Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Lietuva februāra mačos ar Kalnieti un Kuzminsku, joprojām bez Motejūna

Lietuva februāra mačos ar Kalnieti un Kuzminsku, joprojām bez Motejūna
Mants Kalnietis. Foto: AFP / Scanpix

Lietuvas vīru basketbola izlases galvenais treneris Darjus Maskoļūns nosaucis paplašināto sarakstu ar 20 spēlētājiem, kas kandidēs uz FIBA "EuroBasket 2021" kvalifikācijas turnīra pirmo sabraukumu februārī.

Lietuvai pēc rudenī notikušās Pasaules kausa izcīņas ir jauns galvenais treneris - Daiņa Adomaiša vietā pie valstsvienības stūres stājies Darjus Maskoļūns, kurš ikdienā veic asistenta pienākumus Kauņas "Žalgirī". Jau ierasts, ka "Žalgiris" nelabprāt laiž spēlētājus uz izlasi sezonas laikā, bet šoreiz kandidātu sarakstā ir viens šī kluba basketbolists - 19 gadus vecais aizsargs Roks Jokubaitis, kurš gan Eirolīgā šosezon spēlējis minimāli.

Ierindā būs spēcīgs sastāvs ar vairākiem spēlētājiem no Lietuvas spēcīgākās izlases kodola. Mants Kalnietis vada saspēli Krasnodaras "Lokomotiv Kuban", ar viņu kopā diendienā ir Mindaugs Kuzminsks un, tā kā šis krievu klubs nepiedalās Eirolīgā, abi ir pieejami izlases vajadzībām jau pirmajā sabraukumā. Tāpat Čempionu līgā spēlējošā grieķu spēcīgā kluba Atēnu AEK uzbrucējs Jons Mačulis iekļauts kandidātu sarakstā.

ULEB Eiropas kausā Lietuvu pārstāv Viļņas "Rytas", un tieši no šī kluba izlasē februāra sasaukumam ir visvairāk kandidātu - pieci. No ārzemēs spēlējošajiem bez jau iepriekš nosauktajiem kandidātu vidū ir Mareka Mejera komandas biedrs Permas "Parma" vienībā Krievijā, Bilbao spēlējošais talants Arnolds Kulboka un Fuenlabradas vienībā spēlējošais Egidijs Mockevičs.

Lai gan Maskoļūns, kā jau solīja, stājoties amatā, uzrunājis arī Ķīnā spēlējošo Donātu Motejūnu, bijušais NBA spēka uzbrucējs nav vēlējies ierasties.

Lietuvas izlase "EuroBasket 2021" kvalifikācijā spēlēs C grupā ar Beļģiju, Čehiju un Dāniju. Ciklu lietuviešiem jāsāk 21. februāri Monsā pret beļģiem, bet trīs dienas vēlāk Viļņā jāuzņem čehi.

Lietuvas izlases kandidāti, 2020. gada februāris

PozīcijaSpēlētājsKlubs
Aizsargi:Mants KalnietisLokomotiv Kuban (Krievija)
Žigimants JanavičsNeptūnas
Roks JokubaitisŽalgiris
Dovis BičkauskisRytas
Ads JuškevičsParma (Krievija)
Toms DimšaLietkabelis
Pauļus ValinsksLietkabelis
Uzbrucēji:Deivids GaiļusNeptūnas
Jons MačulisAEK (Grieķija)
Mindaugs KuzminsksLokomotiv Kuban (Krievija)
Arns ButkevičsRytas
Tads SedekerskisNeptūnas
Eimants BendžsRytas
Gītis MasjulisNeptūnas
Arnolds KulbokaRETAbet (Spānija)
Centri:Martīns EchodsRytas
Laurīns BirutisCBet
Evalds KairisRytas
Egidijs MockevičsMontakit (Spānija)
Martīns SajsLietkabelis

, 2020-01-15 17:52, pirms 4 gadiem
Labs sastāvs ar vairākiem jaunajiem talantiem-Jokubaitis,Sedekerskis,Kulboka un Birutis.Bet lideri ticamāk būs Kalnietis,Kuzminskas,Juškevičs,Mačulis tik garais gals nav tik spēcīgs Lietuviešiem kā parasti bet potenciāls ir labs.
P.S kad mēs varam no LV izlases gaidīt vismaz kandidātu sarakstu?
, 2020-01-15 19:20, pirms 4 gadiem
Latvijas all star izlase viņus sakautu vienos vārtos
, 2020-01-15 20:31, pirms 4 gadiem
lacis67 rakstīja: Latvijas all star izlase viņus sakautu vienos vārtos
Ko dot tāds all star sastāvs fantāzijās ja mēs netikām uz PK OS un ļoti iespējams netiksim arī uz EČ jo mūsu sastāvs februārī būs vājāks.
, 2020-01-15 22:14, pirms 4 gadiem
Witslenamitea rakstīja: P.S kad mēs varam no LV izlases gaidīt vismaz kandidātu sarakstu?
Nevar saprast. Izlases ĢM svarīgākas lietas tagad jādara...
, 2020-01-15 23:01, pirms 4 gadiem
lacis67 rakstīja: Latvijas all star izlase viņus sakautu vienos vārtos
Šo sastāvu, vai arī sastāvu ar Saboni un Valančūnu?
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.
Luka Banki. Foto: FIBA
9

Latvijas izlase pirms OS kvalifikācijas aizvadīs divas pārbaudes spēles

Latvijas Basketbola savienība (LBS) informē, ka Latvijas vīriešu basketbola izlase 2024. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram sāks gatavoties 17. jūnijā, un divu nedēļu garumā gaidāmas divas pārbaudes spēles. Publiski ziņots par pārbaudes maču savā laukumā pret Ēģipti, taču gaidāma arī viesošanās pie Somijas.