Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Meksika vēsturiskā spēlē uzvar Argentīnu un iekļūst finālā

Meksika vēsturiskā spēlē uzvar Argentīnu un iekļūst finālā
Argentīna 10. septembrī nolika čempionu pilnvaras, pusfinālā atzīstot Meksikas pārākumu
Foto: www.caracas2013.com

Meksikas basketbolisti otrdien, 10. septembrī, uzvarēja Argentīnas izlasi un šonakt pirmo reizi vēsturē spēlēs FIBA Ameriku čempionāta (2013 FIBA Americas championship) finālā. Meksikāņu pretiniece būs trīskārtējā čempione Puertoriko, kura pusfinālā uzvarēja Dominikānas Republiku.

Dienvidamerikā un Ziemeļamerikā kopā ir 44 FIBA dalībvalstis, taču līdz trešdienai tikai astoņām – ASV, Brazīlijai, Puertoriko, Argentīnai, Kanādai, Venecuēlai, Urugvajai un Dominikānas Republikai – bija izdevies izcīnīt medaļas.

Meksika izjauca ierasto lietu kārtību, pēc uzvarām pār Venecuēlu (65:56), Dominikānas Republiku (85:61) un Puertoriko (66:59) pirmo reizi vēsturē iekļūstot čempionāta spēcīgāko komandu četriniekā.

Grupu turnīrā meksikāņi zaudēja Argentīnai ar rezultātu 78:98, savukārt pusfinālā savā grozā ielaida 28 punktus mazāk. Līdz otrās ceturtdaļas sākumam Meksika izvirzījās vadībā – 24:17, taču puslaika turpinājumā argentīniešiem izdevās veikt 0:15 izrāvienu, kas ļāva viņiem uzvarēt otrajā un trešajā ceturtdaļā (33:37, 53:58). Izšķirošajās minūtēs labāk nospēlēja meksikāņu garie spēlētāji, nodrošinot savai komandai uzvaru ar rezultātu 76:70.

Gustavo Ajons meksikāņu labā guva 24 punktus, izcīnīja 12 atlēkušās bumbas un izdarīja trīs rezultatīvas piespēles. Luiss Skola atbildēja ar 18 punktiem, astoņām izcīnītām bumbām zem groziem un piecām piespēlēm.

Puertoriko revanšējās Dominikānas Republikai par kvalifikācijas kārtā ciesto neveiksmi (84:99) un otrajā “Karību derbijā” pārspēja sāncenšus ar rezultātu 79:67 (21:15, 17:17, 25:17, 16:18). Karloss Arojo spēli pabeidza ar 20 punktiem, piecām atlēkušajām un četrām pārķertām bumbām, bet Hosē Barea 16 punktiem pievienoja piecas atlēkušās bumbas un astoņas rezultatīvas piespēles. Zaudētāju rindās Juliss Baess izcēlās ar 12 punktiem.

Pasaules kausa kvalifikācija

Finālturnīrā spēlēs 24 komandas. Eiropu pārstāvēs septiņas komandas – rīkotāja Spānija un sešas komandas, kuras sasniegs labākos rezultātus kontinenta čempionātā. Ja spāņi finišēs “Top 6”, ceļazīmi nopelnīs arī septītās vietas ieguvēji.

Atlases sacensības

TurnīrsLaiksVietaCeļazīmesIeguvēji
Rīkotāji--1Spānija
Londona 2012Augusts 2012Londona1ASV
AfroBasket 201320.-31. augustsZiloņkaula Krasts3Angola/Ēģipte/Senegāla
Ameriku čempionāts30. augusts-11. septembrisVenecuēla4Puertoriko/Meksika/Dominikānas Republika/Argentīna
Āzijas čempionāts1.-11. augustsFilipīnas3Irāna/Filipīnas/Koreja
EuroBasket 20134.-22. septembrisSlovēnija6-
Okeānijas čempionāts14.-18. augustsJaunzēlande/Austrālija2Austrālija/Jaunzēlande
Wild-card--4-

Wild-card

2009. gadā četrpadsmit federācijas samaksāja 500 tūkstošus eiro, lai pieteiktos “wild-card”. Pusfinālā tika atlasītas astoņas komandas: Kamerūna, Vācija, Lielbritānija, Koreja, Libāna, Lietuva, Nigērija un Krievija. FIBA “wild-card” piešķīra Vācijai, Libānai, Lietuvai un Krievijai.

