Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Pasečņiks: "Klubi tikai ieteica, bet lēmumu nespēlēt izlasē pieņēmu pats"

Pasečņiks: "Klubi tikai ieteica, bet lēmumu nespēlēt izlasē pieņēmu pats"
Anžejs Pasečņiks Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra spēlē pret Japānu.
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latvijas vīriešu basketbola izlase šogad pulcējusies maksimāli spēcīgākajā sastāvā. Gandrīz. Šogad NBA draftētais Anžejs Pasečņiks neilgi pirms treniņnometnes sākuma apstiprināja apkārt klīstošās baumas, ka šogad tomēr nevarēs palīdzēt izlasei. Viņa lēmums vēl vairāk uzkarsēja diskusijas par aģentu lomu un patriotismu, kas jau tika pārcilātas jaunatnes izlašu sakarā. Kad emocijas šķietami rimušās, Pasečņiks ir gatavs pats izskaidrot savu lēmumu.

- Kur tu pašlaik atrodies un kāds ir tavs dienas režīms?
- Nu jau pāris nedēļas esmu Kanāriju salās. Pēc NBA drafta atbraucu uz Latviju, atpūtos divas trīs nedēļas, bet tad sāku trenēties pie fiziskās sagatavotības trenera Ērika Visocka. Centos sagatavot sevi tam periodam, kas ir šobrīd. Sagatavojām un nostiprinājām mazos muskuļus. Lielos svarus necilāju, vienkārši sagatavoju ķermeni nopietnam darbam. Tagad vienu vai divas reizes dienā man ir treniņi, kas ilgst aptuveni trīs stundas. Ejam uz svaru zāli un baseinu, treniņa beigās padarbojamies arī basketbola zālē.

- Cik ilgi turpināsi darboties šādā režīmā?
- Pieļauju, ka līdz kādam 17. augustam, jo 21. augustā sāksies treniņi kopā ar komandu. Pašlaik šeit esmu vienīgais.

- Vai ar tevi sazinās arī kāds no Filadelfijas „76ers” vai tu esi pilnā Kanāriju salu kluba aizbildniecībā un visu dari pēc viņu programmas?
- Pagaidām darbojos tikai Kanāriju salu komandas uzraudzībā. Nedomāju, ka „76ers” ir jēga iejaukties šajā procesā. Protams, klubs ir informēts par to, ko es daru un to atbalsta. Paredzēts, ka kluba pārstāvji sezonas laikā brauks pavērot treniņus un spēles, sekos līdzi. Bet nekādu uzstādījumu no „76ers” puses nav.

- Ar ko no Filadelfijas kluba tu esi runājis pats personiski?
- Personiski esmu runājis tikai ar „76ers” ģenerālmenedžeri [Braienu Kolandželo] un īpašnieku [Džošua Herisu], bet tas bija nākamajā dienā pēc drafta, kad mani ar aģentu [Artūru Kalnīti] aizveda pie viņiem. Izrunājāmies un nolēmām, ko darīsim turpmāk, bet pēc tam pārrunas ar viņiem vēl bija arī aģentam.

- Bija kādi konkrēti norādījumi?
- Nē. Vairāk pārrunājām globālas lietas – kur palikšu, ko darīšu un tamlīdzīgi.

- Tādā gadījumā jājautā, kas vispār ir mainījies kopš tevi nodraftēja?
- Varbūt ir lielāka cilvēku uzmanība. Esmu palicis tas pats Anžejs. Negribu teikt, ka jūtu atbildības nastu. Drīzāk jāsaka – beidzot ir sajūta, ka ir sasniegts kaut kāds rezultāts, jo tiku draftēts ar salīdzinoši augstu numuru. Bet pa lielam nekas nav mainījies.

- Kurā brīdī tu pats uzzināji, ka tevi izvēlēsies Orlando „Magic”?
- Aģents zināja, ka Filadelfija mēģina iegūt izvēles tiesības pirmajā kārtā, lai mani dabūtu. Kad tika izvēlēts 23. numurs, pie manis pienāca aģents un pateica, ka nākamais vēl netikšu izvēlēts, bet ar 25. numuru mani draftēs Orlando un sūtīs uz Filadelfiju. Tobrīd arī uzzināju par savu nākotni, bet nākamās desmit minūtes nemierīgi sēdēju un dīdījos. (Smejas)

- Par ko liecina tas, ka pie „76ers” nemaz nebiji braucis atrādīties?
- Nav nekāds noslēpums, ka biju atrādīties sešām komandām. Pieļauju, ka ar kādu no tām „76ers” sakontaktējās. Visas manas medicīniskās pārbaudes bija pieejamas. Kā spēlētājam viņi man bija sekojuši līdzi jau vairākus gadus, tādēļ zināja mani diezgan labi. Iespējams, kaut kāda informācija tika ievākta arī no komandām, kurām biju atrādījies, taču par to neko nezinu.

- Pieminēji, ka atrādījies sešām komandām. Vai kādā no pilsētām nebija sajūta, ka šeit varētu palikt?
- Protams, bija vietas, kuras man patika vairāk, un vietas, kuras man patika mazāk. Bet vienmēr biju domājis, ka tāpat būšu laimīgs, lai kura no komandām mani izvēlēsies. Vairāk izvērtēju komandas – kādi tur ir cilvēki, kādu basketbolu spēlē, nevis pilsētas.

- Dzirdēts viedoklis, ka Filadelfija tevi paņēmusi kā vērtību, kuru nākotnē varētu izmantot maiņas darījumos. Ko tu par to domā?
- Vismaz man tādas sajūtas nav. Es labi zinu, cik ļoti viņi cīnījās, lai dabūtu mani drafta pirmajā kārtā. Izvēles numurs, no kura viņi sāka mēģināt mani dabūt pie sevis, bija ļoti augsts. Ja viņi plānoto mani pēc tam pārdot vai aizmainīt, tad pieļauju, ka par mani tik ļoti necīnītos. Arī viņu attieksme neliecināja par to, ka viņi mani paņēmuši, lai pēc tam censtos izmantot kādā maiņas darījumā.

- Bet garo spēlētāju Filadelfijā netrūkst.
- Ir kaut kādas baumas par nākotni, bet pagaidām skaidrības vēl nav. Daudz kas būs atkarīgs no tā, kā es nospēlēšu jaunajā sezonā.

- Tātad pats sev vietu „76ers” komandā redzi?
- Iztēloties jau varu visu kaut ko. (Smejas) Bet ir jābūt tam gatavam. Redzēsim, kā būs nākamvasar.

- Vai pastāvēja iespēja, ka spēlēsi NBA Vasaras līgā?
- Cik es sapratu, tad viņi vēlējās, lai es spēlēju Vasaras līgā, bet tam nav nekādas jēgas, ja neslēdzam ar viņiem līgumu. Taču tam nepieciešama brīvlaišanas vēstule, jāsakārto apdrošināšana. Tas bija pārāk piņķerīgi un man tas nebija nepieciešams, jo tāpat zinājām, ka paliekam Eiropā.

- Pašam negribējās uzspēlēt?
- Ja godīgi, tās trīs nedēļas, kuras es pēc sezonas pavadīju Amerikā, bija tik smagas, ka man gribējās mazliet atpūsties no basketbola. Jau pēdējos treniņos jutu, ka tagad pietiek, ir jāapstājas un jāatpūšas. Ja vēl būtu jāspēlē Vasaras līgā, nezinu, kas notiktu ar manu ķermeni.

- Esmu dzirdējis, ka tev bija pārslodze…
- Jā. Man bija ļoti gara sezona. Pēc tās atlidoju mājās, bet jau pēc piecām stundām man bija lidmašīna uz Losandželosu. Pēc garā pārlidojuma diena bija brīva, bet nākamajās četrās dienās bija diezgan smagi treniņi, lai sagatavotu sevi tam, kad visas komandas nāca mani skatīties. Uzreiz pēc tam jau bija jābrauc atrādīties komandām.

- Šovasar tavu lēmumu par spēlēšanu valstsvienībā nācās gaidīt ļoti ilgi. Pastāsti, kāpēc tā un cik grūti tev bija pieņemt šo lēmumu?
- Protams, ka lēmumu pieņemt bija grūti. Vienmēr esmu spēlējis izlasēs un vēlos to darīt arī nākotnē. Pieļauju, ka daudzi cilvēki saprot, kādēļ šogad tā rīkojamies. No klubiem nebija tiešu uzstādījumu, taču bija rekomendācijas, kāds būtu pareizākais lēmums šajā vasarā. Arī pats jutu, ka man vajag pastrādāt pie fiziskās sagatavotības. Būdams Amerikā, es redzēju, kāda fiziskā sagatavotība ir tiem spēlētājiem. Man bija jāizmanto šie divi mēneši, lai sagatavotu sevi sezonai.

- Rekomendēja gan spāņi, gan Filadelfija?
- Jā. Kanāriju salās treneri ātrāk atgriežas no atvaļinājuma, lai nāktu un strādātu ar mani, jo visi saprot, cik nepieciešams tas ir tieši šobrīd. Rekomendēja arī „76ers”. Pa lielam vienīgais iemesls, kādēļ es vēl neesmu okeāna otrā pusē, ir mana nepietiekami attīstītā fiziskā sagatavotība. Tādēļ tagad man ir jāiegulda daudz darba.

