Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

"EuroBasket U20": Lietuva sagrauj Turciju, Francija sāk ar diviem zaudējumiem

Rolands Eliņš

"EuroBasket U20": Lietuva sagrauj Turciju, Francija sāk ar diviem zaudējumiem
Foto: FIBA

Vācijā aizvadīta otrā diena Eiropas čempionātā U20 izlasēm augstākajā divīzijā, un pie otrās uzvaras tika Lietuvas jaunieši, ar 94:66 sakaujot Turciju, kamēr Francijas izlasei otrais zaudējums divās spēlēs – šoreiz ar 74:76 nācās atzīt Spānijas pārākumu.

Lietuvas izlase čempionāta ievadā ar astoņu punktu pārsvaru pieveica Melnkalni, bet šodien spēra vēl vienu soli pretim pirmajai vietai apakšgrupā, izrēķinoties ar Turciju. Lietuvieši jau pirmajā ceturtdaļā pretinieku grozā sameta 34 punktus un, lai arī otrajā ceturtdaļā tika nedaudz piebremzēti, pēc puslaika pārtraukuma atļāva Turcijai gūt tikai 25 punktus, beigās uzvarot ar 28 punktu pārsvaru.

Lietuvas U20 izlase trāpīja 12 tālmetienus, kas bija tieši tik, cik Turcija vispār izmeta (trāpīti tikai trīs). Ar 17 punktiem Lietuvas rindās labākais bija Eimants Stankevičus, Vācijas līgas komandas „Sixers” aizsargs. 16 punktus pievienoja Mats Jogela, bet četri tālmetieni un 14 punkti Arnam Velickam, 18 gadus vecajam „Lietkabeļa” saspēles vadītājam.

Lietuvas pārstāvētajā grupā Melnkalne tikmēr tika galā ar Lielbritāniju ar 80:70. Pēc pirmās ceturtdaļas briti gan bija patiešām lielu problēmu priekšā, zaudējot ar 11:26, taču Itālijā spēlējošā Karla Vītla 26 punkti un 14 atlēkušās bumbas, kā arī Kaleba Fullera 20 punkti palīdzēja līdzsvarot spēli. Melnkalnei tikmēr ar 29 punktiem un 17 atlēkušajām bumbām izcēlās Milošs Popovičs no savas valsts komandas „Teodo Tivat”.

Pie uzvaras vēl nav izdevies tikt Francijai, kas turnīra pirmajā mačā piekāpās Horvātijai, bet šodien ar 74:76 zaudēja Spānijai. Sīvajā spēles galotnē Francijai bija vairākas iespējas izraut uzvaru vai vismaz papildlaiku, taču tās palika neizmantotas. Spānijas rindās ar 28 punktiem labākais bija Aleišs Fonts no „Barcelona”. Spāņiem šī bija pirmā uzvara, jo iepriekš tika zaudēts Ukrainai, kas nozīmē, ka Francija šobrīd spiesta ieņemt pēdējo vietu grupā.

Vēl šodien ļoti spraiga spēle tika aizvadīta Serbijas un Itālijas izlašu starpā, serbiem uzvarot ar 79:78. Itālijai bija iespēja pēdējās sekundēs izraut uzvaru, taču metiens bija neprecīzs. 29 punktus Itālijas rindās guva Davide Moreti, kurš aizvadītajā sezonā spēlēja NCAA.

Turnīra sistēma paredz, ka astotdaļfinālā piedalīsies visas izlases, un izredzes nebūs zaudējušas arī apakšgrupu pēdējās vietas ieguvējas, kuras spēkosies ar citu grupu uzvarētājām. Attiecīgi, ja Francija paliks pēdējā B grupā, pastāv liela iespēja, ka tā astotdaļfinālā tiksies ar Lietuvu (ja vien mūsu kaimiņvalsts nezaudēs Lielbritānijai). Astotdaļfinālā zaudējušās komandas spēlēs gandarījuma turnīrā, noskaidrojot savu vietu, kā arī trīs no elites izkritušās izlases.

15. jūlija spēles Eiropas čempionātā

KomandasRez.KomandasRez.
Melnkalne- Lielbritānija80:70Zviedrija-Islande91:64
Horvātija-Ukraina93:78Spānija-Francija76:74
Izraēla-Rumānija95:48Turcija-Lietuva66:94
Grieķija-Vācija76:82Serbija – Itālija79:78

Eiropas čempionāts, augstākā divīzija

V.A grupaU-ZB grupaU-ZC grupaU-ZD grupaU-Z
1.Lietuva2-0Horvātija2-0Vācija2-0Serbija2-0
2.Melnkalne1-1Spānija1-1Izraēla1-1Itālija1-1
3.Turcija1-1Ukraina1-1Grieķija1-1Zviedrija1-1
4.Lielbritānija0-2Francija0-2Rumānija0-2Islande0-2

Izmantotie resursi:
International Basketball Federation (FIBA) -...