Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Justovičs

Jaunzēlande revanšējas Hačimuram un Japānai, Turcija sagrauj Jordāniju

Jaunzēlande revanšējas Hačimuram un Japānai, Turcija sagrauj Jordāniju
Jaunzēlandes izlases basketbolists Ītans Rasbečs. Foto: FIBA

Pārbaudes spēlē pirms gaidāmās FIBA Pasaules kausa izcīņas Ķīnā revanšu par vakardien piedzīvoto zaudējumu viesos guvusi Jaunzēlandes izlase, kas šodien ar 104:87 sakāva Japānas valstsvienību.

Jaunzēlandieši vadību pārņēma jau ļoti rezultatīvajā pirmajā ceturtdaļā, kurā viesi bija pārāki ar 29:25. Turpinājumā Jaunzēlande savu pārsvaru arvien palielināja, spēles noslēgumā tam teju sasniedzot 20 punktu barjeru.

Šodien tika apturēts Dāvja Bertāna jaunais komandas biedrs Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubā Vašingtonas "Wizards" Rui Hačimura, kurš vakardien jaunzēlandiešu grozā iemeta 35 punktus. Šodien japāņu frīka rēķinā "tikai" 17 punkti un deviņas atlēkušās bumbas. Savukārt uzvarētāju labā 16 punktus guva un piecas bumbas zem groziem savāca Ītans Rasbečs. Tikmēr par vienu punktu mazāk Izāks Fotu.

Japāna Pasaules kausa izcīņā spēlēs vienā grupā ar Čehiju, ASV un Turciju, kamēr Jaunzēlande centīsies pabojāt nervus Brazīlijai, Melnkalnei un Grieķijai.

Vakardien notikušajā mačā Turcija ar rezultātu 106:72 sakāva Jordāniju. Turki visu izšķīra jau pirmajā puslaikā, kurā bija pārāki ar 59:36. Rezultatīvākais ar 15 punktiem bija Furkans Korkmazs, kamēr Melihs Mahmutoglu jordāniešu grozā raidīja 14 punktus. Džedi Osmanam bez 11 punktiem arī piecas atlēkušās bumbas.

Jordānija Pasaules kausa grupu turnīru ievadīs ar maču pret Dominikānas Republiku, vēlāk tiekoties arī ar Franciju un Vāciju.

Izmantotie avoti:
Türkiye Basketbol Federasyonu
https://akatsukifive-men-2019.japan...


Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
38

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.
Luka Banki. Foto: FIBA
9

Latvijas izlase pirms OS kvalifikācijas aizvadīs divas pārbaudes spēles

Latvijas Basketbola savienība (LBS) informē, ka Latvijas vīriešu basketbola izlase 2024. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram sāks gatavoties 17. jūnijā, un divu nedēļu garumā gaidāmas divas pārbaudes spēles. Publiski ziņots par pārbaudes maču savā laukumā pret Ēģipti, taču gaidāma arī viesošanās pie Somijas.