Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Motejūns paliks Ķīnā, pelnīs 100 000 nedēļā

Motejūns paliks Ķīnā, pelnīs 100 000 nedēļā
Donāts Motejūns
Foto: Eriko Ovčarenko/15min

Lietuviešu basketbolists Donāts Motejūns arī nākamajā sezonā spēlēs Ķīnā - spēka uzbrucējs parakstījis līgumu uz vienu sezonu par aptuveni trim miljoniem dolāru (ap 2,6 miljoniem eiro).

27 gadus vecais Motejūns pēc piecām Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) pavadītām sezonām pagājušā gada vasarā parakstīja līgumu ar Ķīnas klubu Šanduņas "Golden Stars" uz vienu sezonu par 2,2 miljoniem dolāru. Motejūns vidēji mačā guva 23,2 punktus un izcīnīja 11,8 atlēkušās bumbas.

Komanda izcīnīja 27 uzvaras 38 mačos, ierindojoties ceturtajā vietā 20 komandu konkurencē regulārajā turnīrā. Izslēgšanas turnīrā "Golden Stars" apstājās pusfinālā, ar 3-4 sērijā atzīstot nākamās vicečempiones "Lions" pārākumu.

Kluba vadība palika apmierināta ar lietuvieša sniegumu un piedāvāja jaunu līgumu par vēl lielāku atalgojumu. 213 centimetrus garais Motejūns nākamajā sezonā saņems aptuveni trīs miljonus dolāru. Mēnesī Motejūns Ķīnā nākamsezon saņems 400 000 dolāru (ap 344 tūkstošiem eiro).

Šovasar paredzētajām Lietuvas valstsvienības spēlēm Motejūns nav iekļauts kandidātu sarakstā.

Izmantotie resursi:
https://www.15min.lt


, 2018-06-14 22:50, pirms 6 gadiem
Nu ja, nauda bija primārais... nez izlasē vēl uzspēlēs!? Samērā liela vilšanās šajā, daudz augstāk varēja kapāt, ja galva strādātu!
, 2018-06-14 23:02, pirms 6 gadiem
Mūsu Andža 2,galvenais piķis.
, 2018-06-14 23:15, pirms 6 gadiem
viedoklis rakstīja: Nu ja, nauda bija primārais... nez izlasē vēl uzspēlēs!? Samērā liela vilšanās šajā, daudz augstāk varēja kapāt, ja galva strādātu!
?
man gan vairāk atmiņā kā nolēja 37 000 000 milj līgumu ..
, 2018-06-14 23:18, pirms 6 gadiem
cookro rakstīja: Mūsu Andža 2,galvenais piķis.
un kas tur slikts? TU zini, ko nozīmē profesionāls sportists?
, 2018-06-15 07:25, pirms 6 gadiem
Real Rebel rakstīja: un kas tur slikts? TU zini, ko nozīmē profesionāls sportists?
Slikti nav, bet labi arī. Spēlētājam tomēr jābūt bišk sportiskām ambīcijam, turklāt 27 gados...
, 2018-06-15 10:02, pirms 6 gadiem
dobrecovs rakstīja: Slikti nav, bet labi arī. Spēlētājam tomēr jābūt bišk sportiskām ambīcijam, turklāt 27 gados...
Gan jau, ka ambīcijas viņam ir, bet pēc vēstures skatoties, viņa ķermenis nav gatavs, lai sasniegtu šīs ambīcijas. Ja piecās NBA sezonās divdesmit gadnieks var nospēlēt tikai vienu sezonu virs 70 spēlēm, tad tas tomēr kaut ko parāda.
Tagad Ķīnā, spēlējot 40 mačus sezonā, būs iespēja nopelnīt naudu visai dzīvei un, kas zin, vēl beigās uztaisīs savu apavu līniju un paliks tur kā Mārburijs un kļūs par Ķīnas mēroga zvaigzni.
, 2018-06-15 13:23, pirms 6 gadiem
Motejūna izvēles tomēr nekad nevar skatīt bez viņa garās un skumjās traumu vēstures. Viņš visticamāk būs tāds spēlētājs, par kuru vienmēr varēs teikt - kā būtu bijis, ja būtu bijis savādāk. Es skaidri atceros, ka pēc starpsezonas individuālā darba ar Olaidžuvonu, pirms traumu seriāla sākuma viņš sāka demonstrēt nereālu kāpumu sniegumā.
, 2018-06-15 13:26, pirms 6 gadiem
No NBA viedokļa labi, ka nepalika, iedotu līgumu, nevarētu spēlēt jo daudz traumas un būtu, kāda komanda ieberzusies, apmēram līdzīgi kā Noah gadījumā. No viņa skata punkta protams līgumu labu pajāja, bet nav teikts, ka viņš varētu pavilkt to līgumu, vai veselība atļautu, cik saprotu tā mugura viņam bija diezgan liela problēma. Varbūt kāposts mazāks tagad bet vismaz veselība tik traki nav noslogota, varbūt tomēr kāds ieguvums ir.
Aleksandrs Petrovičs (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
1

Petrovičs atgriežas Latvijas kvalifikācijā ielozētās Brazīlijas trenera amatā

Brazīlijas Basketbola federācija pavēstījusi par izmaiņām vīriešu basketbola izlases trenera amatā. Tajā atgriezies horvātu speciālists Aleksandrs Petrovičs, kurš tajā nomainījis līdzšinējo speciālistu Gustavo Konti. Brazīlija šajā vasarā Rīgā cīnīsies par vietu 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu turnīrā.
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.