Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Mūsu pirmās pretinieces treneris: "Latvija bieži vien ir gudra komanda"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Mūsu pirmās pretinieces treneris: "Latvija bieži vien ir gudra komanda"
Francijas izlases galvenais treneris Pjērs Vensāns
Foto: basketfrance.com

Eiropas sieviešu basketbola čempionāta galvenās favorītes galvenais treneris Pjērs Vensāns jūt spiedienu no līdzjutējiem, kuri uzskata, ka savā laukumā uzvara turnīrā nāks viegli. Runājot par pretiniecēm C grupā, franču treneris kā pirmo vērtē Latviju, pēc tam ļoti atzinīgi izsakās par Serbiju, bet Lielbritāniju viņš nepiemin.

Francijas izlase tiek pozicionēta kā Eiropas čemionāta galvenā favorīte. "Visi domā, ka mēs būsim Eiropas čempioni un ka tas būs viegli, mums tikai jāsagaida 30. jūnijs, un līdzjutēji būs apmierināti... Domāt, ka tas būs viegli, būtu liela kļūda. Nē, nopietni, tas būs grūti. Runāšana par mūsu uzvaru nepalīdzēs uzvarēt. Jāzina, uz kurieni mēs ejam, un jāatbalsta, jo būs arī grūti brīži, tāpat kā citām komandām. Es ceru, ka mēs veidosim savus panākumus no dienas uz dienu."

Gatavojoties atbildīgajam turnīram, Francija uzvarēja visos deviņos pārbaudes mačos. "Rezultāti pārbaudes spēlēs parādīja, ka esam pārāki par dažiem no mūsu konkurentiem, tā ir taisnība. Bet tie bija tikai pārbaudes mači un galaiznākumā tiem nebūs nekādas nozīmes. Es ceru, ka kopā mēs būsim stipri. Man nav nekādu šaubu par mūsu cīņassparu, talantu un vēlmi gūt panākumus," saka franču treneris. "Tā kā tiksimies 15. jūnijā [pirmajā mačā pret Latviju]..."

Vensāns vērtē pretinieces C grupā, Lielbritāniju viņš nepiemin. "Latvija bieži vien ir gudra komanda. Lielas centra spēlētājas, pietiekami mobilas, labas metējas. Tā mūs pieveica 2011. gada Eiropas čempionāta otrajā spēlē, bet toreiz nebija daudz punktu," norāda Francijas izlases galvenais treneris. "Serbijas basketbols ir ar kvalitatīvu izglītību, kas pievienota tehniskumam. Tā ir diezgan īpaša komanda, kas tika izveidota olimpiskajām spēlēm, parādīja lielu cīņassparu un enerģiju."

Galvenās konkurentes cīņā par titulu? "Turcija, Spānija, Melnkalne, Krievija... Tur ir vairākas. Eiropas čempionāts bieži izvēršas ļoti saspringts. Te nav lielas atšķirības starp komandām. Var būt spēles, kurās konkurence var sagādāt pārsteigumus," atzīst Vensāns.

Latvijas un Francija tiksies 15. jūnijā plkst. 22.00 pēc Latvijas laika.

Izmantotie resursi:
sports.fr

  +4 [+] [-]

, 2013-06-14 15:48, pirms 11 gadiem
Vai tiešām bukmeikeri netic mūsu izlasei???
15.00 -– 1.01
Slēpts komentārs: Namejs

  +4 [+] [-]

, 2013-06-14 16:29, pirms 11 gadiem
Namejs rakstīja: Iepriekšējā reizē franči gandrīz bikses pielika, mēģinot apturēt Blūmu. Mūsu izlase viennozīmīgi būs stiprāka, kā toreiz.
runa nav par sievietēm?

  +4 [+] [-]

, 2013-06-14 16:30, pirms 11 gadiem
Namejs rakstīja: Iepriekšējā reizē franči gandrīz bikses pielika, mēģinot apturēt Blūmu. Mūsu izlase viennozīmīgi būs stiprāka, kā toreiz.
Vispār jau draudziņ der kādreiz izlasīt rakstu, nevis izlasot virsrakstu, pļūtīt iekšā uzreiz komentāru
Šis ir par sieviešu basketbolu

  +2 [+] [-]

, 2013-06-14 16:36, pirms 11 gadiem
Basketlv rakstīja: Vai tiešām bukmeikeri netic mūsu izlasei???
15.00 -– 1.01
Francijai neviens kāsiens pārbaudes spēlēs, lielākā daļa no Eirolīgas komandām – zem groziem nenormāls pārsvars – Yakubu, Gruda, Cata-chitiga + ļoti laba saspēles vadītāja Dumerc un arī pārējā komanda neslikta, katrā ziņā reālākās pretendentes uz čempiona titulu.
Latvija var kaut ko spirināties tikai, ja krīt 3pt metieni ar 80% precizitāti.

Cik paskatījos pārbaudes spēles gan LV gan FRA izlasēm – bukmeikeru prognozes ir ļoti objektīvas un LV būs zāģis ar kādiem 20 pt...

  +1 [+] [-]

, 2013-06-14 17:52, pirms 11 gadiem
Domāju, ka mūsējās kapāsies līdz galam..., bet ļoti grūti būs uzvarēt kaut vai Britāniju un Serbiju.... Tomēr trūkst 4-5 bijušās pamatsastāva spēlētājas. Bet, novēlu veiksmi! Gaidu jauku pārsteigumu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja