Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Bagatskis: "Jāizmanto situācijas, kad Porziņģis izstiepj aizsardzību"

Bagatskis: "Jāizmanto situācijas, kad Porziņģis izstiepj aizsardzību"
Ainars Bagatskis
Foto: LBS

Aizvadot pirmo pārbaudes spēli savā laukumā, panākumu izcīnīja Latvijas basketbola izlase, kas, gatavojoties Eiropas čempionātam, ar 77:65 pieveica Poliju. Valstsvienības rindās spoži debitēja Kristaps Porziņģis. Galvenais treneris Ainars Bagatskis pēc uzvaras sacīja, ka Dāvim Bertānam nepieciešams laiks, lai iejustos un sāktu izmantot ieročus.

"Pēc pagājušajā nedēļā Klaipēdā piedzīvotā zaudējuma bijām izdarījuši secinājumus. Vienkāršojām aizsardzību, biežāk mainoties pie blokiem. Pirmajā puslaikā no 32 punktiem 20 zaudējām, kad nepietiekami saskaņoti nomainījāmies vai, cenšoties nepamatoti palīdzēt partnerim, ļāvām pretiniekiem gūt grozu ar atkārtotu metienu," darbību laukuma savā pusē analizēja Ainars Bagatskis.

"Spēles gaitā sakārtojām aizsardzību zem groza, vairākkārt veiksmīgi atsitāmies, parādījās ātra pāreja uzbrukumā. Otrās ceturtdaļas beigās divas trīs minūtes bija viskvalitatīvākais basketbols – bez liekām darbībām, ar lielisku saspēli. Pēc pārtraukuma diezgan strauji pieaudzējām pārsvaru līdz desmit punktiem, bet nespējām uzturēt ātrumu un kvalitāti. Dažas reizes nenostrādājām aizsardzībā, dažas kļūdas, un poļi, kā jau pieredzējusi komanda, to uzreiz izmantoja, samazinot rezultāta starpību un dažas minūtes pirms beigām pat izlīdzinot rezultātu," turpināja galvenais treneris.

"Vēl daudz darāmā, lai uzbrukumā izvairītos no nevajadzīgas steigas un nebūtu tik krasu kritumu komandas spēlē. Labāk jāsajūt vienam otru. Jātiek skaidrībā, ko dara pārējie spēlētāji, kamēr viens rīkojas ar bumbu. Jāmācās izmantot situācijas, kad Kristaps Porziņģis izstiepj pretinieku aizsardzību," pauda Bagatskis. Porziņģis izlasē debitēja ar rekordu, iemetot 24 punktus un savācot 12 atlēkušās bumbas. Iepriekš rekords debijas mačā piederēja Kasparam Kambalam, kurš iemeta 17 punktus un pievienoja 13 bumbas zem groziem.

"Trīs basketbolistiem šī bija pirmā spēle, un, protams, tas raisīja zināmas bažas. Kristaps (Porziņģis) un Jānis (Strēlnieks) tās uzreiz izkliedēja. Varēja just, ka Kristaps izbauda spēli. Dāvim (Bertānam) gāja grūtāk, jo pretinieki zināja, kādas briesmas no viņa draud un attiecīgi darbojās aizsardzībā. Taču viņam ir svarīga loma komandā, uzlabojoties komandas sadarbībai, Dāvim būs vieglāk izmantot savus stiprākos ieročus," atzina Latvijas valstsvienības galvenais treneris.

"Rolands Šmits prasmīgi izmantoja situācijas, ko izveidoja pats un ko viņam izveidoja partneri. Viņam ir ļoti plašs uzbrukuma arsenāls un, pilnībā to liekot lietā, Rolands varētu būt vēl rezultatīvāks. Ļoti patika Jāņa Timmas darbība. Jā, punktu nebija daudz, toties bija lieliskas piespēles, kvalitatīva darbība aizsardzībā un efektīva darbība uzbrukumā svarīgos brīžos. Ne tik veiksmīgs šoreiz bija Mārtiņš Meiers, bet viņam katrā spēlē būs savas minūtes un savi klienti, pret kuriem Mārtiņš būs ļoti efektīgs."

"Artūrs Ausējs un Dāvis Lejasmeiers savās minūtēs izdarīja to, kas no viņiem tika gaidīts – nekļūdījās, ļaujot atpūsties Strēlniekam. Pagaidām otrā saspēles vadītāja vieta vēl paliek vakanta – skatīsimies, kā ritēs rehabilitācijas process Aigaram Šķēlem. Arī Ojāram Siliņam un Andrejam Gražulim," pauda Bagatskis, kura vadītā komanda nākamo pārbaudes spēli aizvadīs 19. augustā, kad uzņems kaimiņus lietuviešus.

