Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Beļģija par galveno treneri ieceļ vietējo čempionu Džerdžu

Andrejs Siliņš

Beļģija par galveno treneri ieceļ vietējo čempionu Džerdžu
Dario Džerdža
Foto: basketbelgium.be

Beļģijas basketbola vadība nolēmusi vīriešu izlases galvenā trenera amatā iecelt horvātu speciālistu Dario Džerdži, kurš jau desmit gadus strādā ar Beļģijas klubiem un izcīnījis septiņus Beļģijas čempiontitulus.

Jau vēstījām, ka Edijs Kastēlss pēc 13 gadu ilga darba pameta Beļģijas izlases galvenā trenera amatu, tādējādi uzņemoties atbildību par neveiksmīgo Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra pirmo kārtu, kur beļģi palika pēdējie savā grupā un neiekļuva otrajā kārtā. Tagad federācija izvēlējusies nākamo valstsvienības vadītāju - par to kļuvis 42 gadus vecais horvātu speciālists Dario Džerdža.

Džerdža trenera gaitas sāka 2001. gadā, 26 gadu vecumā kļūstot par vienu no "Zagreb" kluba asistentiem. Divus gadus vēlāk Džerdža kļuva par Zagrebas "Cibona" asistentu, bet četrus gadus vēlāk sāka leģionāra gaitas, kļūstot par asistentu Permas "Ural Great". 2008. gadā Džerdža ieradās Beļģijā un kopš tā laika strādājis tikai tur.

Pavadījis sezonu Šarleruā "Spirou" asistenta amatā, 2009. gadā "Liege" klubs Džerdži iecēla par savas komandas galveno treneri. Kopš 2001. gada Džerdži ir "Oostende" galvenais treneris un septiņas reizes ar to izcīnījis Beļģijas čempiontitulu, tostarp aizvadītajā sezonā. Tāpat ar Ostendes komandu Džerdže izcīnījis sešus Beļģijas kausus, trīsreiz triumfējis Beļģijas superkausā un trīsreiz atzīts par Beļģijas čempionāta labāko treneri.

Izlašu līmenī Džerdže strādājis minimāli, 2015. gadā veicot Velimira Perasoviča asistenta pienākumus Horvātijas izlasē, kad tā piedalījās Eiropas čempionāta finālturnīrā. Toreiz horvāti apstājās jau astotdaļfinālā, ar 59:80 atzīstot Čehijas pārākumu.

Beļģijas izlasei nākamais uzdevums ir kvalificēšanās 2021. gada Eiropas čempionātam. Pirmā spēle C grupā paredzēta 13. septembrī pret Portugāli. Vēl grupā ir arī Islande.

Izmantotie resursi:
Basket Belgium | #basketbelgium

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja