Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Baltijas valstis līdz 9. jūnijam var izrādīt interesi par Pasaules kausa rīkošanu

Baltijas valstis līdz 9. jūnijam var izrādīt interesi par Pasaules kausa rīkošanu
Liepājas Olimpiskais centrs
Foto: Mārtiņš Sīlis

Starptautiskā basketbola federācija (FIBA) trešdien, 16. aprīlī, izsludināja 54 dienu periodu, kura laikā ieinteresētās nacionālās federācijas vai to apvienības var pieteikties 2019. gada Pasaules kausa izcīņas rīkošanai.

Finālturnīrā, kurā sacentīsies 32 komandas, tiks dalītas ceļazīmes uz XXXII Olimpiādes spēlēm 2020. gadā Tokijā. FIBA jaunā kārtība paredz, ka atlases sacensības dalībai Pasaules kausa izcīņā sāksies 2017. gada rudenī, valstsvienībām tiekoties īpaši paredzētos “logos” novembrī un februārī.

2019. gada Pasaules kausa izcīņa kļūs par lielāko pasākumu FIBA vēsturē un iezīmēs mūsu vietu globālajā sporta kalendārā. Mēs meklējam rīkotājus, kuri var sarīkot gada prestižāko turnīru. Tas kļūs par kulmināciju divu gadu kvalifikācijas procesam un solās būt ieguvums gan spēlētājiem, gan atbalstītājiem un rīkotājiem,” uzskata FIBA ģenerālsekretārs Patriks Baumans.

Nākamo Pasaules kausa rīkotāju meklēšanai FIBA ir izveidojusi jaunu pieteikšanās kārtību. Tās pirmajā fāzē visām nacionālajām federācijām tiks izsūtīti rīkošanas noteikumi. Ja nacionālās organizācijas paudīs vēlmi pieteikties finālturnīra rīkošanai, tām jāpiesakās līdz 2014. gada 9. jūnijam.

Nākamajās fāzēs notiks pieteikumu sagatavošana un aizstāvēšana, savukārt uzvarētājus paredzēts nosaukt 2015. gada maijā.

“Komandas finālturnīrā sacentīsies par svarīgāko trofeju basketbolā – Neismita kausu, taču vienlaikus tās lūkosies 2020. gada Olimpisko spēļu virzienā,” turpina Baumans, kurš FIBA ģenerālsekretāra pienākumus veiks līdz 2022. gadam. “Septiņas labākās komandas nopelnīs ceļazīmes uz Tokiju, savukārt vēl 16 komandas iegūs tiesības piedalīties FIBA Olimpiskajos kvalifikācijas turnīros.”

Latvija kopā ar Lietuvu un Igauniju iepriekš ir paudusi vēlmi rīkot 2017. gada Eiropas čempionātu vai nākamo Pasaules kausa izcīņu.

Pieteikuma intereses dokumentu var atrast šeit .

Trīs pieteikuma fāzes

Pirmā fāze
2014. gada aprīlis – pieteikuma formas izsūtīšana.
2014. gada 9. jūnijs – intereses izrādīšanas pēdējā diena.

Otrā fāze
2014. gada jūnijs – kandidāti saņem 1) pieteikšanās ceļvedi un ekonomiskās ietekmes novērtējumu, 2) pieteikuma anketu (Questionnaire), 3) ielūgumu piedalīties novērotāju programmā.

2014. gada augusts – pieteikšanās noslēgums līdzdalībai novērotāju programmā 2014. gada Pasaules kausa izcīņā Spānijā.

2014. gada septembris – novērotāju programma Spānijā.

2014. gada oktobris – pieteikuma anketas iesniegšanas termiņš.

Trešā fāze
2014. gada novembris – FIBA nosauc kandidātus, kuriem tiek izsūtīti sekojoši dokumenti 1) rīkotāju vienošanās, 2) saistību līgums, 3) vadlīnijas rīkotājiem.

2014. gada decembris – kandidātu seminārs Ženēvā, Šveicē.

2015. gada janvāris un februāris – FIBA delegācija apmeklē kandidātvalstis.

2015. gada aprīlis – galīgo dokumentu iesniegšana.

2015. gada maijs – pēdējās kandidātu prezentācijas un FIBA Centrālās valdes lēmums.

Izmantotie resursi:
PR N°19 - Process launched to find host of 2019...


, 2014-04-16 19:47, pirms 10 gadiem
Kāpēc gan ne Lietuva, Latvija, Igaunija. Kopā mazāki attālumi nekā Vācijā, Francijā. Nu fināls, protams, Lietuvā.
, 2014-04-16 19:50, pirms 10 gadiem
Baltijas valstis ir lieliska vieta šādām sacensībām. Lai organizatoriem viss izdodas!
, 2014-04-16 20:07, pirms 10 gadiem
Sita iespeja ir jaizmanto!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-04-16 21:03, pirms 10 gadiem
Interesanti kādēļ nav minēts pats galvenais! Cik tas maksā?? Pat sadalot uz trīs ciparam jābūt iespaidīgam. Un LBS vadība noteikta nav tā kas to var pavilkt, līdz Kirova aknām tālu
, 2014-04-16 21:11, pirms 10 gadiem
-Emka951- rakstīja: Kāpēc ne Finālu Latvijā nafig leišos tu kāds lietuvas patriots esi ?
Jābūt objektīvam. Lietuva basketbolā ir sasniegusi vairāk par Latviju.
p.s. esmu savas zemes - Latvijas patriots.
, 2014-04-16 22:23, pirms 10 gadiem
lidotajs rakstīja: Interesanti kādēļ nav minēts pats galvenais! Cik tas maksā?? Pat sadalot uz trīs ciparam jābūt iespaidīgam. Un LBS vadība noteikta nav tā kas to var pavilkt, līdz Kirova aknām tālu
Starptautiskā federācija rīkošanai dod naudu, ja tā nebūtu, tad Latvija katru gadu nerīkotu kādu no Eiropas basketbola čempionātiem (U20, U18, sieviešu utt). Ja normāli visu saorganizē, tad pasākumam jābūt ar plus zīmi.
Bet ja nopietni, tad tas vispār nav galvenais, naudu vienmēr var sadabūt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Aleksandrs Petrovičs (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
1

Petrovičs atgriežas Latvijas kvalifikācijā ielozētās Brazīlijas trenera amatā

Brazīlijas Basketbola federācija pavēstījusi par izmaiņām vīriešu basketbola izlases trenera amatā. Tajā atgriezies horvātu speciālists Aleksandrs Petrovičs, kurš tajā nomainījis līdzšinējo speciālistu Gustavo Konti. Brazīlija šajā vasarā Rīgā cīnīsies par vietu 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu turnīrā.
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.