Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

"Jazz" aizsardzības līderis Gobērs nespēlēs Francijas izlasē "EuroBasket 2017"

Rolands Eliņš

"Jazz" aizsardzības līderis Gobērs nespēlēs Francijas izlasē "EuroBasket 2017"
Rudī Gobērs
Foto: AFP/Scanpix

Francijas centra uzbrucējs Rudī Gobērs savas valsts medijiem norādījis, ka izvēlējies nepiedalīties „EuroBasket 2017” finālturnīrā Francijas izlases sastāvā.

„Šis man bija grūts lēmums,” Rudī Gobērs izteicies sarunā ar franču mediju „L`Equipe”. „Taču NBA izslēgšanas spēlēs guvu ceļgala traumu, tāpat visa sezona izvērtās ļoti gara, tāpat izrunājos par šo tēmu ar „Jazz” vadību. Man šovasar nepieciešams strādāt pie sava ķermeņa un trenēties.”

Gobērs Francijas izlases rindās bijis iepriekšējās trīs vasarās, piedaloties Pasaules kausā, Eiropas čempionātā un Rio olimpiskajās spēlēs. Gobērs piedalījās arī „Eurobasket 2015” ceturtdaļfināla mačā pret Latviju, kad Francija uzvarēja ar 84:70. Gobērs toreiz guva 13 punktus un savāca sešas atlēkušās bumbas.

24 gadus vecais un 2.16m garais Gobērs šosezon palīdzēja „Jazz” iekļūt izslēgšanas spēlēs, un Gobērs bija labākais metienu bloķētājs visā līgā ar vidēji 2.6 blokiem. Viņam arī vidēji 14.0 punkti un 12.8 atlēkušās bumbas. Izslēgšanas spēlēs „Jazz” pirmajā kārtā pieveica „Clippers”, bet pēc tam pārliecinoši zaudēja „Warriors”.

Gobērs sezonas gaitā izpelnījās atzinību par savu paveikto darbu aizsardzībā un tiek minēts kā viens no galvenajiem kandidātiem uz NBA sezonas labākā aizsardzības spēlētāja balvu. Viņam šī sezona bija pēdējā debitanta līgumā, bet līdz ar nākamo sezonu sāksies spēkā ilgtermiņa līgums, kurā viņš četru gadu laikā saņems 102 miljonus ASV dolāru.

Gobērs gan sarunā ar „L`Equipe” norādīja, ka šo atteikumu izlasei uzskata par izņēmumu un pavisam noteikti cer tajā spēlēt kādā citā vasarā.

Francija Eiropas čempionātā būs A apakšgrupā Helsinkos, kur sacentīsies ar Somiju, Grieķiju, Poliju, Islandi un Slovēniju.

NBA regulārās sezonas labākie metienu bloķētāji

V.SportistsKomandaValstsBloki
1.Rudī GobērsJazzFrancija2.64
2.Entonijs DeivissPelicansASV2.23
3.Mailzs TērnersPacersASV2.14
4.Hasans VaitsaidsHeatASV2.10
5.Kristaps PorziņģisKnicksLatvija1.95

Izmantotie resursi:
https://www.lequipe.fr/Basket/Actua...