com rangā).

Izmantotie resursi:
CollegeBasketballTalk

  +2 [+] [-]

, 2014-04-16 09:01, pirms 10 gadiem
Aug jauns talants leišiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2014-04-16 09:49, pirms 10 gadiem
Atšķirībā no mūsējiem bāleliņiem, kuriem pat LBL2 ir profu līgumi (lai komanda vai treneris varētu noslaukt naudiņu par to, lai palaistu uz ārzemēm), Sabonis ar Eirolīgas komandu ir noslēdzis studentu vienošanos, kas netraucēs spēlēt NCAA.
Gandrīz visiem latviešiem ir jāatsēž NCAA pirmais gads diskvalifikācijas dēļ, jo ir bijuši profesionāli sportisti. Pie vainas noslēgtais līgums un daļēji arī valsts politika - neatbalstīt sportistu attīstību, bet noslaukt pēc iespējas lielāku piķi.

     [+] [-]

, 2014-04-16 10:02, pirms 10 gadiem
Sabonim kkas būs jāizlaiž par spēlēšanu ACB un Eirolīgā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-04-16 10:55, pirms 10 gadiem
sandis44444 rakstīja: K Porziņģis pēc ļooti ilga laika atgriezie NBAdraft.net prognozēs - 43 vieta pagaidām!
nbadraft.net nav jēga skatīties, labāk skaties draftexpress, kas manuprāt ir daudz labāks nba drafta saits un tur Porziņģis visu laiku ir ap 1. kārtas vidu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-04-16 14:37, pirms 10 gadiem
Derētu vel rakts par to ko dara vina sieva un vina mīļākās...

     [+] [-]

, 2014-04-16 19:32, pirms 10 gadiem
archdevil rakstīja: Gandrīz visiem latviešiem ir jāatsēž NCAA pirmais gads diskvalifikācijas dēļ, jo ir bijuši profesionāli sportisti. Pie vainas noslēgtais līgums un daļēji arī valsts politika - neatbalstīt sportistu attīstību, bet noslaukt pēc iespējas lielāku piķi.
Tiešām valsts, nevis aģentu "profesionalitāte" un pašu gaišās galvas?