Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Latvijas pretiniece Horvātija nepaspēj naturalizēt bijušo "TTT Rīga" spēlētāju

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Latvijas pretiniece Horvātija nepaspēj naturalizēt bijušo "TTT Rīga" spēlētāju
Šavonte Zelosa (2010)
Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Īsi pirms Eiropas čempionāta mūsu grupas dalībniece Horvātijas sieviešu basketbola izlase saņēmusi pamatīgu triecienu - neizdevās paspēt nokārtot visas formalitātes, lai naturalizētu afroamerikānieti Šavonti Zelosu (28, 178), pārbaudes spēlēs viņa bija viena no līderēm. Divas svarīgas mazās horvātietes nevar palīdzēt savainojumu dēļ, bet pēc naturalizācijas izgāšanās Horvātijas ārējā līnija tagad izskatās nepilnvērtīga.

Pārbaudes spēlēs Horvātijas izlases bilance bija pietiekoši solīda (5-2), tiesa, pretī bija ne tās spēcīgākās vienības. Pēdējās četrās pārbaudēs spēlēja arī Zelosa un guva attiecīgi 14, 14, 4 un 22 punktus.

Tika plānots, ka aizsardze Šavonte Zelosa kļūs par visu laiku pirmo naturalizēto basketbolisti Horvātijas sieviešu basketbola izlasē. Pēc 2012. gada olimpiskajām spēlēm karjeru beidza ilggadējās aizsardzes Andja Jelaviča un Sandra Mandira, radot robu pirmā numura pozīcijā.

9. jūnijā Horvātijas Basketbola savienība ziņoja, ka uz EČ finālturnīru dodas 12 spēlētājas, tostarp Šavonte Zelosa, tomēr tagad izrādās, ka viņa nevarēs palīdzēt juridisku šķēršļu dēļ - neizdevās laicīgi noformēt Horvātijas pasi.

Amerikāņu spēlētājas aģents Predrags Božovičs: "Horvātijas basketbola savienība šo [naturalizācijas] procedūru neuztvēra pārāk nopietni. Šavonte gribēja pārstāvēt Horvātiju. Viņa atteica citai Eiropas izlasei un bija gatava spēlēt bez maksas, lai tiktu uz olimpiskajām spēlēm. Bet tagad ir vilšanās." Aģents arī atklāj, ka WNBA klubs Indianas "Fever" viņu sodīja ar 20 tūkstošiem dolāru, jo spēlētāja devās palīgā Horvātijas izlasei. Turklāt tagad ir apdraudēts Šavontes plānotais vairākus simtus tūkstošus vērtais jaunais līgums ar Stambulas "Fenerbahce", kas rēķinājās, ka viņai būs Horvātijas pase.

Iepriekš tika ziņots, ka traumu dēļ Horvātijai nevarēs palīdzēt divas svarīgas mazās spēlētājas - Ana Lelaša un Antonija Mišura. Šīs izlases spēlētāju resursi nav lieli, tāpēc Zelosas atkrišana tagad ir liels trieciens. Tādējādi ārējā līnijā Horvātijai paliek tikai divas augstas klases spēlētājas - Iva Ciglara un Jeļena Iveziča.

Kā jau ziņots, 2010. gadā Šavonte Zelosa pievienojās Latvijas čempionēm “TTT Rīga”. Eirolīgas turnīrā rīdziniece Zelosa vidēji guva 16.3 punktus, izcīnīja 4.4 atlēkušās bumbas un izdarīja 2.9 rezultatīvas piespēles. 2012. gadā kopā ar “Indiana Fever” komandu kļuva par WNBA čempioni. 2104. gadā ar Stambulas "Galatasaray" viņa izcīnīja Eirolīgas čempionu titulu, vidējā statistika: 16.3 punkti, 4.3 atlēkušās bumbas.

Izmantotie resursi:
24sata / ezadar.hr
hks-cbf.hr

  +3 [+] [-]

, 2015-06-11 13:09, pirms 9 gadiem
Taa arii vjg

  +4 [+] [-]

, 2015-06-11 13:10, pirms 9 gadiem
...bija gatava spēlēt bez maksas.

  +3 [+] [-]

, 2015-06-11 13:12, pirms 9 gadiem
"Viņa atteica citai Eiropas izlasei"

atteica Latvijai?????

  +4 [+] [-]

, 2015-06-11 13:14, pirms 9 gadiem
jaanis22 rakstīja: ...bija gatava spēlēt bez maksas.
īsta labdare

  +3 [+] [-]

, 2015-06-11 13:19, pirms 9 gadiem
...pareizi izdarīja horvātu federācija, var redzēt , ka tur ir savas valsts basketbola kultūras patrioti! ...nepaspēja!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-06-11 14:03, pirms 9 gadiem
Nu, ja mēs kādu VIENU naturalizētu ...pieņemsim, ka labu saspēles vadītāju, tad kādā valodā Zvirgzds runās minūtes pārtraukumā? ...angliski?..lai viena, kura nezin valodu , bet kurai ir jāzin kombinācijas kam atdot bumbu...latviski? ..lai saspēles vadītāja neko nesaprot? ...kas tà par Latvijas izlasi, kura nerunās savā starpā latviski?...nav takš runa par futbolu? ...tas ir basketbols !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-06-11 16:46, pirms 9 gadiem
Nepiekrītu! ...ja vēl šai būtu kaut kāda saikne ar Latviju ;- nu, apprecējās ar LV pilsoni, vai dzīvo dažus gadus ...bet šīm naturalizētajām viens mērķis - tikt uz Rio , jo amerikāņu komandā netikt..
Tā šajā rakstā minētā - nav ne precējusies ar horvātu, nedzīvo tur, un spēlē pie turkiem...pasi dot tūristam ?
Ja Kambala būtu Amerikā apprecējis basketbolisti, tad varētu vēl ņemt izlasē ...a bez iemesla? ..