Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Lai spēlētu Rio olimpiādes kvalifikācijas turnīrā, jāiekļūst "EuroBasket" sešiniekā

Lai spēlētu Rio olimpiādes kvalifikācijas turnīrā, jāiekļūst "EuroBasket" sešiniekā
Kaspars Bērziņš un Eidžejs Slouters
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Starptautiskā basketbola federācija (FIBA) oficiāli apstiprinājusi formātu, kādā 2016. gada vasarā tiks izspēlētas ceļazīmes uz Rio olimpiskajām spēlēm. Lai vīriem būtu iespēja startēt vismaz kvalifikācijas turnīrā, septembrī gaidāmajā "EuroBasket 2015" jāiekļūst labāko sešiniekā.

2016. gada Rio olimpiskās spēles norisināsies augustā, bet no 5. līdz 11. jūlijam norisināsies papildu kvalifikācijas turnīrs. Tajā spēlēs 12 komandas, bet trešdaļa no tām jeb četras būs Eiropas pārstāves - gaidāmā Eiropas čempionāta trešās līdz sestās vietas ieguvējas.

Norisināsies trīs kvalifikācijas turnīri, katrā no tiem startēs pa četrām komandām, bet uz Rio ceļazīmi iegūs tikai turnīra uzvarētāja. Tātad kopumā no kvalifikācijas turnīra 12 komandām olimpiādei kvalificēsies tikai trīs.

Šobrīd olimpiskajām spēlēm kvalificējušās divas komandas - ASV izlase par uzvaru Pasaules kausā un Brazīlijas izlase kā mājinieki. Automātisku ceļazīmi uz olimpiskajām spēlēm iegūs Āfrikas, Āzijas un Okeānijas čempionvienības, bet no Amerikas un Eiropas čempionātiem uzreiz olimpiādei kvalificēsies abas finālistes.

Papildu kvalifikācijas turnīrā startēs Okeānijas čempionāta zaudētāja (startē tikai Austrālija un Jaunzēlande), pa divām komandām no Āfrikas un Āzijas, trīs komandas no Amerikas čempionāta un četras komandas no Eiropas čempionāta.

Āfrikā čempionāts notiks no 20. līdz 30. augustam Tunisijā, Amerikā čempions tiks noskaidrots Meksikā no 31. augusta līdz 12. augustam. Āzijas čempionāts norisināsies Ķīnā no 23. septembra līdz 3. oktobrim, savukārt Eiropas čempionāts no 5. līdz 20. septembrim notiks četrās valstīs, tostarp Latvijā. Okeānijas čempionāta spēles paredzētas 15. un 18. augustā.

Olimpisko ceļazīmju automātiskās ieguvējas

ReģionsKomandas
ĀfrikaČempione
AmerikaFinālistes
ĀzijaČempione
EiropaFinālistes
OkeānijaČempione

Olimpiskās kvalifikācijas turnīra dalībnieces

ReģionsKomandas
Āfrika2.-3.vieta
Amerika3.-5.vieta*
Āzija2.-3.vieta
Eiropa3.-6.vieta
Okeānija2.vieta

* - ja Brazīlija iekļūs pieciniekā, turnīram kvalificēsies arī sestajā vietā palikusī komanda.


