Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Bijušais vefietis Renfro disciplīnas pārkāpumu dēļ izmests no Bosnijas izlases

Bijušais vefietis Renfro disciplīnas pārkāpumu dēļ izmests no Bosnijas izlases
Alekss Renfro spēlē pret Zviedriju (pa labi)
Foto: Xinhua/Sipa USA/Scanpix

Bosnijas un Hercegovinas Basketbola federācija (KSBiH) paziņojusi, ka izlases rindās vairs nespēlēs Alekss Renfro. Šādu sodu viņš izpelnījies par izlases pasākumu neapmeklēšanu un naktsklubu apmeklēšanu pēc izlases zaudējuma Zviedrijai.

“Alekss Renfro ir atskaitīts no izlases par nopietniem komandas disciplīnas pārkāpumiem, kuri paveikti naktī pēc spēles pret Zviedriju,” vēstīts KSBiH paziņojumā. “Ar šo lēmumu federācija vēlas iesākt praksi, ka izlasē varēs spēlēt tikai tie spēlētāji, kuri gatavi upurēties izlases labā, cienīt komandas disciplīnu un neiznīcināt to, kas ticis izveidots treniņos.”

Bosnijas un Hercegovinas izlase 12. augustā Pasaules kausa atlases pirmās kārtas kvalifikācijas turnīrā ar 72:88 cieta sakāvi pret Zviedriju, kas būtiski mazināja bosniešu izredzes iekļūt starp grupas divām labākajām izlasēm. Bosnijas mediji vēsta, ka pēc šīs sagrāves Renfro redzēts vietējā naktsklubā.

Tāpat tiek vēstīts, ka nākamajā rītā Renfro neieradās uz izlases brokastīm, kas arī kļuva par pēdējo pilienu izlases vadības pacietības kausā, un drīz sekoja oficiāls paziņojums par viņa atskaitīšanu. Bosnijai nākamā spēle kvalifikācijas turnīrā paredzēta pret Slovākiju, bet Renfro vietā jau izlasei pievienojies saspēles vadītājs Darko Taličs.

31 gadu vecais Renfro šovasar noslēdza līgumu ar “Galatasaray”, kurai pievienojās pēc sezonas “Barcelona” rindās. Savu karjeru Eiropā Renfro uzsāka Latvijā “VEF Rīga” rindās, kur tika atzīts par BBL sezonas MVP. Bosnijas un Hercegovinas pasi Renfro ieguva 2015. gadā un piedalījās tās sastāvā “EuroBasket 2015”, kas gan nepalīdzēja Bosnijas izlasei izkļūt no apakšgrupas. Renfro toreiz finālturnīrā vidēji spēlē guva 6.2 punktus un izdalīja 4.4 rezultatīvas piespēles.

Izmantotie resursi:
KSBiH – Odlukom Stručnog štaba Renfroe...


, 2017-08-16 01:46, pirms 7 gadiem
Labi ka ne Latvijas pasi!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-08-16 07:32, pirms 7 gadiem
Troliņ, Tev un Jaunpupam jau nu vajadzēja paklusēt!
kepka96 rakstīja: Valdiņa audzēknis
, 2017-08-16 09:28, pirms 7 gadiem
Interesanti kādu upurēšanos viņi gaidija no amerikāņa Bosnijas labā?
, 2017-08-16 10:04, pirms 7 gadiem
Robis rakstīja: Interesanti kādu upurēšanos viņi gaidija no amerikāņa Bosnijas labā?
Kādu tur upurēšanos - elementāru cieņu pret komandu un komandas biedriem kurā tu spēlē, darba ētiku, cieņu pašam pret sevi un pret to ko tu dari - pret basketbolu.
, 2017-08-16 10:25, pirms 7 gadiem
Diez gan negatīvi! Bet ņemot vērā,kāda tā valsts-citā valstī spēlejo šādi neākstītos! Čalim reāli pie kājas. Bēdīgi
, 2017-08-16 10:44, pirms 7 gadiem
Tas ir labi, jo šāda kadru pirkšana/naturalizēšana būtu jāaizliedz! Nevari izaudzināt savu spēlētāju, tad nevar, nav ko pirkt, izlase nav klubs!
Es ieteiktu naturalizētos spēlētājus laukumā "klapēt", krampēt utt., lai viņiem vairs nerastos vēlme spēlēt citas valsts izlasē.
Šeit runa nav par tiem, kuri tik tiešām pārceļas uz dzīvi citā valstī un tur tik tiešām dzīvo!
, 2017-08-16 12:02, pirms 7 gadiem
KobeB24 rakstīja: Tas ir labi, jo šāda kadru pirkšana/naturalizēšana būtu jāaizliedz! Nevari izaudzināt savu spēlētāju, tad nevar, nav ko pirkt, izlase nav klubs!
Es ieteiktu naturalizētos spēlētājus laukumā "klapēt", krampēt utt., lai viņiem vairs nerastos vēlme spēlēt citas valsts izlasē.
Šeit runa nav par tiem, kuri tik tiešām pārceļas uz dzīvi citā valstī un tur tik tiešām dzīvo!
ir jau vēl visi, kuriem senči bijuši utt. bet būtībā naturalizācija nekas slikts nav
, 2017-08-16 12:35, pirms 7 gadiem
Real Rebel rakstīja: ir jau vēl visi, kuriem senči bijuši utt. bet būtībā naturalizācija nekas slikts nav
Domāju, ka Renfro dzimtas saknes ir visciešākajā mērā saistītas ar Bosniju & Hercogovinu un tās vēsturi...
, 2017-08-16 22:51, pirms 7 gadiem
Mums arī vajdzētu naturalizēt kādu eirolīgas amerikāņu saspēles vadītāju, kas varētu 15 minūtes aizstāt Strēlnieku spēles laikā.
, 2017-08-16 23:01, pirms 7 gadiem
Real Rebel rakstīja: ir jau vēl visi, kuriem senči bijuši utt. bet būtībā naturalizācija nekas slikts nav
Nav, nav, kāpēc audzināt savus spēlētājus, ja var nopirkt
Laika jautājums, kad varēs spēlēt 2,3,4... naturalizētie izlasē un tad tik būs! Amerika var izaudzināt visām izlasēm labus papildinājumus!
Aleksandrs Petrovičs (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
1

Petrovičs atgriežas Latvijas kvalifikācijā ielozētās Brazīlijas trenera amatā

Brazīlijas Basketbola federācija pavēstījusi par izmaiņām vīriešu basketbola izlases trenera amatā. Tajā atgriezies horvātu speciālists Aleksandrs Petrovičs, kurš tajā nomainījis līdzšinējo speciālistu Gustavo Konti. Brazīlija šajā vasarā Rīgā cīnīsies par vietu 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu turnīrā.
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.