- Bet pirms gada Spānijas klubs tevi palaida uz izlasi…
- Pagājušajā gadā valstsvienības treniņi sākās uzreiz pēc sezonas un netraucēja sagatavoties nākamajai sezonai. Pēc izlases man vēl bija mēnesis, lai atpūstos un sagatavotos nākamajai sezonai.

- Latvijā daži cilvēki saka, ka tu jau pats lēmumu par izlasi nepieņēmi, to tavā vietā izdarīja aģents.
- Vot, mani interesē, kuri ir tie cilvēki, kas to izdomā, jo spēlētāji lēmumus par spēlēšanu izlasē vienmēr ir pieņēmuši paši. Aģents šajā gadījumā ir tikai cilvēks, kurš man nodod informāciju par to, ko saka komandas. Pats aģents neko nevar izlemt. Daudzi vaino Artūru Kalnīti, bet vairums šo cilvēku saprot, kādēļ es šogad nespēlēju izlasē. Jo man ir jāstrādā pie fiziskās sagatavotības. Bet es varu apgalvot, ka tas bija mans lēmums. Ja es justu, ka izvilkšu gan izlasi, gan sezonu un nākamo vasaru, tad noteikti spēlētu valstsvienībā.

- Bet vilinājums spēlēt izlasē bija liels, vai ne? Sastāvā ir gan Kristaps Porziņģis, gan Dāvis Bertāns, nākamais -
Eiropas čempionāts būs tikai pēc četriem gadiem…

- Ar lielāku prieku spēlētu, ja justos tam gatavs. Izvēlējos iet šādu ceļu. Izlasei palīdzēšu citus gadus.

- Tu saki, ka tev daudz jāstrādā, bet nav jau runa par prastu uzkačāšanos. Pastāsti, pie kā tev galvenokārt strādā?
- Es nekad nebūšu tik fiziski spēcīgs, kā lielie NBA centri. Man jāatrod savs veids, kā būt labākam par viņiem. Ātrums, atlētisms, veiklība – pie tā man ir jāstrādā. Protams, vajadzīgs arī spēks, taču es nekad nebūšu par viņiem spēcīgāks.

- Amerikā jau tevī kaut nedaudz saskata arī Kristapu Porziņģi.
- Iespējams, tas savā ziņā man bija pluss. Vienlaikus visiem ir skaidrs, ka mēs neesam vienādi spēlētāji, mūsu spēles stili atšķiras.

- Kā amerikāņiem veicās ar tava vārda un uzvārda izrunāšanu?
- Ja pateicu bez iepauzēšanas, tad neviens nesaprata, bet, ja izteicu pa zilbēm, tad varēja mierīgi izrunāt. Man bija jāiemāca pareizi izrunāt arī NBA komisāram [Adamam Silveram], lai izsaukšanas brīdī viņš nenofeilotu.

- Starp citu, likām arī dažiem Latvijas izlases spēlētājiem uzrakstīt tavu vārdu un uzvārdu. Divi no trim kļūdījās.
- (Smejas) Bieži vien manu vārdu uzraksta kā Andžejs, šad tad sajauc arī uzvārda pareizrakstību. Bet ar to man bijis jācīnās visu dzīvi. Gan jau kādudien cilvēki tomēr iemācīsies, kā ir pareizi.

- Līdz 17. augustam turpini trenēties, bet tad būs četras brīvdienas. Kā tās izmantosi?
- Varbūt jāpasauļojas, varbūt jāaizbrauc uz kādu citu salu. Kanāriju salās ir ko darīt. Būs jāatslēdzas drusku, jo šīs nedēļas ir ļoti smagas.

- Kā ir ar tavu ēdienkarti? Kurš rūpējas par to, kas nonāk tavā organismā?
- Ar mani kopā dzīvo draudzene. Viņa jau zina, kas un cik daudz man ir jāēd. Ēdu veselīgi. Makdonalda pārtiku atļaujos apēst varbūt tikai reizi nedēļā. Sarunas par ēdienkarti ar kluba pārstāvi man bija pagājušajā vasarā. Tad trīs nedēļas pierakstīju, ko un kad esmu ēdis. Pēc tam viņš man deva norādes – šo vispār metam laukā no ēdienkartes, bet to jāēd vairāk.

