Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Reijess: "Pasaules kausa rīkošana Filipīnās ir kā pāvesta ierašanās Manilā"

Reijess: "Pasaules kausa rīkošana Filipīnās ir kā pāvesta ierašanās Manilā"
Džošua Reijess
Foto: FIBA

Filipīnas, Indonēzija un Japāna 9. decembrī ieguva tiesības rīkot 2023. gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīru basketbolā vīriešiem. Filipīnu valstsvienības galvenais treneris Džošua Reijess ir sajūsmā.

“Mēs esam ārkārtīgi priecīgi,” pēc FIBA valdes balsojuma teica Reijess. “Pie mums ieradīsies pasaules labākie basketbolisti. Manilu apmeklēs daļa no pasaules labākajiem sportistiem, esam sajūsmā. Nav iespējams just vēl lielāku lepnumu.”

Filipīnas 2013. gadā rīkoja Āzijas čempionātu, bet 2016. gada vasarā uzņēma vienu no trijiem Rio spēļu kvalifikācijas turnīriem. Galvaspilsētā Manilā ir basketbola arēna ar 55 tūkstošiem skatītāju vietu – tajā notiks Pasaules kausa izcīņas izšķirošās spēles.

“Kā vienmēr sakām, Filipīnās basketbols ir reliģija un tai ir daudz ticīgo, daudz sekotāju,” turpināja Reijess. “Sporta veida lielākā notikuma norise mūsu valstī mums ir ārkārtīgi nozīmīga. Tas līdzinās (Romas katoļu baznīcas) pāvesta vizītei Manilā. Kad pāvests pirms pāris gadiem ieradās, svelmainajās ielās izgāja seši miljoni cilvēku, kuri neizklīda arī stiprā lietū.”

FIBA pēdējos gados uzticējusi lielos turnīros vairākiem rīkotājiem. “EuroBasket 2015” notika Latvijā, Horvātijā, Vācijā un Francijā. “EuroBasket 2017” risinājās Somijā, Izraēlā, Rumānijā un Turcijā. Tāds pats princips bija spēkā 2017. gada Ameriku un Āfrikas čempionātos, taču Pasaules kausa finālturnīrs vairākās valstīs notiks pirmo reizi.

“Domāju, ka sadarbība ar Japānu un Indonēziju bija neticama,” teica Reijess. “Viņi ir tikpat nozīmīga pasākuma sastāvdaļa kā Filipīnas. Pieteikuma sagatavošanā ieguldījām daudz laika un pūļu. Tagad sāksies īstais darbs. Mums jāsanāk kopā, lai apliecinātu, ka spējam sarīkot izcilu turnīru.”

“Tā būs pirmā reize, kad FIBA Pasaules kauss notiks vairāk nekā vienā valstī. Tas padara visu vēl īpašāku. Vēsturisks notikums daudzos līmeņos,” uzsvēra Reijess, kura trenētā Filipīnu valstsvienība novembrī aizvadīja pirmās spēles 2019. gada Pasaules kausa kvalifikācijā. Salinieki izbraukumā uzvarēja Japānu (77:71) un mājās apspēlēja Taivānu – 90:83.

Lielākais pārbaudījums filipīniešiem vēl priekšā – 2018. gada 22. februārī izbraukumā Melburnā jāspēlē pret latviešu izcelsmes trenera Andreja Lēmaņa trenēto Austrālijas valstsvienību. Turpinājumā 25. februārī mājās jātiekas ar Japānu, 29. jūnijā jāsacenšas Taipejā un 2. jūlijā jāuzņem Austrālija. Trīs labākās komandas iekļūs nākamajā kārtā.

Izmantotie resursi:
Reyes says hosting World Cup is "like the Pope...


, 2017-12-15 05:32, pirms 6 gadiem
Analoģija ir izcila: vidējais kristietis nezina, kas ir pasaules kauss, bet vidējais Filipīnu basketbola fans nezina, kas ir pāvests.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Gintare Petronīte: 158 spēles Lietuvas valstsvienībā. Foto: FIBA
1

Lietuvas leģenda Petronīte paziņo par karjeras beigām

Gintare Petronīte nedēļas vidū Turcijā aizvadīja pēdējo spēli karjerā. Viena no visu laiku labākajām Lietuvas basketbolistēm nolēma beigt spēlētājas gaitas, ceturtdien, 21. martā, vēstīja kaimiņvalsts mediji.
Rihards Lomažs, Rodions Kurucs un Kristers Zoriks 2024. gada 25. februārī. Foto: Mārtiņš Goldbergs
29

Entonijs ielozē Rīgas turnīra uzvarētāju pret Vāciju, Franciju un Japānu

Otrdien, 19. martā, FIBA mītnē Ženēvā notika Parīzes Olimpisko spēļu izloze basketbolā. Rīgas kvalifikācijas turnīra uzvarētāja tika ielozēta B grupā pret Vāciju, Franciju un Japānu. Vīriešu turnīrs notiks no 27. jūlija līdz 10. augustam.
Beļģijas saspēles vadītāja Žulī Alemāna. Foto: EuroBasket Women

Eiropas čempione Beļģija nonāk Parīzes "nāves grupā" sievietēm

Otrdien, 19. martā, FIBA mītnē Ženēvā notika Parīzes Olimpisko spēļu izloze basketbolā sievietēm. Tokijas spēļu čempione ASV tika ielozēta C grupā pret vicečempioni Japānu, Eiropas čempioni Beļģiju un strauji progresējošo Vāciju.