Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Kemzura: "Būs smagi jācīnās katrā spēlē"

Kemzura: "Būs smagi jācīnās katrā spēlē"
Ķēstutis Kemzura
Foto: Scanpix

"Spēles nebūs vieglas, būs smagi jācīnās katrā spēlē," pēc 2010. gada pasaules čempionāta izlozes pārdomās dalījās D grupas dalībnieces Lietuvas basketbola valstsvienības esošais un Latvijas izlases bijušais galvenais treneris Ķēstutis Kemzura.

"Izlozes rezultātus nav iespējams ietekmēt, un tā jāpieņem tāda, kāda ir. Visas grupas ir spēkos vienlīdz spēcīgas. Basketbols ir populāra spēle, visi spēlētāji ir labi zināmi, tāpēc nenovērtēt kādu nedrīkst," Kemzura ir ierasti pieklājīgs attiecībā pret gaidāmajiem pretiniekiem. "Mūsu grupa, manuprāt, ir diezgan stipra. Spānija noteikti ir favorīte numur viens Francijai ir daudz atlētisku spēlētāju, bet arī viņiem ir vājie punkti komandā. Kanāda progresē, viņiem ir gan NBA, gan NCAA spēlētāji - viņi spēlē amerikāņu basketbolu. Jaunzēlandei ir savs stils, viņu spēlētājus vienīgos varbūt nezinām tik labi, kā citu komandu basketbolistus. Libāna man ir zināma, viņi ir labākie savā reģionā. Spēles nebūs vieglas, būs smagi jācīnās katrā spēlē."

"C grupā spēcīgākās noteikti būs Grieķija, kas Eiropas čempionātā ieguva bronzu, un Turcija, kas būs mājinieces lomā," pārējo grupu rezultātus prognozē Kemzura, kurš arī atzina, ka patīkami būs spēlēt Izmirā, kas esot ļoti skaista pilsēta un vērta redzēt. "Nedrīkst nenovērtēt arī Puertoriko komandu, bet Krievija, ja ierindā būs Andrejs Kiriļenko, Viktors Hrjapa, iespējams, pat Džons Roberts Holdens, var pacīkstēties arī ar Grieķiju un Turciju."

"B grupas favorīti, protams, ir ASV izlase. Slovēnija Eiropas čempionātā rādīja labu sniegumu, bet pagaidām nav skaidrs, kādu iespaidu atstās trenera maiņa," pārdomās dalās Kemzura. "Arī Brazīlija nebūs viegls oponents citām komandām, jo viņiem ir vairāki ļoti labi spēlētāji. A grupā valdīs Argentīna un Serbija, pēc tam es liktu Austrāliju un Vāciju, lai gan daudz atkarīgs no tā, vai vāciešiem spēlēs Dirks Novickis. Angola var kļūt par melno zirdziņu."

Izmantotie resursi:
www,krepsinis.net


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-12-15 18:49, pirms 14 gadiem
Ceru uz leišu triumpfu,bet šī trenera vadībā tas nav iepējams. Ja nespēja savākt latviešu zvaigznītes vienotā dūrē, tad leišu zvaigznes nesavāks ne tik...
, 2009-12-15 19:24, pirms 14 gadiem
Nebūs problemu ar leišiem, nopietni vīri...
Izņemot vienu *****- Kleizu
, 2009-12-15 19:26, pirms 14 gadiem
Es arī nevainoju Kemzuru pie Latvijas vīriešu izlases izgāšanās EČ, izgāzās atsevišķi paši spēlētāji ar savu attieksmi, paraujot līdzi pārējos!
Veiksmi viņam ar Lietuvas izlasi!
, 2009-12-15 22:31, pirms 14 gadiem
DeeHaaBee rakstīja: Es arī nevainoju Kemzuru pie Latvijas vīriešu izlases izgāšanās EČ, izgāzās atsevišķi paši spēlētāji ar savu attieksmi, paraujot līdzi pārējos!
Veiksmi viņam ar Lietuvas izlasi!
Es gan vainoju, ja nemaak savaakt speleetaajus, tad, lai bendee LT izlasi!
Gintare Petronīte: 158 spēles Lietuvas valstsvienībā. Foto: FIBA
1

Lietuvas leģenda Petronīte paziņo par karjeras beigām

Gintare Petronīte nedēļas vidū Turcijā aizvadīja pēdējo spēli karjerā. Viena no visu laiku labākajām Lietuvas basketbolistēm nolēma beigt spēlētājas gaitas, ceturtdien, 21. martā, vēstīja kaimiņvalsts mediji.
Rihards Lomažs, Rodions Kurucs un Kristers Zoriks 2024. gada 25. februārī. Foto: Mārtiņš Goldbergs
29

Entonijs ielozē Rīgas turnīra uzvarētāju pret Vāciju, Franciju un Japānu

Otrdien, 19. martā, FIBA mītnē Ženēvā notika Parīzes Olimpisko spēļu izloze basketbolā. Rīgas kvalifikācijas turnīra uzvarētāja tika ielozēta B grupā pret Vāciju, Franciju un Japānu. Vīriešu turnīrs notiks no 27. jūlija līdz 10. augustam.
Beļģijas saspēles vadītāja Žulī Alemāna. Foto: EuroBasket Women

Eiropas čempione Beļģija nonāk Parīzes "nāves grupā" sievietēm

Otrdien, 19. martā, FIBA mītnē Ženēvā notika Parīzes Olimpisko spēļu izloze basketbolā sievietēm. Tokijas spēļu čempione ASV tika ielozēta C grupā pret vicečempioni Japānu, Eiropas čempioni Beļģiju un strauji progresējošo Vāciju.