Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Ernšteins par darbu valstsvienībā: "Tik saliedētā kolektīvā ir prieks strādāt"

Andrejs Siliņš

Ernšteins par darbu valstsvienībā: "Tik saliedētā kolektīvā ir prieks strādāt"
Oskars Ernšteins un Dāvis Bertāns
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Viens no Latvijas basketbola valstsvienības fiziskās sagatavotības treneriem Oskars Ernšteins sniedzis interviju aģentūras "Prim-Athlete" mājaslapā, kur cita starpā atklāj, ka arī nākamajā sezonā turpinās darbu Stambulas "Darussafaka" klubā Turcijā.

"Mana profesionāla karjera sākās Ukrainā – Kijevas “Budivelnyk”, tur pavadīju divus gadus. Vēlāk uz diviem gadiem pievienojos Krievijas basketbola klubam „Nizhny Novgorod”, savukārt, pagājušogad strādāju Turcijas basketbola „Darussafaka Dogus” plecu pie pleca ar vienu no pasaules līmeņa treneriem Deividu Blatu, un tūliņ sāksies otrais gads turpat Turcijā. Tāpat arī katru vasaru strādāju ar Latvijas basketbola izlasi, vai jaunatnes izlasēm. Mans darbs ir ļoti dinamisks, par garlaicību es nevaru sūdzēties," par savu līdzšinējo karjeru stāsta treneris.

"Šogad ar fiziskās sagatavotības treneri Viktoru Lāci strādāsim pēc vienotas sistēmas. Strādāt ar Latvijas izlasi ir gods un lepnums, un arī liela atbildība. Protams, atmosfēra ir citādāka, kad komandā ir tikai latvieši, lielākoties viens ar otru esam pazīstami jau gadiem ilgi, līdz ar to darbs ar izlasi ir ļoti patīkams. Tik saliedētā kolektīvā gan spēlētājiem, gan treneriem ir prieks strādāt," par darbu valstsvienībā saka Ernšteins.

"Strādājam kā viena komanda, bet tajā pašā laikā katram spēlētājam ir individuāla pieeja. Kad mēs pirmssezonā veicam testus, uzzinām katra spēlētāja stiprās un vājās puses, pie kurām strādāt. Man, kā ikkatram trenerim, ir sava pieeja treniņprocesam – racionāla izskaidrošana ar pamatojumu, kāpēc tā jādara, kā vēlāk tas atspoguļosies rezultātos," turpina treneris. "Fiziskās sagatavotības trenera profesijā būtiska ir darba organizācija un inventāra pieejamība. Ir svarīgi, lai spēlētājiem nebūtu jādomā ne par ko citu, izņemot basketbolu. Protams, ceļošana, agrie un vēlie lidojumu reisi, treniņu grafika un slodzes plānošana – tam visam jāspēj maksimāli pielāgoties. Piemēram, pagājušogad deviņos mēnešos 66 dienas bijām izbraukumā."

"Motivācija rodas disciplīnas rezultātā – katru dienu sekojot saviem mērķiem. Pirmais, ar ko sāku – cenšos rādīt piemēru gan uz laukuma, gan ārpus tā. Mans darbs ir samazināt traumu iegūšanas risku, lai spēlētājs būtu vesels, justos labi un varētu sasniegt savu maksimumu laukumā. Savukārt, mani, kā fiziskās sagatavotības trenera sasniegumi, ir mērāmi sportistu sasniegumos. Komanda ir vienots mehānisms – spēlētāji, treneri un viss apkalpojošais personāls. Visi strādā kopā, visiem ir viens kopīgs mērķis un katrs cenšas savu darbu izdarīt maksimāli labi. Atslēga uz panākumiem, manuprāt, ir darīt to, ko tu mīli."

"Mani mērķi ir sadalīti pakāpeniski, lai nebūtu viens liels un utopisks. Ticu, ja cilvēks attīstās, strādā pēc vislabākās sirdsapziņas, tad iespējas paveras un var virzīties augšup. Vairāk jākoncentrējas tam, ko mēs kontrolējam. Ir jāiegulda darbs, kaut kas jāziedo, jābūt pašdisciplinētam. Protams, ir dienas, kad gribas atpūsties, bet, kad aizej uz darbu, tev jābūt pozitīvam un enerģiskam, lai motivētu sev apkārt esošos cilvēkus," saka Ernšteins.

Santas Januševskas sagatavoto interviju pilnā garumā iespējams izlasīt šeit: PRIME intervija ar Oskaru Ernšteinu - PRIME...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-08-11 09:59, pirms 7 gadiem
Paņemu 10millionus un nozūdu no zemes virsas😂

     [+] [-]

, 2017-08-11 10:19, pirms 7 gadiem
Uzņēmums ķipa ar 10 mil kontā un e-pasts hotmail.... LOL!

  -1 [+] [-]

, 2017-08-11 10:42, pirms 7 gadiem
Mo'MoneyMo'Problems rakstīja: Uzņēmums ķipa ar 10 mil kontā un e-pasts hotmail.... LOL!
Ir dzirdēts, ka aiz šādu firmiņu aizsega darbojas ārvalstu pedofili. Mēģina ievilināt savos tīklos un pēc tam seksuāli izmantot upurus.

     [+] [-]

, 2017-08-11 11:54, pirms 7 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Ir dzirdēts, ka aiz šādu firmiņu aizsega darbojas ārvalstu pedofili. Mēģina ievilināt savos tīklos un pēc tam seksuāli izmantot upurus.
Par to es neesmu dzirdējis, bet mūsdienās jau visādi notiek.