Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

ULEB Eirolīgas izpilddirektors: ''Mums nav konflikta ar FIBA''

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

ULEB Eirolīgas izpilddirektors: ''Mums nav konflikta ar FIBA''
Žordi Bertomeu. Foto: Imago Images/Kolbert Press

ULEB Eirolīgas izpilddirektors Žordi Bertomeu 13. janvārī Minhenē apmeklēja maču starp vietējo ''Bayern'' un Sanktpēterburgas ''Zenit''. Vizītes ietvaros arī notika preses konference, kurā Bartomeu izteicās par situāciju ar FIBA un izlašu logiem.

''Pirmkārt, es vēlētos pateikt, ka mums nav konflikta ar FIBA. Viņi uzsāka projektu - nacionālo valstsvienību logus, - kas ir nesaderīgs ne tikai ar ULEB Eirolīgas kalendāru, bet arī ar NBA kalendāru,'' attiecības starp FIBA un ULEB Eirolīgu komentēja līgas izpilddirektors Žordi Bertomeu, norādot uz saspringto grafiku: ''Gadā diemžēl ir tikai 52 nedēļas, kuru laikā mums ir jāsaskaņo nacionālie čempionāti, ULEB Eirolīga un spēlētāju atkopšanās laiks.''

''Es ceru, ka nākotnē mēs atradīsim formulu, kad atkal viss būs pa vecam. Taču tas ir FIBA rokās. Ja viņi uzskata, ka pašreizējā sistēma ir labvēlīga nacionālajām izlasēm, tā visticamāk arī paliks,'' teica Bertomeu. ''Mana nostāja ir šāda: es vienmēr esmu vēlējies visu to labāko spēlētājiem laukumā, neatkarīgi no spēles un turnīra. Es nevaru atbalstīt sistēmu, kura neatbilst šim principam. Taču, ja viss norit veiksmīgi un FIBA ir apmierināta, es varu to pieņemt,'' izteicās ULEB Eirolīgas izpilddirektors Žordi Bertomeu.

FIBA nacionālo valstsvienību kvalifikcācijas logi lielajiem turnīriem norisinās kopš 2017. gada. Latvijas vīriešu basketbola izlase FIBA EuroBasket 2022 kvalifikācijas H grupā pirms izšķirošajiem mačiem ieņem ceturto vietu. Turnīram kvalificēsies grupas trīs labākās komandas. Kvalifikācijas pēdējās divas spēles ar Bulgārijas un Grieķijas valstsvienībām paredzētas šī gada 20. un 22. februārī, kuras Latvijas izlase aizvadīs Arēnā Rīga rīkotajā burbulī.

Izmantotie resursi:
https://sportando.basketball/en/jor...

     [+] [-]

, 2021-01-14 16:45, pirms 3 gadiem
FIBA situācija apmierina, Eirolīgu situāciju apmierina, arī valstis situācija apmierina. Laikam vienīgie, kurus neapmierina - ir līdzjutēji, bet viņiem aizmirsa pajautāt!

     [+] [-]

, 2021-01-14 16:57, pirms 3 gadiem
Skudriniekss rakstīja: FIBA situācija apmierina, Eirolīgu situāciju apmierina, arī valstis situācija apmierina. Laikam vienīgie, kurus neapmierina - ir līdzjutēji, bet viņiem aizmirsa pajautāt!

Bēdīgi, nacionālās federācijas tak ievēl FIBA...

     [+] [-]

, 2021-01-14 17:10, pirms 3 gadiem
Skudriniekss rakstīja: FIBA situācija apmierina, Eirolīgu situāciju apmierina, arī valstis situācija apmierina. Laikam vienīgie, kurus neapmierina - ir līdzjutēji, bet viņiem aizmirsa pajautāt!

Ne tikai līdzjūtējiem aizmirsa pajautāt! Arī TV aizmirsa paprasīt, vai tas derēs, un līdz šim FIBA no šiem logiem ir zaudējusi kolosālu piķi, jo TV tiešraidē rāda Eirolīgu nevis FIBA izlašu spēles. Ne velti TV ir nosacījums, ka jāpiedalās top spēlētājiem, citādi spēles atkārtojumos un par simbolisku samaksu.
Tikai tāpēc FIBA centās uzsākt "konfliktu" cerībā, ka TV pāries FIBA pusē, bet viss notikās tieši tā, kā tam bija jānotiek, un Eirolīga prevalē pār FIBA kaktu pasākumiem, TV maksā par Eirolīgu.
Es pat teiktu, ka FIBA nekādīgi negrib akceptēt, ka klubu turnīri nes naudu un peļņu, klubi maksā naudu spēlētājiem, izlases ir samāriešu pasākums, un izlases spēlēs būs tie spēlētāji, kuriem tajā brīdī nav spēles. Un ja izlases neapdrošinās top spēlētājus dalībai izlasēs par labu klubiem, tikmēr top spēlētāji nespēlēs. Protams, ka ir uz pirkstiem saskaitāmi izņēmumi, piemēram, D.Novickis Vācijas izlasē.