Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Latvija uzvar pirmajās divās ''FIBA Esports Open 2020 II'' turnīra spēlēs

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Latvija uzvar pirmajās divās ''FIBA Esports Open 2020 II'' turnīra spēlēs
Foto: Basket.lv

Starptautiskās basketbola federācijas (FIBA) rīkotajā turnīrā ''FIBA Esports Open 2020 II'' ar divām uzvarām uzsākusi Latvijas izlase, kas ar 73:44 pārspēja Bosnijas un Hercegovinas izlasi, bet ar 107:45 Ukrainu. Jau rīt atlikušās apakšgrupas spēles un nepieciešamības gadījumā arī izslēgšanas mači.

Eiropas zonas turnīrā piedalās 17 komandas, kuras pirmajā posmā sadalītas četrās grupās, Latvijai spēlējot pirmajā apakšgrupā kopā ar Vāciju, Krieviju, Bosniju un Ukrainu. Pirmajās divās spēlēs Latvija izcīnīja pārliecinošas uzvaras - vispirms ar 73:44 pārspēta Bosnijas un Hercegovinas izlase, bet vēlāk ar 107:45 Ukraina. Citās apakšgrupas spēlēs uzvaras izcīnīja Vācija un Krievija.

Vēl piecas grupas turnīra spēles notiks svētdien. Plkst.13:40 Latvijas komandai spēle ar Vāciju, kas šodien arī izcīnīja divus panākumus, bet plkst.16:35 – Krieviju. Divas labākās apakšgrupas komandas iekļūs ceturtdaļfinālā. Otrajā grupā spēlē Austrija, Īrija, Kipra un Turcija, kamēr trešajā Horvātija, Itālija, Lielbritānija un Lietuva. Ceturtajā grupā Čehija, Portugāle, Spānija un Šveice. Fināls paredzēts jau rītvakar.

Spēles notiek attālināti NBA 2K21 platformā, izmantojot Pro-AM režīmu un ļaujot pilnībā pielāgot spēlētāju tēlus, formas tērpus un arēnas dizainus. Tās producē FIBA Esports studijā Rīgā. Spēles tiešraidē var redzēt FIBA Facebook, Twitch un YouTube kanālos. “FIBA Esports Open 2020 II” seriālu novembrī ievadīja turnīri Āfrikas, Tuvo Austrumu un Fienvidaustrumāzijas/Okeānijas zonās, kurās uzvarēja attiecīgi Kotdivuāras, Saūda Arābijas un Austrālijas komandas. 19. un 20. decembrī notiks turnīri Dienvidamerikā un Ziemeļamerikā.

Izmantotie resursi:
FIBA Esports Open 2020 II: Latvija sāk ar divām...