Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

PK kvalifikācija: ASV dominē, Argentīna sarūgtina Meksiku

PK kvalifikācija: ASV dominē, Argentīna sarūgtina Meksiku
Deriks Vaits un Hoakins Rodrigess. Foto: FIBA

FIBA Pasaules kausa kvalifikācijas otrās kārtas spēlēs Amerikas zonā ASV vīriešu basketbola izlase ar 114:57 pārspēja Urugvaju, bet Argentīna svarīgā mačā ar 78:74 pieveica Meksiku, vēl vairāk sarežģījot savu pretinieku ceļu uz Pasaules kausu. Meksika šobrīd ieņem pēdējo vietu E grupā.

ASV izlase PK kvalifikācijas turnīrā neizmanto savas NBA zvaigznes un iepriekšējās spēlēs bija nokomplektēta no G līgas spēlētājiem, taču šobrīd, kad NBA pirmssezonas posms vēl nav sācies, izlasē tika iekļauti arī vairāki jaunie NBA spēlētāji. Komandu vada treneris Džefs van Gandijs, taču šodienas spēli Lasvegasā klātienē vēroja arī Gregs Popovičs, kurš izlasi trenēs Pasaules kausa finālturnīrā. ASV gan vēl nav tam kvalificējusies, taču šonakt spēra kārtējo soli šajā virzienā, ar 114:57 sakaujot Urugvaju.

ASV izlasei sastāvā bija deviņi spēlētāji ar NBA pieredzi, ieskaitot Dāvja Bertāna komandas biedru Sanantonio „Spurs” sastāvā Deriku Vaitu. Vaits guva 14 punktus un izdarīja sešas rezultatīvas piespēles, kamēr rezultatīvākais ar 16 punktiem bija Frenks Meisons, Sakramento „Kings” pārstāvis.

ASV izlase vadību 28:8 ieguva jau pirmajā ceturtdaļā un spēles gaitā ne brīdi neļāva Urugvajai tikt pie nopietnām izredzēm uz atspēlēšanos. ASV realizēja 61% metienu no spēles un savāca par 18 atlēkušajām bumbām vairāk, gūstot sesto uzvaru kvalifikācijas posmā.

ASV vienīgais zaudējums kvalifikācijā ir pret Meksiku, kurai priekšā grūtas dienas, lai kvalificētos Pasaules kausam. Šonakt Meksika savā laukumā neveiksmīgi iesāka maču pret Argentīnu, pirmajā ceturtdaļā zaudējot ar 15:26, un, lai arī izdevās atspēlēties, beigās tomēr tika zaudēts ar 74:78.

Meksikai 18 punktus guva Madrides „Real” centrs Gustavo Ajons, kuram arī 12 atlēkušās bumbas, savukārt Argentīnas uzvaru lielā mērā nodrošināja Fakundo Kampazo rezultativitāte. Arī viņš pārstāv „Real” un šajā mačā izcēlās ar 26 punktiem, kā arī astoņām rezultatīvām piespēlēm.

Trešajā šodienas spēlē Puertoriko ar 82:73 pieveica Panamu un iekārtojas trešajā vietā apakšgrupā. Jāatgādina, ka no katras kvalifikācijas grupas uz Pasaules kausu tiks trīs labākās.

Pasaules kausa kvalifikācija, Amerika

V.IzlaseU-ZPV.F grupaU-ZP
1.ASV6-1131.Kanāda6-113
2.Argentīna6-1132.Venecuēla6-113
3.Puertoriko5-2123.Brazīlija5-212
4.Urugvaja4-3114.Dominikāna5-212
5.Panama3-4105.Virdžīnu salas2-59
6.Meksika3-4106.Čīle1-68

Izmantotie resursi:
U.S. men's basketball dominates Uruguay in FIBA...


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-09-15 12:42, pirms 6 gadiem
SC pilnīgii dalbajobii ir ,ka nedzēš tā kreditoru komentus ārā un vēl pie tam viņš var spamot būdams bloķēts lietotājs. Visi raksti ir sad@rsti dēļ viņa
Aleksandrs Petrovičs (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
1

Petrovičs atgriežas Latvijas kvalifikācijā ielozētās Brazīlijas trenera amatā

Brazīlijas Basketbola federācija pavēstījusi par izmaiņām vīriešu basketbola izlases trenera amatā. Tajā atgriezies horvātu speciālists Aleksandrs Petrovičs, kurš tajā nomainījis līdzšinējo speciālistu Gustavo Konti. Brazīlija šajā vasarā Rīgā cīnīsies par vietu 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu turnīrā.
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.