Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Kambala: "Treniņos nestāstīju, ka esmu labākais Eiropā"

Kambala: "Treniņos nestāstīju, ka esmu labākais Eiropā"
Kristaps Valters un Kaspars Kambala
Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Latvijas pieredzējušais basketbolists Kaspars Kambala sarunā ar "SestDienu" apliecina, ka nav bijis tā, ka nebūtu gribējis spēlēt Latvijas izlasē. Savulaik valstsvienības galvenais treneris nevēlējās pielāgot savu spēles modeli vienam no Eiropas labākajiem centriem, bet pēdējos gados viņš vairs netiek aicināts uz nacionālo izlasi.

Viņš vienmēr gribējis spēlēt Latvijas izlasē, taču 2005. gadā izveidojās konflikts ar galveno treneri. "Ja man jautā, kāda bijusi mana attieksme pret spēlēšanu izlasē, varu pateikt skaidri: tā nav bijis, ka nebūtu gribējis tur spēlēt. Cita lieta, ka man bija konflikts ar treneri Kārli Muižnieku... Muižnieks man gribēja pateikt apmēram tā: nezinu, cik daudz tu spēlēsi, un nedomā, ka tu spēlēsi 30 minūtes, mums ir jaunais komandas modelis, kurā visi spēlē 20 minūtes, nezinu, kā tu tajā vispār iekļausies", atklāj Kaspars Kambala. "Veči, es biju viens no labākajiem centriem Eiropā - un cilvēks, kuru ar ceļamkrānu nevarēja nocelt no laukuma, kad viņš pats spēlēja, un kurš lamājās, ja viņu gribēja nomainīt kaut vai piecas minūtes pirms beigām. Labākajam centram Eiropā teiks, ka viņš neiederas komandas modelī? Tad uztaisi tādu komandu, lai tu varētu izmantot vienu no labākajiem centriem Eiropā, ja jau esi treneris! Nebija tā, ka es ietu treniņos stāstīt, ka esmu labākais Eiropā, bet, ja man sāk stāstīt kaut ko tādu, kā stāstīja Muižnieks, tad mums nav pa ceļam."

Kaspars Kambala (35) un Kristaps Valters (33) pašreiz "Barons kvartāls" komandā spēlē bez algas. "Mums ir noruna, ka spēlējam, bet, ja parādās kāds cits piedāvājums, drīkstam braukt prom," atzīst centrs. "Vienkārši tas ir tāds vecums, kad negribas skriet uz pirmo piedāvājumu. Man ir piedāvājumi, bet ne tādi, uz kuriem uzreiz gribētu skriet."

2009. gadā vairāki izlases spēlētāji tika diskvalificēti par sliktu uzvedību, tostarp K.Valters un K.Kambala. Pēc diskvalifikācijas beigām ne viens, ne otrs vairs netiek aicināts uz Latvijas izlasi, ko tagad trenē Ainars Bagatskis. "Tas jājautā pašam trenerim, bet es jau zinu viņa atbildi: mums ir noteikts komandas modelis, un šie spēlētāji tajā neiekļaujas," prāto Kambala. "Ja tāds spēlētājs kā Kristaps Valters, kurš pēdējos gadus spēlē labos Eiropas klubos pret Eiropas labākajiem spēlētājiem, nespēlē izlasē, tas ir jocīgi. Diskvalifikācija viņam jau sen beigusies. Manuprāt, vajadzētu viņam skaidri pateikt: Kristap, mēs tevi ņemsim komandā, bet, ja būs kādas problēmas, tad nevarēsi spēlēt. Bet man neviens nevarēs iestāstīt, ka Kristaps Valters nav viens no labākajiem saspēles vadītājiem, kādi mums vispār ir. Ļoti muļķīgi."