Vienai kontinentālajai zonai nevar piešķirt vairāk par trīs “wild-card”. FIBA parasti dod priekšroku ietekmīgajām Eiropas federācijām, tādējādi pārējām pasaules daļām var nākties samierināties ar vienu “wild-card”.

Eiropas komandas 2010. gada Pasaules čempionātā: Horvātija, Francija, Vācija, Grieķija, Lietuva, Krievija, Serbija, Slovēnija, Spānija, Turcija (rīkotāja).

Izmantotie resursi:
CARACAS 2013


, 2013-09-11 19:19, pirms 11 gadiem
Argentīna vispār ir vāja palikusi pēdējā laikā ...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-09-11 19:49, pirms 11 gadiem
tomasmuller rakstīja: Kas notiek āzijā šoks Ķina netiek tālāk, Dienvidamerikā šoks Brazīļi izgāžas, Argentīna būtībā arī un Eiropā arī ne Turki ne Krievi neko nespēj parādīt.
Viss ir likumsakarīgi – pēcOlimpiādes gads – skatījos gan Ķīnas, gan Brazīļu, gan Argentīnas spēles – ar tādiem salīdzinoši vājiem sastāviem loģisks rezultāts...
, 2013-09-11 19:54, pirms 11 gadiem
elvels rakstīja: Ginobili nespēlē.
Paaudžu maiņa
Nav Ginobili, Delfino, Prigioni, Nocioni arī Oberto un citi, tā ka nav ko brīnīties
, 2013-09-11 19:56, pirms 11 gadiem
Ginobili rakstīja: Paaudžu maiņa
Nav Ginobili, Delfino, Prigioni, Nocioni arī Oberto un citi, tā ka nav ko brīnīties
Nevis paaudžu maiņa, bet pēc OS, nevienam nevelk pirms NBA sezonas plēst pakaļu...
, 2013-09-11 20:09, pirms 11 gadiem
Argentīnai protams nav līderu,bet nu vienalga tas ir pārsteigums.
, 2013-09-11 20:35, pirms 11 gadiem
jureks rakstīja: Argentīnai protams nav līderu,bet nu vienalga tas ir pārsteigums.
esmu skatījies, gan pagājušogad pirms OS, gan šogad, kā ARG izlase izskatās bez NBA un EIropas stāriem, jāsaka, ka skumīgi, tāpat arī Brazīlija – Puertoriko ir parāki par visiem šajā turnīrā, Meksika zināmā mērā uz šaru tika finālā...
, 2013-09-11 20:56, pirms 11 gadiem
Shmidzis rakstīja: Nevis paaudžu maiņa, bet pēc OS, nevienam nevelk pirms NBA sezonas plēst pakaļu...
ko te strīdies, paskaties uz ARG iepriekšējo spēlētāju vecumu, lielākā daļa no tiem savu pēdējo spēli izlasē ir aizvadijuši
Aleksandrs Petrovičs (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
1

Petrovičs atgriežas Latvijas kvalifikācijā ielozētās Brazīlijas trenera amatā

Brazīlijas Basketbola federācija pavēstījusi par izmaiņām vīriešu basketbola izlases trenera amatā. Tajā atgriezies horvātu speciālists Aleksandrs Petrovičs, kurš tajā nomainījis līdzšinējo speciālistu Gustavo Konti. Brazīlija šajā vasarā Rīgā cīnīsies par vietu 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu turnīrā.
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.