Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Serbiem Pasaules kausā jāiztiek bez Miciča; Nedovičs varētu tomēr spēlēt

Serbiem Pasaules kausā jāiztiek bez Miciča; Nedovičs varētu tomēr spēlēt
Vasilje Micičs
Foto: AFP/Scanpix

Serbijas basketbola valstsvienībai gaidāmajā Pasaules kausa izcīņā, kas septembrī risināsies Spānijā, nāksies iztikt bez šogad draftētā aizsarga Vasiljes Miciča, kurš guvis savainojumu, savukārt pretēji iepriekš vēstītajai informācijai pastāvot iespēja, ka komandai varētu palīdzēt Goldensteitas "Warriors" aizsargs Nemanja Nedovičs.

20 gadus vecais Micičs, kuru jūnija beigās ar 52. numuru Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) draftā izvēlējās Filadelfijas "76ers", guvis ceļgala savainojumu un tā dēļ nevarēšot palīdzēt Serbijas izlasei.

195 centimetrus garais Micičs, kurš šovasar noslēdza līgumu ar Vācijas čempioni un Eirolīgas dalībnieci Minhenes "Bayern", pieaugušo izlasē debitēja pagājušā gada Eiropas čempionātā Slovēnijā, palīdzot Serbijai izcīnīt septīto vietu, kas bija pēdējā, lai kvalificētos pasaules čempionātam.

Iepriekš izskanēja informācija, ka Pasaules kauss ies secen arī citam serbu aizsargam Nemanjam Nedovičam, kurš guvis kājas savainojumu. Sākotnējās bažas par lūzumu nav īstenojušās, un basketbolists varētu atgriezties izlases rīcībā. 23 gadus vecajam Nedovičam tagad jāgaida Goldensteitas "Warriors" lēmums - atļaut spēlētājam piedalīties Pasaules kausā vai neatļaut.

191 centimetru garais Nedovičs NBA debijas sezonā "Warriors" rindās nospēlēja 24 spēles, vidēji laukumā pavadot 5,9 minūtes. Vairākas reizes "Warriors" nosūtīja uz Attīstības līgu, bet šovasar vasaras līgā vidēji guva 9,4 punktus un atdeva 2,2 rezultatīvas piespēles.

Izmantotie resursi:
СПОРТСКИ ЖУРНАЛ


Aleksandrs Petrovičs (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
1

Petrovičs atgriežas Latvijas kvalifikācijā ielozētās Brazīlijas trenera amatā

Brazīlijas Basketbola federācija pavēstījusi par izmaiņām vīriešu basketbola izlases trenera amatā. Tajā atgriezies horvātu speciālists Aleksandrs Petrovičs, kurš tajā nomainījis līdzšinējo speciālistu Gustavo Konti. Brazīlija šajā vasarā Rīgā cīnīsies par vietu 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu turnīrā.
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.