Izmantotie resursi:
Žurnāls "SestDiena"


, 2014-10-13 18:18, pirms 10 gadiem
ceļamkrāns nevarēja palīdzēt, tāpēc ar buldozeru nelaida pie izlases...
, 2014-10-13 18:20, pirms 10 gadiem
sava taisniiba jau Kambim ir,bet ja nemaaki speeleet komandas interesees tad iisti neko nevar padariit,ar Adolfu viss skaidrs,chalim talants uz mikroklimata bojaashanu,un nevareetu teikt ka mums nav neviena laba saspeelnieka,ir pat labaaki
, 2014-10-13 18:21, pirms 10 gadiem
mosby rakstīja: ceļamkrāns nevarēja palīdzēt, tāpēc ar buldozeru nelaida pie izlases...
Šodien smagā tehnika vairs nav vajadzīga!
, 2014-10-13 18:29, pirms 10 gadiem
Kad Kasparam bija naudīgi līgumi, vienmēr atradās kāds iemesls atteikt izlasei. Tagad kad nav darba labprāt uzspēlētu, jo tā taču būs iespēja par sevi atgādināt un atrādīties plašakai publikai. Šis vilciens jums veči ir aizgājis un izlasē ir jāspēlē tiem, kas to grib jo tā ir goda lieta, neviss pēdējais salmiņš.
, 2014-10-13 18:34, pirms 10 gadiem
Ja būtu viens no labākajiem centriem, tad būtu arī ko uzvarējis.
Uzbrukumā noteikti viens no labākajiem Eiropas centriem, par aizsardzību- atkal otrādi.
Slēpts komentārs: rediss77
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-10-13 18:45, pirms 10 gadiem
SportExpert rakstīja: Kurā vietā? VIņš aizsardzību neīpaši velk un pret EK komandām viņam tur būtu problēmas, pie tam diezgan lielas, normāls centrs ir tāds, kurš var laukuma abos galos labo nospēlēt, pliks uzbrukums neko nedod....Pie tam pat uzbrukumā savos gados šaubos vai dominētu pret laba līmeņa eiropas centriem
Kas kura vieta ??? Kurs ir tas speletajs taja pozicija iznemot Berzu kurs ir labaks ???
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-10-13 22:31, pirms 10 gadiem
Man ir patīkami , ka izlasē nav Kambala un Valters. Meistarība protams viņiem ir, forma gan nav tā labākā. Un ir tāda lieta kāmkomandas mikroklimats un Kambala jau nav tas, kas to uzlabos komandā.
, 2014-10-13 22:33, pirms 10 gadiem
Ja treneris pasaka Nē, tad nē... Čīkst redz tagad. Bet, kad spēlēja, redz spīdeklim personīgi bija jāpasaka, ka viesnīcas numuriņus demolēt nedrīkst, to jau neviens nebija pateicis, būtu pateicis, nedarītu... tāds bija tas teksts ja?
Pēc tāda teksta pat ne tuvumā izlasei... lai nu ko, bet tā atrunāties, infantīlis...
Tagad redz čīkst, tas labākais, šitas. Kur tad ir tas labākais (Kristaps)? Baronā neko nerāda, kam tādu izlasē?
, 2014-10-13 22:38, pirms 10 gadiem
Lai tik pūst savā Baronā un neraud kas un kā bijis agrāk, šie abi Latvijas basketbolam vairs nav vajadzīgi, es pat teiktu, ka izlasei viņu nav devuši pilnīgi neko.
Slēpts komentārs: One Man Show!
Slēpts komentārs: One Man Show!
, 2014-10-13 22:43, pirms 10 gadiem
Labākais centrs Eiropā? Kurā gadā? Labākie Eiropas centri tagad spēlē NBA, bet tādi, kuri par to sapņo, nespēj pat pavilkt kaut kādu LBL vidusmēra klubu pat tad, ja tajā spēlē Eiropas labākais saspēles vadītājs un centrs...
Veči, jūs esiet labākie Eiropas klauni. Tas ir viss, kas man sakāms šovakar...