- Sagatavojies būsi. Kāds tad ir tavs individuālais mērķis nākamajai sezonai?
- Pagājušajā sezonā mans mērķis bija kļūt par stabilu rotācijas spēlētāju. Pieļauju, ka to esmu nopelnījis. Es sev parasti uzstādu mazus mērķīšus. Tagad man svarīgākais ir sagatavoties sezonai fiziski, lai nebūtu sajūtas, kaut kas palika neizdarīts. Kad komanda sapulcēsies, tad varēšu uzstādīt nākamo mērķi. Var jau domāt visu kaut ko, bet man patīk uzstādīt reālus mērķus, lai pēc tam soli pa solim uz tiem virzītos.

- Ko tu vispār zini par komandas sastāvu jaunajā sezonā? Vai komandā tev būs atvēlēta pamatcentra loma?
- Nesen bija atbraucis [217 centimetrus garais čehs] Ondržejs Balvins. Viņš man lika nedaudz apjukt, jo ir par diviem centimetriem garāks nekā es. Tagad es nezinu kur likties. Biju jau pieradis, ka Kanāriju salu komandā esmu garākais spēlētājs. Groza apakšā būsim jauni spēlētāji. Balvinam drīz paliek 25 gadi, man ir 21 gads, bet trešajam ir 22 gadi. Komanda vispār solās būt ļoti jauna. Par nākamās sezonas mērķiem vēl nav runāts. Parasti tādi nemaz netiek uzstādīti. Mērķis ir viens – doties laukumā un uzvarēt katrā spēlē.

- Bet kāds būtu tavs nākotnes mērķis Latvijas izlases kreklā?
- Ļoti labs jautājums. Pirmkārt, gribētu, lai viss nokārtojas tā, ka izlasē varu spēlēt gandrīz katru vasaru. Gribētos arī kaut kad Latvijas izlases kreklā uzkārt kaklā medaļu. Ar U18 izlasi man tas neizdevās, tādēļ ceru, ka tas varētu izdoties ar pieaugušo izlasi. Tas ir mazs sapnītis. Ļoti ceru, ka to izdosies piepildīt.

Vai Anžeja Pasečņika lēmums šogad nebūt kopā ar izlasi ir pamatots?

  • 540

  • 324


1 2 50 komentāri

 +15 [+] [-]

, 2017-08-14 16:34, pirms 7 gadiem
Ar šādu Izlasi Andžej tu " PASēJI" vismaz MILJONU no savas algas!!! Sūdīgs tev aģents un ieteicējs viņš tev hrenovijs!!!

     [+] [-]

, 2017-08-14 16:37, pirms 7 gadiem
Ja Latvijas izlase augstu uzkāpsies čempī, tad par tevi vispār aizmirsīs, jo ap tevi NBA ap tevi vienmēr "dancos" Kristapa ēna!!! Milzīga tava kļūda, milzīga!!!

 +22 [+] [-]

, 2017-08-14 16:38, pirms 7 gadiem
Izlasot, top skaidrs, ka nekāda īpaša sagatavošanās netiek veikta. Tāpēc tā muldēšana, ka individuāli strādās ir tikai tāda bla, bla, bla būšana, lai izpildītu kluba piespiedu-brīvprātīgo rekomendāciju. Žēl, īsts centrs LV izlasei šobrīd būtu noderējis. Viss velk uz to pusi, ka šis gads gandrīz ir vienīgais, kad varēja sapulcēt optimālo sastāvu. Nākotnē būs ļoti lielas izmaksas spēlētāju apdrošināšanai, tāpēc baidos, ka LBS tās nespēs pavilkt un sastāvs būs nepilnīgs.
Slēpts komentārs: sandis444444

  +4 [+] [-]

, 2017-08-14 16:45, pirms 7 gadiem
badāc rakstīja: Ar šādu Izlasi Andžej tu " PASēJI" vismaz MILJONU no savas algas!!! Sūdīgs tev aģents un ieteicējs viņš tev hrenovijs!!!
- (Smejas) ''Bieži vien manu vārdu uzraksta kā Andžejs, šad tad sajauc arī uzvārda pareizrakstību. Bet ar to man bijis jācīnās visu dzīvi. Gan jau kādudien cilvēki tomēr iemācīsies, kā ir pareizi.''

  +1 [+] [-]

, 2017-08-14 16:51, pirms 7 gadiem
Ja nemaldos, tad čeham bija medicīniska rakstura problēmas, nav atguvis formu pēc potītes traumas. Ārsti aizliedza, ne jau pats klubs. Un kāda jēga čehiem no tikko traumēta spēlētāja.
Savukārt A.Pasečniks malacis - pasaka kā ir, un vēl jauns ir, izlasē izspēlēsies.