Izmantotie resursi:
basket.lv


, 2017-08-11 23:42, pirms 7 gadiem
"Vēl daudz darāmā, lai uzbrukumā izvairītos no nevajadzīgas steigas un nebūtu tik krasu kritumu komandas spēlē. Labāk jāsajūt vienam otru. Jātiek skaidrībā, ko dara pārējie spēlētāji, kamēr viens rīkojas ar bumbu. Jāmācās izmantot situācijas, kad Kristaps Porziņģis izstiepj pretinieku aizsardzību," pauda Bagatskis.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Šito garu un skaisto pļūtīšan var aizstāt ar vienu teikumu - kad Kristaps atmet uz brīvu truli vai pustālo - tad vienārši ir jāmet iekšā kā min ar 60-70% un tad viss būs lieliski !
, 2017-08-11 23:58, pirms 7 gadiem
Ja pieņemam,ka visi 3 ar mikrotraumām būs ierindā līdz čempim-kurus diez Bagijs atsijās? Vai Šķēles vietā varētu paņemt Ausēju? Domāju,ka Peineru būtu jāatstāj mājās! Gromovu vajadzētu līdz ņemt!Tomēr KP vienam grūti apakšā.
, 2017-08-11 23:59, pirms 7 gadiem
Impērija rakstīja: Ja pieņemam,ka visi 3 ar mikrotraumām būs ierindā līdz čempim-kurus diez Bagijs atsijās? Vai Šķēles vietā varētu paņemt Ausēju? Domāju,ka Peineru būtu jāatstāj mājās! Gromovu vajadzētu līdz ņemt!Tomēr KP vienam grūti apakšā.
Personīgi man Ausējs visvairāk no mazajiem rezervistiem pārliecina, diezgan neatlaidīgi spēlē un labi saspēli vada + defā nekrīt ārā kā Šķēle
, 2017-08-12 00:17, pirms 7 gadiem
Domăju,ka liekie varetu būt Peiners,Šķēle,Gražulis,Lejasmeiers. Nezinu,kas ar Janičēnoku,iekšā sëž sajūta,ka viņš čempī izšaus
, 2017-08-12 00:20, pirms 7 gadiem
Meļņikam 23 debijā
, 2017-08-12 05:55, pirms 7 gadiem
Impērija rakstīja: Domăju,ka liekie varetu būt Peiners,Šķēle,Gražulis,Lejasmeiers. Nezinu,kas ar Janičēnoku,iekšā sëž sajūta,ka viņš čempī izšaus
Pa Janičenoku (un citiem, kuri pagaidām klusē) - līdz čempionātam ir 3 nedēļas - pietiekošs laiks, lai izrāptos no bedres un nonāktu sportiskās formas virsotnē!
Šobrīd vienīgais, kurš nepārprotami izskatās mājās palicējs, ir Gromovs. Pārējie kandidāti - Ausējs, Šķēle, Lejasmeiers, Peiners, Gražulis - vismaz epizodiski izskatās labi!
, 2017-08-12 14:01, pirms 7 gadiem
Ka es jums saku, atslēgas spēlētājs čempī būs Telefons. Kad visi pietaisīs bikses no turku mafijas, Telefons un Čigāns būs tie, kuri pavilks visu komandu. Par ko es mīlu šo komandu, ir tas, ka visi ir tik dažādi un atšķirīgi. Tā būs liela problēma jebkurai komandai. Par lielu Latviju! Prozit! Prozit! Prozit!
, 2017-08-12 22:23, pirms 7 gadiem
Interesanti, ka Bagatskis intervijā tieši kā otro saspēlnieku visai uzkrītoši redz Aigaru Šķēli. Jāteic, ka Ausējs atstāj patīkamu iespaidu, bet viņš reti piedalās tieši saspēles vadīšanā, kā arī vispār spēlē pārāk īsus nogriežņus, būtu labi, ja viņš tiktu uzspēlēt savas 7-10 minūtes, no otras puses, iespējams visi apzinās, ka lauvas tiesa minūšu ziņā būs Strēlniekam, tad Dairim, un tikai tad kaut kāds mazumiņš tam citam. Ļoti žēl, ka Žanis pēdējās spēlēs maz tiek spēlēts un izmantots, man personīgi liekas, ka viņš ir viens no tāda stila spēlētājiem, kas mūsu izlasē kategoriski trūkst, jo viņš ir tas, kurš var spēcīgi nospēlēt tieši uz kustīgumu un ar labu driblu un kāju darbību apspēlēt savus sedzējus viens uz viens, radot situācijas pilnīgi no nekā.
, 2017-08-13 00:00, pirms 7 gadiem
Žanis paliks mājās,ne bez iemesla Bagijs nedod spēlēt! Nu bet labi,redzēsim pec spēles 19,tad jau Bagijam vajadzētu kādu atsijāt.
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
15

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.
Luka Banki. Foto: FIBA
9

Latvijas izlase pirms OS kvalifikācijas aizvadīs divas pārbaudes spēles

Latvijas Basketbola savienība (LBS) informē, ka Latvijas vīriešu basketbola izlase 2024. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram sāks gatavoties 17. jūnijā, un divu nedēļu garumā gaidāmas divas pārbaudes spēles. Publiski ziņots par pārbaudes maču savā laukumā pret Ēģipti, taču gaidāma arī viesošanās pie Somijas.