, 2014-10-13 22:44, pirms 10 gadiem
One Man Show! rakstīja: Lai kāds būtu KV pēc rakstura, bet labāku šobrīd nav. Arī Janka Strēlnieks ne tuvu nav tāds saspēles vadītājs, kāds ir KV.
Lai arī cik labs PG viņš nebūtu, tomēr svarīgs ir tieši raksturs un attieksme, tieši tapēc Strēlnieks spēlē normālā komandā bet KV Baronā
, 2014-10-13 22:49, pirms 10 gadiem
KaraLis rakstīja: Lai arī cik labs PG viņš nebūtu, tomēr svarīgs ir tieši raksturs un attieksme, tieši tapēc Strēlnieks spēlē normālā komandā bet KV Baronā
Attieksme laukumā viņam arī ir slikta? Muļķības. Es šeit tieši runāju par spēli. Domāju, ka KV šogad spēlēs labākā komandā nekā Strēlnieks, tik uz sezonas beigām!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-10-13 22:54, pirms 10 gadiem
SportExpert rakstīja: Ādols nav slikts pg, bet nu nav par Strēlnieku labāks, Jānis tomēr ir mazāk ietekmējams no psiholoģiskās puses un ir patstāvīgāks kā arī nav izteikts uzbrūkošais pg.....Ja jau saki, ka KV ir labāks par Strēlnieku, tad nez kāpēc spēlē Baronā, bet Strēlnieks vienā no spēcīgākajiem Vācijas klubiem? Pērn arī KV spēlēja EK, bet Strēlnieks EL ar vidēji lielākām minūtēm, kuras šķiet būs tik pat lielas Vācijā kā Ukrainā....Personīgi es uzskatu, ka saspēlniekam nav svarīgākais punktu gūšana, bet komandas saspēles veidošana un pārējais pēc tam.
Es tev saku, daudz ko nosaka spēlētāja vecums. KV līmenis ir labāks par jebkuru LV PG, bet viņš jau ir tajā vecumā, kad nevienam neinteresē. Ja vien Tu neesi kkāda eiropas superzvaigzne, 33 gados dabūt labu līgumu labā komandā ir ļoti grūti. Es pieļauju, ka piedāvājumu viņam netrūkst, trūkst summa uz līguma. Pie tam, piespēle un laukuma pārredzēšana KV ir citā līmenī ar Strēlnieku. Janka vnk ir ātrāks un labāks caurgājienā un viņš vnk ir jaunāks!
, 2014-10-13 22:55, pirms 10 gadiem
SportExpert rakstīja: Stipri šaubos par to, jo visticamāk problēmas KV ir saprast to, ka viņa kontrakta summa ar katru sezonu samazināsies, kamēr Strēlniekam vairāk ir sportiskais princips galvenais
Bērni, jūs te jaucat visu laiku iekšā kkādu sūda attieksmi, es runāju tieši par pašu spēlētāju kā tādu. Nosauc komponentes Strēlnieks ir tik ļoti labāks, ja tā nav ne piespēle, ne laukuma pārredzēšana, ne pieredze, ne 3p metiens?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-10-13 23:17, pirms 10 gadiem
Par Kristapu Valteru pilnībā piekrītu!! Vajag uzaicināt uz izlasi!!!
Slēpts komentārs: Skudriniekss
, 2014-10-13 23:53, pirms 10 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Godīgi sakot ļoti žēl, ka tādi spēlētāji kā Kambala, kā Kristaps Valters netiek aicināti uz izlasi. Cik var tos notikumus rušināt? Bija, izbija un atkal ir jāspēlē!
Tāds Kambala izlasē tīri kā vectēvs, kā veterāns, līdzīgi kā Ozo hokeja izlasē būtu ļoti noderīgs. Kādreiz šo lomu pildīja Helmanis, pirms tam tas pats Bagatskis un citi veterāni.
Mūsdienu izlases vecie - Janičenoks, Blūms nu nav gluži tik harismātiski kā Kambala!