  +7 [+] [-]

, 2017-08-14 16:56, pirms 7 gadiem
sandis444444 rakstīja: Čehi vismaz konkrēti pateica - Balvinam aizliedz spēlēt klubs!

Ne brīdi nešaubos ka arī Anžejam izlasē aizliedza spēlēt nevis aģents, bet Gran Canaria kluba vadība! Un viņus var saprast, viņi negrib riskēt!
Cik reizes jāraksta. Klubi Eiropā nevienam nevar aizliegt spēlēt izlasēs!!!

  +8 [+] [-]

, 2017-08-14 16:57, pirms 7 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Ja nemaldos, tad čeham bija medicīniska rakstura problēmas, nav atguvis formu pēc potītes traumas. Ārsti aizliedza, ne jau pats klubs. Un kāda jēga čehiem no tikko traumēta spēlētāja.
Savukārt A.Pasečniks malacis - pasaka kā ir, un vēl jauns ir, izlasē izspēlēsies.
Pēc jaunās kvaļu sistēmas diez vai ka izspēlēsies.
Slēpts komentārs: Impērija

  -2 [+] [-]

, 2017-08-14 17:04, pirms 7 gadiem
Ronaldi rakstīja: - (Smejas) ''Bieži vien manu vārdu uzraksta kā Andžejs, šad tad sajauc arī uzvārda pareizrakstību. Bet ar to man bijis jācīnās visu dzīvi. Gan jau kādudien cilvēki tomēr iemācīsies, kā ir pareizi.''
Es te nafig varbūt ar kļūdām , bet NBA pat par uzvārda kļūdu kļūdām neviens neuztrauksies!!! Tur katru dienu atrod kādu talantu, tapēc jājautā- kāpēc viņš tik drošs, ka viņu pēc pirmā gada tur vel paturēs??? Motejuns leišiem labs piemērs, kurš arī baigais talants skaitījās!!! Viņš tagad der tikai Ķīnai....

  +2 [+] [-]

, 2017-08-14 17:08, pirms 7 gadiem
cilvēks- iespējas- prioritātes..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-08-14 17:22, pirms 7 gadiem
badāc rakstīja: Es te nafig varbūt ar kļūdām , bet NBA pat par uzvārda kļūdu kļūdām neviens neuztrauksies!!! Tur katru dienu atrod kādu talantu, tapēc jājautā- kāpēc viņš tik drošs, ka viņu pēc pirmā gada tur vel paturēs??? Motejuns leišiem labs piemērs, kurš arī baigais talants skaitījās!!! Viņš tagad der tikai Ķīnai....
Tjipa Ķīna ir kāda sū...u bedre? Tepat nesen bija pāris raksti, ka tur līmenis aug un aug gan naudas gan spēlētāju kvalitātes ziņā un Motejūnam arī labu algu piedāvāja (ja pareizi atceros).

  +8 [+] [-]

, 2017-08-14 17:24, pirms 7 gadiem
Spēlēt Valsts izlasē ir jābūt goda lietai, pārējais vis ir otršķirīgs. Protams ja nav traumas.

     [+] [-]

, 2017-08-14 17:24, pirms 7 gadiem
merikikifans rakstīja: Pasečņiks: "Klubi tikai ieteica, bet lēmumu nespēlēt izlasē pieņēmu pats"
viņš tā izsakās,it kā viņš būtu kaut kādu varoņdarbu izdarījis nespēlējot izlasē
Kā to var izsecināt no rakstīta teksta? Vai jūti viņa intonāciju vai vari paredzēt sejas izteiksmi ar kādu tas tika pateikts?

  +6 [+] [-]

, 2017-08-14 17:32, pirms 7 gadiem
ATMASKAS!!!!!

  +3 [+] [-]

, 2017-08-14 17:33, pirms 7 gadiem
Lēmums pamatots līdz brīdim, kad saproti, ka tas atduras pret vēlēšanos atpūsties strādāšanas vietā. Neizteikšos, jo lēmums noteikti ir saistīts arī ar Andžeja mīlestību pret basketbolu kopumā, kuras dēļ labāk ir izlaist izlasi, lai vismaz šovasar neapnīk spēlēt basketbolu vispār #andrisbiedrins. Bet žēl kaut vai par to, ka šādā sastāvā, šajā laikā izdevība būt izlases vienībai ir zudusi un neatgriezīsies. Cita lieta, ka Pasečņika spēles stilu un vietu izlasē labi aizvieto citi vismaz tikpat labi "ieroči", kas padara visu latvisko "sāpi" par maznozīmīgu un nepamatoti sakāpinātu.