, 2015-08-12 11:26, pirms 9 gadiem
Berzins bus vilies?Ceturdalfinala tur nak preti maigi sakot vajas komandas,ja tur tiks.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-08-12 11:50, pirms 9 gadiem
Lai 1/4 finālā nedabūtu pretī Spāniju vai Franciju, mums grupā jāfinišē vai nu 1. vai 4. vietā (pieņemot, ka Spānija un Francija uzvarēs savās grupās). Pārējās komandas (bez šīm 2) ir mums pietiekoši līdzvērtīgas, tāpēc tās 1/4finālā uzvarēt būtu reālāk, nekā Spāniju vai Franciju... Protams, vēl jau izredzes būtu cīņā par 5.-6. vietu, bet labāk tomēr būtu laicīgi nodrošināties...
https://en.wikipedia.org/wiki/EuroB...
, 2015-08-12 11:53, pirms 9 gadiem
Baigi svētīgi būtu grupā uzvarēt vai vismaz iziet kā 2.vietai, jo kaut kā neticas, ka horvāti un grieķi (pret kuriem baigā vēlme nav uzrauties 2.fāzē) nokritīs zemāk par pirmajām divām vietām C grupā. Tādējādi sliktākais variants 2.fāzē būtu slovēņi, kuri noteikti nav neuzvarami.
, 2015-08-12 12:01, pirms 9 gadiem
Pieņemu ,ja savā grupā vinnēsim lietuviešus un nebus neplānoti zaudējumi.Domājams,ka 4fināls jau būs nodrošināts.
, 2015-08-12 12:04, pirms 9 gadiem
puika_labs_ rakstīja: Pieņemu ,ja savā grupā vinnēsim lietuviešus un nebus neplānoti zaudējumi.Domājams,ka 4fināls jau būs nodrošināts.
Iepriekšējās rēķināšanas noveda pie zaudējuma Portugālei, DSQ, zaudējuma Beļģijai...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-08-12 12:31, pirms 9 gadiem
Jēziņ, tak vispirms no grupas jātiek ārā, un tad var domāt tālāk.
Pārbaudes spēlēs gūtās uzvaras absolūti par neko neliecina.
, 2015-08-12 12:34, pirms 9 gadiem
Redneck rakstīja: TU esi galvu atsitis? Pašlaik par izlasi ir liela sapņošana un pretinieku neņemšana vērā! Laikam esi par jaunu, lai atcerētos, ka ap sieviešu izlasi apmēram tas pats bija, kas tagad ap vīriešu izlasi un kurā vietā, tad izlase finišēja Rīgā?

Ir jāiet katrā spēlē ar domu par uzvaru, nevis par kaut kādu tikšanu uz RIO, jo primārais ir izlikt visu sevi laukumā
Palabošu - katrs pretinieks ir jānovērtē, ja domās ka Igauņi, Beļģi un Čehi ir vāji pretinieki vai kas tamlīdzīgs, tad beigās var sanākt fiasko.
Negribu pārāķ lielu pašpārliecinātību no mūsējiem.
, 2015-08-12 12:38, pirms 9 gadiem
Nebrīnīšos, ja izdosies salikt leišus, jau domāt, ka grupa ir uzvarēta un pēkšņi zaudēt Eestiboyiem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-08-12 12:52, pirms 9 gadiem
Redneck rakstīja: Tieši tā! Mūsu izlasēm tak ir tā, ka spējam uzvarēt spēcīgos, bet zaudēt vienlīdzīgiem vai vājākiem....galvenais nepārdegt pirms paša EČ
Tas arī hokejā mums ir raksturīgi.
Tā ir tīra psiholoģija.
Cerams, ka treneru štābā ir kāds, kas visai komandai pateiks dažu labu vārdu, lai viņi pārāk nesadomātos.
Domāju, ka nav nemaz jāatgādina, kas notika pirms 2 gadiem spēlē pret Beļģiju. To spēli vienkārši izgāza.
, 2015-08-12 13:55, pirms 9 gadiem
No vienas puses ir taisnība tiem, ka vispirms ir jādomā par uzvaru katrā spēlē un tad jārēķina. Bet no otras puses nevar neskatīties uz priekšu, jo savādāk sanāk, ka mēs spēlējam tikai par prieku sev un skatītājiem bez "liela" mērķa. Tā nevar, ja vēlamies kļūt par izlasi, komandu, kas ir vairāk nekā "skaisti zaudējumi, nu ko tad mēs, utt." Ir jādomā par lieliem mērķiem, jo tikai tā mēs būsim gatavi lielām uzvarām. Un tās būs! Es ceru un ticu!
, 2015-08-12 15:50, pirms 9 gadiem
Sanāk ka olimpiādē piedalīsies tikai 8 komandas, secinu pec raksta?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-08-12 16:10, pirms 9 gadiem
Amerikā čempions tiks noskaidrots Meksikā no 31. augusta līdz 12. augustam. ???
Aleksandrs Petrovičs (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
1

Petrovičs atgriežas Latvijas kvalifikācijā ielozētās Brazīlijas trenera amatā

Brazīlijas Basketbola federācija pavēstījusi par izmaiņām vīriešu basketbola izlases trenera amatā. Tajā atgriezies horvātu speciālists Aleksandrs Petrovičs, kurš tajā nomainījis līdzšinējo speciālistu Gustavo Konti. Brazīlija šajā vasarā Rīgā cīnīsies par vietu 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu turnīrā.
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.