Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Rīgas domes komitejā atkārtoti izskatīs finansējuma piešķiršanu sieviešu finālturnīra rīkošanai

Rīgas domes komitejā atkārtoti izskatīs finansējuma piešķiršanu sieviešu finālturnīra rīkošanai
Edgars Šneps. Foto: Vladislavs Proškins/F64

LETA. Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komiteja šodien atkārtoti skatīs jautājumu par naudas piešķiršanu Eiropas čempionātam basketbolā sievietēm, liecina komitejas darba kārtība.

Kā liecina informācija pašvaldības portālā, komitejas sēdē šā jautājuma skatīšanā ziņojumu sniegs Finanšu departamenta direktore Ilga Tiknuse, kā arī Latvijas Basketbola savienības vadītāji Valdis Voins un Edgars Šneps. Pirmo reizi komiteja šo jautājumi skatīja 22.maijā, taču kvoruma trūkuma dēļ neizdevās pieņemt gala lēmumu par papildu finansiāla atbalsta piešķiršanu čempionāta rīkošanai.

Lēmumprojektam bija iesniegti divi priekšlikumi - valdošā koalīcija rosināja čempionātam papildus piešķirt 75 000 eiro, savukārt opozīcijas priekšlikums paredzēja atvēlēt 100 000 eiro. Vispirms domnieki balsoja par priekšlikumu čempionātam atvēlēt 75 000 eiro, un to atbalstīja vairums deputātu.

Savukārt balsojumā par opozīcijas priekšlikumu daļa valdošās koalīcijas deputātu nepiedalījās, līdz ar to netika nodrošināts kvorums. Naudas piešķiršanai bija nepieciešams balsojums arī par lēmumprojektu kopumā, taču arī šī lēmuma pieņemšanai trūka kvoruma, tādēļ sēde tika pārtraukta.

Izmantotie resursi:
https://pasvaldiba.riga.lv/NR/rdonl...
LETA


Aleksandrs Petrovičs (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
1

Petrovičs atgriežas Latvijas kvalifikācijā ielozētās Brazīlijas trenera amatā

Brazīlijas Basketbola federācija pavēstījusi par izmaiņām vīriešu basketbola izlases trenera amatā. Tajā atgriezies horvātu speciālists Aleksandrs Petrovičs, kurš tajā nomainījis līdzšinējo speciālistu Gustavo Konti. Brazīlija šajā vasarā Rīgā cīnīsies par vietu 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu turnīrā.
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.