Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Mājiniece Itālijas U16 izlase atspēlē 21 punkta deficītu un iesoļo EČ pusfinālā

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Mājiniece Itālijas U16 izlase atspēlē 21 punkta deficītu un iesoļo EČ pusfinālā
Cīņa par bumbu Itālijas un Grieķijas U16 izlašu spēlē. Foto: FIBA

Eiropas čempionātā basketbolā U16 zēnu izlasēm pusfinālā dramatiskā cīņā izdevies iekļūt mājiniecei Itālijas valstsvienībai, kas atguvās no katastrofālas pirmās ceturtdaļas un spēles galotnē ar 64:63 apspēlēja Grieķijas vienaudžus.

Mača ievadā vietējās Udīnes pilsētas publika piedzīvoja šoku - pirmajās piecarpus minūtēs Grieķija spēja veikt 17:0 (!) izrāvienu, vēlāk savu pārsvaru palielinot arī līdz iespaidīgajam 23:2. Tomēr, kā tas bija paredzams, grieķu dominance neturpinājās visu spēli un Itālija spēja atgūties, līdz puslaika izskaņai pietuvojoties līdz nieka piecu punktu atstatumam - 33:38.

Otrajā puslaikā un, it īpaši, ceturtajā ceturtdaļā spēle ritēja punkts punktā, uzvarētāja liktenim izšķiroties pašā cīņas izskaņā, kad varoņa lomā nokļuva Mateo Spanjolo, kurš pēdējā minūtē iemeta četrus punktus pēc kārtas, ļaujot Itālijai pārņemt vadību ar 64:63. Grieķijas rīcībā gan bija pēdējais uzbrukums, tomēr grieķa metienu nobloķēja Ivans Onodžaifs, ļaujot gavilēt Itālijas publikai un basketbolistiem.

Itālijas izlases līderis ar 20 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām bija Dāvide Kasarins. Savukārt grieķiem nelīdzēja arī Lefterisa Mandzukasa 14 punkti un 12 zem groziem savāktās bumbas.

Piektdien paredzētajā pusfināla duelī itāļi spēlēs ar kaimiņiem francūžiem, kas ļoti saspringtā mačā ar 80:78 pagarinājumā pieveica Horvātiju. Francija spēles gaitā pazaudēja 11 punktu vadību (32:21).

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 18 punktiem, astoņām atlēkušajām bumbām un septiņām kļūdām bija Armels Traors. Savukārt zem groziem fenomenāli nocīnījās Viktors Vembanjama, kuram bez 12 punktiem arī 21 atlēkusī bumba. Horvātu rindās 25 punkti un septiņas atlēkušās bumbas Tomislavam Ivišičam.

Otrā pusfinālā savā starpā spēlēs Spānijas un Krievijas kadetu izlases. Spāņi cīņā ar Serbiju aizvadīja ļoti neveiksmīgu trešo ceturksni (5:17), tomēr pēdējā desmit minūtē spēja atspēlēties, panākot pagarinājumu. Tā galotnē serbi iegāza paši sevi, divas sekundes līdz beigām nopelnot muļķīgu tehnisko piezīmi, kas Spānijai ļāva iemest vienu brīvmetienu, tādējādi izraujot uzvaru ar 72:71.

Spāņu līderis ar 19 punktiem bija tieši uzvaras punkta autors Huans Nunjess Garsija. Savukārt serbiem veltīgs izrādījās arī lieliskais Matijas Beliča sniegums - 28 punkti un 14 atlēkušās bumbas.

Visbeidzot Krievija ar pārliecinošu ceturto ceturtdaļu (19:13) nodrošināja sev panākumu pār Turciju - 73:70. Krieviem lielisks ar 28 punktiem bija Aleksandrs Kolosovs. Turku labā 15 punktus guva Berkajs Jilmazs.

Eiropas čempionāts basketbolā U16 izlasēm - 1/4 fināls

SpēleRez.
Spānija - Serbija72:71 P
Krievija - Turcija73:70
Horvātija - Francija78:80 P
Itālija - Grieķija64:63