Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Nerips: "Ar katru maču auga pārliecība par plānu. Uzvarējām svarīgās spēlēs"

Nerips: "Ar katru maču auga pārliecība par plānu. Uzvarējām svarīgās spēlēs"
Aigars Nerips
Foto: FIBA

Ar zaudējumu Eiropas čempionātu pabeigusi Latvijas U20 sieviešu izlase, kas cīņā par devīto vietu galotnē ar 50:51 zaudēja čehietēm. Komandas galvenais treneris Aigars Nerips pauda, ka izdarīts tuvu maksimumam.

"Turnīru neizdevās pabeigt tik skaisti, kā gribējām. Spēles gaitā rotāciju ietekmēja dažādi blakusfaktori, piemēram, tas, ka deviņdesmit devītajām šī, iespējams, bija pēdējā spēle Latvijas izlasē. Galotnē laukumā bija tās, kurām bija jābūt, tiesa, uzbrukuma noslēgumos viss neiznāca tā, kā būtu vajadzīgs. Iespējams, ietekmēja arī nogurums – vakar spēle beidzās ļoti vēlu. Iznāca tāpat kā turnīra lielākajā daļā – bija cīņa un pašatdeve, bet meistarības niansēs ir, kur pielikt," atzina Nerips.

"Kad sākām gatavoties, bija neziņa par šī sastāva modeļa varēšanu. Apstākļu spiesti iesaistījām meitenes, kuras iepriekš nebija līderes U18 izlasē vai pat vispār palika ārpus sastāva. Sākumā bija doma, ka viņas konkurē uz 12. vietu sastāvā, bet dzīve iegrozījās tā, ka vakanču bija vairāk un čempionātā nācās uzņemties smagāku nastu nekā bija paredzēts," par sastāva veidošanu stāstīja treneris.

"Ņemot vērā sastāvu, izstrādājām spēles koncepciju ar pamatprincipiem aizsardzībā. Tos vairāk vai mazāk izdevās īstenot. Kaut gan pirmajās spēlēs zaudējām, ar katru maču auga pārliecība, ka plāns var nest augļus. Uzvarējām svarīgās spēlēs ar stiprām pretiniecēm. Konkrētajā situācijā izdarījām tuvu maksimumam," vērtēja Nerips.

"Ar cīņassparu kompensējām pieredzes trūkumu, aizvien lielāku pienesumu deva jaunās spēlētājas. Te viņas ieguva nenovērtējamu pieredzi, kas dažai noderēs pat vēl trīs gadus, pretendējot uz vietu jaunatnes izlasēs.

Svarīgi, ka meitenes redzēja, kādā ātrumā un intensitātē spēlē Eiropā. Ceru, ka šie iespaidi mudinās strādāt, lai tuvoties šim līmenim. Mūsdienu basketbolā nav jāgaida, ka treneris mudinās, teiks priekšā, papildus motivēs. Vispirms jāgrib trenēties un progresēt pašai – tad treneris nāks palīgā. Jo īpaši jāuzlabo tehniskais arsenāls. Mīnusus fiziskajā sagatavotībā dažkārt var kompensēt uz pašaizliedzības vai gudrākas taktikas rēķina, bet tehnisko brāķi noslēpt grūtāk."

Izmantotie resursi:
U20 sievietes: finišs 10. vietā. A.Nerips:...


, 2019-08-11 20:04, pirms 5 gadiem
Nu kārtējais pārgudrais savārstījums.Par kādu jauno meiteņu progresu Neripa kungs murgo, ja viņas reāli laukumā netika vispār.Basketbola ātrumus var arī televizorā ieraudzīt
, 2019-08-11 21:02, pirms 5 gadiem
john_isner_110096780324187 rakstīja: Nu kārtējais pārgudrais savārstījums.Par kādu jauno meiteņu progresu Neripa kungs murgo, ja viņas reāli laukumā netika vispār.Basketbola ātrumus var arī televizorā ieraudzīt
Anita Miķelsone 2001 - ar čehietēm 19:28, vidēji 20.5 min. katrā spēlē;
Paula Mauriņa 2002 - 11:53, 12.7;
Una Šteinharde 2001 - 07:39, 15.8;
Raivita Koreņika 2001 - 03:55, 9.3.

Maz?
, 2019-08-11 21:11, pirms 5 gadiem
2 meitenēm nemaz.
Jautājums, kāds tad bija tas ģeniālais spēles plāns. Brīžiem to ārprātu vispār nevarēja skatīties.
Vai uzvara pār Lietuvu tiešām bija uzvara pār stipru pretinieku?
, 2019-08-11 21:24, pirms 5 gadiem
Nerip, kopš kura laika Latvija vairs nav Eiropā? Jā, tur, izrādās, sen vairs baletu ar bumbu laukumā nedejo, tur spēlē skarbu, kontaktcīņas pilnu basketbolu... Interesanti, kāpēc mūsējām tas ir jaunums!?
, 2019-08-11 22:25, pirms 5 gadiem
Paldies trenerim un meitenēm, šī izlase labi nospēlēja.
, 2019-08-11 23:24, pirms 5 gadiem
Noturēties A grupā - tas jau mums šovasar ir Triju zvaigžņu ordeņa cienīgs līmenis. Lai neteiktu vairāk... Bravo Neripam un kompānijai!
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.
Luka Banki. Foto: FIBA
9

Latvijas izlase pirms OS kvalifikācijas aizvadīs divas pārbaudes spēles

Latvijas Basketbola savienība (LBS) informē, ka Latvijas vīriešu basketbola izlase 2024. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram sāks gatavoties 17. jūnijā, un divu nedēļu garumā gaidāmas divas pārbaudes spēles. Publiski ziņots par pārbaudes maču savā laukumā pret Ēģipti, taču gaidāma arī viesošanās pie Somijas.