Pieprasām Kambalu atpakaļ izlasē, it īpaši pēc tā snieguma, ko viņš rāda, ir pelnījis! Spēlējot bez algas, viens no Barona līderiem!
Veterāns kā Ozo? Tak tādu iedomīgu spēlētāju, kā Kambalu tu vari iedomāties tādā pozīcijā, lai palīdzētu jaunajiem? Viņš tak ir eiropas labākais centrs iedomājies, ka visus sitīs un ir baigais vecis viņa laiks jau sen aizgājis, koks dara savu
, 2014-10-13 23:55, pirms 10 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Godīgi sakot ļoti žēl, ka tādi spēlētāji kā Kambala, kā Kristaps Valters netiek aicināti uz izlasi. Cik var tos notikumus rušināt? Bija, izbija un atkal ir jāspēlē!
Tāds Kambala izlasē tīri kā vectēvs, kā veterāns, līdzīgi kā Ozo hokeja izlasē būtu ļoti noderīgs. Kādreiz šo lomu pildīja Helmanis, pirms tam tas pats Bagatskis un citi veterāni.
Mūsdienu izlases vecie - Janičenoks, Blūms nu nav gluži tik harismātiski kā Kambala!

Pieprasām Kambalu atpakaļ izlasē, it īpaši pēc tā snieguma, ko viņš rāda, ir pelnījis! Spēlējot bez algas, viens no Barona līderiem!
Nesalīdzini lūdzu Kambalu ar Ozo.
, 2014-10-13 23:59, pirms 10 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Godīgi sakot ļoti žēl, ka tādi spēlētāji kā Kambala, kā Kristaps Valters netiek aicināti uz izlasi. Cik var tos notikumus rušināt? Bija, izbija un atkal ir jāspēlē!
Tāds Kambala izlasē tīri kā vectēvs, kā veterāns, līdzīgi kā Ozo hokeja izlasē būtu ļoti noderīgs. Kādreiz šo lomu pildīja Helmanis, pirms tam tas pats Bagatskis un citi veterāni.
Mūsdienu izlases vecie - Janičenoks, Blūms nu nav gluži tik harismātiski kā Kambala!

Pieprasām Kambalu atpakaļ izlasē, it īpaši pēc tā snieguma, ko viņš rāda, ir pelnījis! Spēlējot bez algas, viens no Barona līderiem!
Uz kādu labu KODIENU pasauks, un parādīs ka pa muti iedod jā.!
, 2014-10-14 00:00, pirms 10 gadiem
A kur Andris ar savu pieziimi labakais pasaulee?
, 2014-10-14 00:03, pirms 10 gadiem
KaraLis rakstīja: Nesalīdzini lūdzu Kambalu ar Ozo.
Kaut kādā ziņā ir jāsalīdzina, jo abi tika galā ar smagām atkarībām un atgriezās normālā dzīvē. Likteņi ir līdzīgi, tikai Kambala vairāk sists nekā Ozo pa dzīvi.
, 2014-10-14 00:04, pirms 10 gadiem
Kambis savos zieda laikos varbūt varētu noslēgt Eiropas Centru top15 ,bet ne vairāk,pārāk augstās domās ir par sevi ,kādreizējais viens no ''labākajiem'' centriem nespēlētu,manuprāt,pēdējo sezonu LBL vidēja līmeņa klubā par grašiem..
Slēpts komentārs: varenais_eksperts
, 2014-10-14 00:16, pirms 10 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Puika, tu savos 12 gados neesi redzējis kā Ādolfs rumbāja agrāk. Viss tev ir balstīts tikai uz vienu nepatiku. Pat savos 33 gados Pajolis ir labākais pg Latvijā, Strēlniekam viena sezona EL (ar savējo treneri) vēl nav rādītājs. Nesaku, ka strēlnieks nebūs labāks par ādolfu, bet nu vēl nav tas līmenis.
Labs viņš bija, bet galva nebija kārtībā, ka pats sap.sa savu karjeru.Nav ko čīkstēt, tagad viņam pats jau vien vainīgs, kā tēlo Primadonnu.
, 2014-10-14 00:19, pirms 10 gadiem
One Man Show! rakstīja: Bērni, jūs te jaucat visu laiku iekšā kkādu sūda attieksmi, es runāju tieši par pašu spēlētāju kā tādu. Nosauc komponentes Strēlnieks ir tik ļoti labāks, ja tā nav ne piespēle, ne laukuma pārredzēšana, ne pieredze, ne 3p metiens?
Vecīt, es respektēju tavu viedokli, pamanījis esmu pie basketbola rakstiem, ka daudz kur varu piekrist, bet ko tu faking sapīpējies esi šovakar?????? Kurā galaktikā pajolis ir labāks par Strēlnieku???!! Viņš jau vairākus gadus atpaliek no Jankas. Un nestāsti man, ka neatceros, kā viņš spēlēja 5 vai cik tur gadus atpakaļ, redzēju un nekad viņš mani nav pārliecinājis. Avantūrists, gan laukumā, gan ārpus tā. Ļoti daudz kļūdas un nereti pēc tam skatiens komandas biedra virzienā, 'ko tu cirvi nevari uzlekt mazliet virs vairoga noķert manu lielisko alley oop piespēli??'
Aleksandrs Petrovičs (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
1

Petrovičs atgriežas Latvijas kvalifikācijā ielozētās Brazīlijas trenera amatā

Brazīlijas Basketbola federācija pavēstījusi par izmaiņām vīriešu basketbola izlases trenera amatā. Tajā atgriezies horvātu speciālists Aleksandrs Petrovičs, kurš tajā nomainījis līdzšinējo speciālistu Gustavo Konti. Brazīlija šajā vasarā Rīgā cīnīsies par vietu 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu turnīrā.
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.