  +3 [+] [-]

, 2017-08-14 17:50, pirms 7 gadiem
Atkal sākas kārtējā raudāšana. Lieciet mieru un cieniet viņa izvēli! Nākotnē tāpat visas asaras jau sen būs izkūpējušas, un būs piemirsies, ka čalis nokļūst tur, kur ir, TIKAI starpsezonas lielā darba dēļ. Tāpat kā KP izlaida eurobasket2015, un jau tik ātri ir tur, kur neviens fans neprognozēja tuvākajos 2 gados.

  +3 [+] [-]

, 2017-08-14 17:50, pirms 7 gadiem
Laikam to basketbolu nemaz tik ļoti nemīl, ja negrib piedalīties čempionātā un pārstāvēt Latviju.'
nevienam izlasē ādu nedīrā nost ir ļoti pretimnākoši un puse no spēlētājiem visu treniņprocesu laiku nemaz nav kopā, citam iedota vairāk atpūta, Porziņģis 10 dienas bija Dienvidāfrikā.
Viss tas ir atrunas un naudas , karjeras ziņā , ja labi nospēlē čempī var būt pat ieguvējs.

  +1 [+] [-]

, 2017-08-14 17:51, pirms 7 gadiem
Vel diezgan talu lidz tam limenim kurs Kristaoam bija NBA 1. sezonā!

  +3 [+] [-]

, 2017-08-14 18:04, pirms 7 gadiem
Anžejs Pasečņiks neilgi pirms treniņnometnes sākuma apstiprināja apkārt klīstošās bumbas

  -3 [+] [-]

, 2017-08-14 18:12, pirms 7 gadiem
Ulrihs rakstīja: Tjipa Ķīna ir kāda sū...u bedre? Tepat nesen bija pāris raksti, ka tur līmenis aug un aug gan naudas gan spēlētāju kvalitātes ziņā un Motejūnam arī labu algu piedāvāja (ja pareizi atceros).
Pasaki vel ka Ķīnā jau līmenis kā nba??? Nesmīdini!!! Jā, tā ir sūdu bedre, jo tur lielākoties spēlē tikai "atstrādāts materiāls" uz ko neviens nekādas cerības vairs neliek!!! Ķīnas izlases lai cik daudz naudas viņiem ir un būs NEKAD nebūs starp favorītizlasēm ne futbolā, ne hokejā, ne basketbolā!!! Volejbols ir stiprs un individuālie sporta veidi, tam gan grūti kam pretoties!!!!
Slēpts komentārs: hamaleons

  +4 [+] [-]

, 2017-08-14 18:31, pirms 7 gadiem
Izlasē ir spēlēt goda lieta, piekrītu. Lūdzu nejaucam ar " obligāto dienastu".

Kāpēc Arēna nebija pārpidīta spēlē ar Poliju? Atbalstīt nav goda lieta?

Sportists, musdienās ir profesija, tikai citās profesijās, ja darba kolektīva saliedēšanās pasākumā (kas arī katrā vietā ir goda lieta) novelsies no galda un salauzīsi kāju, tad sliktākā gadījumā (ja nu esat šoferis pastnieks, vai kā citādi darbs ar kāju izmatošanu) Jūs panemsiet "zilo lapu" - apmaksātu. Sportistam, ja nav apdrošināšanas, tad tas arī viss.

Ceru ka Bonim visu ne tikai apmaksās, bet arī turpmākos mēnešus (kas iekritīs sezonas laikā), kamēr nespēlēs, viņš saņems arī algu.....

  +1 [+] [-]

, 2017-08-14 19:16, pirms 7 gadiem
Šķiet, ka visi tie raudātāji par nespēlēšanu izlasē tomēr īsti nesaprot, ka profesionālais sports ir ĻOTI SMAGS DARBS diendienā, gadu no gada. Turklāt jau no mazpadsmit gadu vecuma. Labam spēlētājam tas nozīmē darbu praktiski bez atvaļinājumu gadu gadiem. Kāpēc kāds uzskata, ka viņam no malas ir labāk redzams un zināms, kas ar kuru spēlētāju reāli notiek. Kāpēc neviens NEUZKLAUSA argumentus. Bet tikai brīnās pārbrīnījušies, ka redz kā tās traumas atkal un atkal. Gan jau tie bļāvēji uz sevi neattiecinātu kā obligātu strādāt bez brīvdienām, ko nozīmē arī individuālais darbs , pat ja tas nav ar izlasi. Un vienkārši negodīgi ir visu laiku piesaukt patriotisma trūkumu. Ir kāds kaut ko dzirdējis par izdegšanas sindromu? Tas var piemeklēt jebkurā darbā. Un tad diez vai kliedzēji patrioti pasniegs palīdzīgu roku, metīsies zākāt nākamo.

