Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Kazlausks: "Negaidīju, ka Valančūns komandai dos tik daudz"

Andrejs Siliņš

Kazlausks: "Negaidīju, ka Valančūns komandai dos tik daudz"
Jons Kazlausks
Foto: AFP/Scanpix

"Esmu ļoti priecīgs par tik laba rezultāta sasniegšanu ar šo jauno komandu. Veids, kādā sasniedzām šo medaļu, ir vēl labāks," pēc bronzas medaļas izcīnīšanas Pasaules kausā basketbolā sacīja Francijas izlases galvenais treneris Vensāns Kolē, savukārt ceturtajā vietā palikušais Lietuvas izlases treneris Jons Kazlausks uzslavēja Jonu Valančūnu un atzina, ka vairāk gaidījis no spēka uzbrucējiem.

"Kad sākām šo piedzīvojumu jūlijā, mūsu mērķis bija iekļūt Top3," pēc bronzas medaļas izcīnīšanas sacīja Francijas izlases galvenais treneris Vensāns Kolē. "Esmu ļoti priecīgs par tik laba rezultāta sasniegšanu ar šo jauno komandu. Veids, kādā sasniedzām šo medaļu, ir vēl labāks. Nākamgad Eiropas čempionāts notiks Francijā un mūsu nākamais mērķis ir tikt pie vietas Rio [olimpiskajās spēlēs] pēc diviem gadiem. Tas ir galvenais mērķis, jo vēlamies būt šajā pašā pozīcijā arī Rio."

"Zinām, ka uzvarēt čempionātā savās mājās ir ļoti grūti, kā mēs to redzējām arī ar Spāniju," VEF pretinieces Eirolīgas kvalifikācijā "Strasbourg" treneris Kolē pieskārās tēmai par nākamā gada Eiropas čempionātu. "Spānija bija vistuvāk tam 2007. gadā līdz Džona Roberta Holdena pustālajam metienam... Mūsu mērķis būs būt pirmajiem, kas uzvar čempionātā savās mājās pēc ilgiem laikiem."

Francijas izlases kapteinis Boriss Diāvs tikmēr atcerējās sāpīgo neveiksmi pusfinālā pret Serbiju, kas noderēšot tam, lai nākamgad mājās Eiropas čempionātā spēlētu sekmīgi: "Tas ir kas tāds, ko visi spēlētāji, sevišķi jaunie, var izmantot kā pieredzi. Nedomāju, ka viņiem iepriekš būtu bijis tāda veida zaudējums. Tas ir kas tāds, kas paliek galvā un, domāju, tas mums noderēs nākotnē."

Lietuvas izlases pieredzējušais spēka uzbrucējs Pauļus Jankūns bija satriekts pēc zaudējuma: "Ceturtā vieta ir sliktākā tādos turnīros kā šis. Ir žēl. Mums bija iespēja uzvarēt spēli un tikt pie medaļas." Jons Valančūns norādīja, ka vaina meklējama pašos: "Mums kaut kas pietrūka - daži svarīgi metieni, zaudējām ar dažiem punktiem un neizdarījām visu, ko vajadzēja."

Galvenais treneris Jons Kazlausks uzteica tieši Valančūna sniegumu čempionātā un veltīja kritiku Donāta Motejūna un Pauļa Jankūna virzienā: "Godīgi sakot, negaidīju, ka viņš dos tik daudz komandai. Gribēju lielāku stabilitāti no spēka uzbrucējiem. Bieži mūs pavilka brāļi [Lavrinoviči], bet es gribētu lielāku stabilitāti. Es nevaru atļauties izdarīt minējumus visu laiku, tam nepietiek laika. Pārējie nospēlēja tā, kā bija gaidīts. [Renaldam] Seibutim bija jātiek galā ar lielu spriedzi, iespējams, viņu varējām izmantot labāk."

Runājot par bronzas spēli, Kazlausks norādīja, ka spēlētāji nebija atguvušies pēc pusfināla pret ASV dienu iepriekš: "Mēs domājām par vakardienu, francūži to nedarīja. Ja gribam cīnīties par medaļu, nogurums ir jāaizmirst. Daži no mūsējiem bija pārāk noguruši. Mums nebija tādu līderi kā Boriss Diāvs un Nikolā Batums. Redzējāt paši, kā viņi spēlēja pret mums un pret serbiem. Viņi var gūt punktus no jebkuras vietas."

"Ceru, ka nākamgad [Eiropas čempionātā] Mants [Kalnietis] būs ierindā, bet, vai mums būs vēl kāds tāda līmeņa saspēles vadītājs, ļoti šaubos. Gribētu atgādināt visiem spēlētājiem, kas bija iekļauti paplašinātajā kandidātu sarakstā, ka tā nav viņu robeža," cerībā nākamvasar izlasē sagaidīt kādu sezonas laikā ļoti progresējušu spēlētāju, sacīja Kazlausks.

  +2 [+] [-]

, 2014-09-14 01:26, pirms 10 gadiem
Lai arī Znaroks nav mans saldumiņš, viņš nekad tā nepatieks par savu komandu... Tāpēc uzvar turnīrus, bet Kozļausks to nekad neizdarīs...
Aŗi Bagijs ir ar ūsainā krampi, un tas liek domāt, ka tas medālis nāk...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2014-09-14 02:00, pirms 10 gadiem
Viens otrs te eiforijā, ka nākot medaļas?! Līdz tam vēl ĻOOOOTI tāls ceļš ejams, lai pasaulē mēs izskatītos vismaz tikpat labi kā leiši. Lietuva malači, treneris lieliski realizēja potenciālu, ar Kalnieti varētu būt 3.vieta, bet ne augstāk.

  +3 [+] [-]

, 2014-09-14 09:11, pirms 10 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Viens otrs te eiforijā, ka nākot medaļas?! Līdz tam vēl ĻOOOOTI tāls ceļš ejams, lai pasaulē mēs izskatītos vismaz tikpat labi kā leiši. Lietuva malači, treneris lieliski realizēja potenciālu, ar Kalnieti varētu būt 3.vieta, bet ne augstāk.
ņemot vēra ka pusfinālā bija petī USA tad arī ar 10 kalniešiem nevarēja augstāk par 3o vietu

  +1 [+] [-]

, 2014-09-14 10:56, pirms 10 gadiem
Uzvara palika tajā brīdi kad Pocius pie +2 netikā pāri laukuma 8 sekundēs! Presinga nebija, ej tik pāri, bet Pocius pastaigājās!

Tas ir viens no atslēgas momentiem kas maksāja šo bronzu!

Un vel, Kazlausks būtu uzteicis Juškēviču kurš brīžiem pavilka komandu, bet nekas tāds no vinja nav dzirdēts, tikai izteikta cerība ka Kalnietis būs uz Eurobasket2015,tas tomŗ nav smuki!!

Tā ir Kazaluska vaina ka izkrita no sastāva Kalnietis un Lietuva netika pie bronzas, bet viņš to pat neatzīst!