Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

OS kvalifikācijas turnīri notiks 2021. gada vasaras sākumā

Rolands Eliņš

OS kvalifikācijas turnīri notiks 2021. gada vasaras sākumā
Luka Dončičs Slovēnijas izlases sastāvā. Foto: AFP/Scanpix

Starptautiskā basketbola federācija (FIBA) oficiāli apstiprinājusi, ka Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīri vīriešu izlasēm norisināsies 2021. gada vasaras sākumā – no 29. jūnija līdz ceturtajam jūlijam, proti, tikai trīs nedēļas pirms OS sākuma.

OS atlases turnīri saglabās savas iepriekš izziņotās norises vietas. 24 komandas, sadalītas četrās apakšgrupās, par četrām vietām olimpiskajās spēlēs cīnīsies Kanādā, Horvātijā, Lietuvā un Serbijā.

Sākotnēji bija paredzēts, ka atlases turnīri notiktu šogad no 23. līdz 28. jūnijam, taču olimpiskās spēles tika pārceltas koronavīrusa pandēmijas dēļ, un attiecīgi arī tika pārceltas atlases spēles. Šodien FIBA izziņojusi konkrētus datumus pārceltajiem kvalifikācijas turnīriem, kuri tiks izspēlēti no 2021. gada 29. jūnijam līdz ceturtajam jūlijam.

FIBA paziņojumā norādīts, ka atlases turnīru sakarā tika ņemts vērā SOK viedoklis, kā arī spēlētāju noslogojums, izlašu sagatavošanās un izlašu kalendārs. Minētie datumi pieņemti izņēmuma kārtā šo faktoru dēļ, kā arī citu ārkārtas apstākļu dēļ.

OS atlases turnīros piedalīsies 11 Eiropas valstis, kuru vidū nebūs Latvijas. Šīs 11 valstis tika noteiktas pēc Pasaules kausa rezultātiem un FIBA pasaules ranga, kurā Latvijai priekšā bija Horvātija un Slovēnija.

Izmantotie resursi:
FIBA confirms dates for FIBA Olympic Qualifying...