     [+] [-]

, 2017-08-14 19:31, pirms 7 gadiem
Salaga aizbrauks labak pasauļoties nevis uzkapat izlasē.

  -2 [+] [-]

, 2017-08-14 20:09, pirms 7 gadiem
Uvio77 rakstīja: Izlasē ir spēlēt goda lieta, piekrītu. Lūdzu nejaucam ar " obligāto dienastu".

Kāpēc Arēna nebija pārpidīta spēlē ar Poliju? Atbalstīt nav goda lieta?

Sportists, musdienās ir profesija, tikai citās profesijās, ja darba kolektīva saliedēšanās pasākumā (kas arī katrā vietā ir goda lieta) novelsies no galda un salauzīsi kāju, tad sliktākā gadījumā (ja nu esat šoferis pastnieks, vai kā citādi darbs ar kāju izmatošanu) Jūs panemsiet "zilo lapu" - apmaksātu. Sportistam, ja nav apdrošināšanas, tad tas arī viss.

Ceru ka Bonim visu ne tikai apmaksās, bet arī turpmākos mēnešus (kas iekritīs sezonas laikā), kamēr nespēlēs, viņš saņems arī algu.....
Bla, bla, bla. Ja šito Bagijs nebūtu paņēmis izlasē viņš nebūtu pirmajā kārtā draftēts, kaut vai viņš 30 punktus saliktu pret Barcu. Karoč veiksmi. Ceru, kad karjerā būs lejupslīde, tad izlasē šito nepaņems.

     [+] [-]

, 2017-08-14 20:15, pirms 7 gadiem
vienigais_anonims rakstīja: Bla, bla, bla. Ja šito Bagijs nebūtu paņēmis izlasē viņš nebūtu pirmajā kārtā draftēts, kaut vai viņš 30 punktus saliktu pret Barcu. Karoč veiksmi. Ceru, kad karjerā būs lejupslīde, tad izlasē šito nepaņems.
Labs. Visu pirms zilējām kafijas biezumos - "kā būtu, ja būtu" un pēc tam novēlam otram neveiksmi. Mana sirds ir mierīga, TU esi 100% Latvijas patriots! Oi nē, jaucu - 100% latvietis nacionālists. Tikai nejautā man, kāda ir atšķirība....

     [+] [-]

, 2017-08-14 22:41, pirms 7 gadiem
Ko te visi cepas?
Viņš ir jauns puika, ļaujiet viņam izsisties!
Nedomāju, ka viņš speciāli atmaskas mētā...
Kristaps pats pirmajā drafta gadā nenāca spēlēt.....

  +2 [+] [-]

, 2017-08-14 23:14, pirms 7 gadiem
Viņš mēģina sevi žēlot, taupīt , nevis izbaudīt spēli un priecāties. Ir sajūta , ka Andžejs uz basketbolu skatās kā darbu nevis sirdslietu . Un, ja darbs nav arī sirdslieta , tad tas ir darbs dēļ naudas - šāds darbs ātri piegriežas (Biedriņš) .Šis skan apmēram tā : man jāiet sisties par sētas godu, bet atrunājos ar mājas darbiem , jo tad es VARBŪT kļūšu labāks un pelnīšu vairāk naudas . Bet jūs sitaties , es paskatīšos pa logu.

  -1 [+] [-]

, 2017-08-14 23:43, pirms 7 gadiem
sengo rakstīja: Viņš mēģina sevi žēlot, taupīt , nevis izbaudīt spēli un priecāties. Ir sajūta , ka Andžejs uz basketbolu skatās kā darbu nevis sirdslietu . Un, ja darbs nav arī sirdslieta , tad tas ir darbs dēļ naudas - šāds darbs ātri piegriežas (Biedriņš) .Šis skan apmēram tā : man jāiet sisties par sētas godu, bet atrunājos ar mājas darbiem , jo tad es VARBŪT kļūšu labāks un pelnīšu vairāk naudas . Bet jūs sitaties , es paskatīšos pa logu.
Pajoliņi, ko var muldēt – kad pagājušogad KP uzmeta lunkano izlasei uz OS kvalifikāciju, visi bija baigi saprotošie, ka redz izlase pasgaidīs un KP esot jāpiestrādā pie ķermeņa, utt., bet kad to pašu pasaka Pasečņiks, kam ir pēdējā iespēja ielekt NBA vilcienā un kuram ir reāli jāpiestrādā, lai kaut reizi tiktu uz NBA laukuma, tad visi viņu nodyrš.
Ebonītie divkoši.

  +2 [+] [-]

, 2017-08-15 00:02, pirms 7 gadiem
WKS rakstīja: Pajoliņi, ko var muldēt – kad pagājušogad KP uzmeta lunkano izlasei uz OS kvalifikāciju, visi bija baigi saprotošie, ka redz izlase pasgaidīs un KP esot jāpiestrādā pie ķermeņa, utt., bet kad to pašu pasaka Pasečņiks, kam ir pēdējā iespēja ielekt NBA vilcienā un kuram ir reāli jāpiestrādā, lai kaut reizi tiktu uz NBA laukuma, tad visi viņu nodyrš.
Ebonītie divkoši.
Daudz es nekomentēju , bet par KP lēmumu toč neko labu neuzrakstīju. Ja pareizi atceros tad salīdzināju viņu ar Valančūnu , kurš uzreiz pēc drafta bija izlases rīcībā . Vari pameklēt , man ir slinkums . Un brāļus Kurucus labāk nepieminēšu , negribu būt rupjš . Man ir kauns par tādiem tautiešiem .

  +2 [+] [-]

, 2017-08-15 00:14, pirms 7 gadiem
WKS rakstīja: Pajoliņi, ko var muldēt – kad pagājušogad KP uzmeta lunkano izlasei uz OS kvalifikāciju, visi bija baigi saprotošie, ka redz izlase pasgaidīs un KP esot jāpiestrādā pie ķermeņa, utt., bet kad to pašu pasaka Pasečņiks, kam ir pēdējā iespēja ielekt NBA vilcienā un kuram ir reāli jāpiestrādā, lai kaut reizi tiktu uz NBA laukuma, tad visi viņu nodyrš.
Ebonītie divkoši.
Nepaslinkoju - atradu : sengo115. gadā
Valančūnam netraucēja augstais drafta nr. tajā pašā gadā pārstāvēt izlasi un vēlāk nostiprināties NBA ! Apskaužu leišu patriotismu .
P.S. Ko taupa taupītājs , to paņem laupītājs ! - no likteņa neaizbēgsi ( Siliņš arī gatavojās sezonai induvidāli un atteica izlasei - trauma sezonas sākumā un trauma sezonas beigās )

     [+] [-]

, 2017-08-15 00:16, pirms 7 gadiem
WKS rakstīja: Pajoliņi, ko var muldēt – kad pagājušogad KP uzmeta lunkano izlasei uz OS kvalifikāciju, visi bija baigi saprotošie, ka redz izlase pasgaidīs un KP esot jāpiestrādā pie ķermeņa, utt., bet kad to pašu pasaka Pasečņiks, kam ir pēdējā iespēja ielekt NBA vilcienā un kuram ir reāli jāpiestrādā, lai kaut reizi tiktu uz NBA laukuma, tad visi viņu nodyrš.
Ebonītie divkoši.
Te vēl viens : sengo115. gadā
Biedriņš arī visu laiku kaut kam gatavojās individuāli , bet , ja nemaldos , labākā sezona NBA viņam bija pēc piedalīšanās EČ

     [+] [-]

, 2017-08-15 00:44, pirms 7 gadiem
sengo rakstīja: Nepaslinkoju - atradu : sengo115. gadā
Valančūnam netraucēja augstais drafta nr. tajā pašā gadā pārstāvēt izlasi un vēlāk nostiprināties NBA ! Apskaužu leišu patriotismu .
P.S. Ko taupa taupītājs , to paņem laupītājs ! - no likteņa neaizbēgsi ( Siliņš arī gatavojās sezonai induvidāli un atteica izlasei - trauma sezonas sākumā un trauma sezonas beigās )
Viņš gan tajā sezonā NBA nespēlēja, 7 dienas pēc drafta spēlēja Rīgā U19 pasaules čempī un dabūja zeltu un MVP. Vispār viņš no dabas jau bija "kuilis" un pusfinālā USA atlētus mētāja jā sēmuškas pa laukumu.

NBA debijas sezonā zem 10pkt un 6reb... principā, tagad apmēram turpat.

Pieļauju ka dabas dots augums un spēks, bet ja nu tie ir griesti?

Diemžēl ilgtermiņā domāt un plānot letiņiem baigi negribās. Visu tagad un uzreiz. Balts / melns.

Visu cieņu Jonasam, viņš ir malacis, patiešām. Bet tas nenozīmē, ka musējais kāds ir slikts vai nelietis. Pacietību....
1 2 50 komentāri