Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Freimanis

Francija grauj Ukrainu, Baltkrievija papildlaikā pieveic Itāliju

Francija grauj Ukrainu, Baltkrievija papildlaikā pieveic Itāliju
Francijas izlases saspēles vadītāja Selīna Dimēra.
Foto: AFP/Scanpix

Eiropas čempionātā basketbolā sievietēm šovakar A un B apakšgrupas pirmajās spēlēs pie uzvarām tika Turcijas, Melnkalnes, Francijas un Baltkrievijas valstsvienības.

B apakšgrupas mačā Rumānijas pilsētā Oradejā Turcijas izlases basketbolistes ar 57:54 pieveica Polijas valstsvienību, lai gan pēc pirmā puslaika polietēm bija +7 (33:26). Uzvarētāju labā 16 punktus guva Lāra Sandersa, bet pa astoņiem punktiem sakrāja Tugče Čaniteza, Bahara Čaglara un Sazije Ivegina. Polijas izlases rindās ar 24 punktiem izcēlās Evelīna Kobina, bet deviņus punktus pievienoja Elzbjeta Mjedzika.

Tikmēr citā Rumānijas pilsētā Timišoarā A apakšgrupas spēlē Melnkalnes basketbolistes ar 71:52 apspēlēja Čehiju, drošu pārsvaru nodrošinot spēles otrajā daļā. Melnkalnes komandā rezultatīvākā ar 13 punktiem bija Andželika Robinsone, bet pa 11 punktiem guva Jeļena Dubļeviča, Iva Perovanoviča un Jeļena Skeroviča. Čehietēm 16 punktus sakrāja Mihaela Stejskalova, bet 11 punktus sakrāja Alena Hanušova.

B apakšgrupas vēlajā spēlē Oradejā Baltkrievijas basketbolistes ar 85:76 papildlaikā pārspēja Itālijas izlasi. Sekundi līdz pamatlaika beigām baltkrievietes no zaudējuma izglāba Tatjana Lihtaroviča (73:73). Uzvarētāju rindās ar 25 punktiem un 14 bumbām zem groziem izcēlās Jeļena Leučanka, 16 punktus guva Lindsija Hārdinga, bet 14 punktus un desmit atlēkušās bumbas pievienoja Katarīna Sņicina. Itālijas valstsvienības labā 19 punktus guva Džordžija Sotana, bet 15 punktus pievienoja Rafaella Maskjadri.

A apakšgrupas otrajā mačā Timišoarā Francijas valstsvienība ar 79:55 sagrāva Ukrainas izlasi, lai gan pēc pirmā puslaika francūzietēm bija tikai divu punktu pārsvars (35:33). Uzvarētājām ar 18 punktiem un 15 atlēkušajām bumbām izcēlās Sandrīne Grudā, 15 punktus guva Paolīne Salanjaka, bet desmit punkti bija Izabelles Jakubu kontā. Ukrainietēm vairāk par astoņiem punktiem guva tikai Alīna Jagupova, kura sakrāja 19 punktus.

Izmantotie resursi:
eurobasketwomen2015.com


, 2015-06-11 21:29, pirms 9 gadiem
Melnkalne varētu pat līdz pusfinālam tikt
Aleksandrs Petrovičs (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
1

Petrovičs atgriežas Latvijas kvalifikācijā ielozētās Brazīlijas trenera amatā

Brazīlijas Basketbola federācija pavēstījusi par izmaiņām vīriešu basketbola izlases trenera amatā. Tajā atgriezies horvātu speciālists Aleksandrs Petrovičs, kurš tajā nomainījis līdzšinējo speciālistu Gustavo Konti. Brazīlija šajā vasarā Rīgā cīnīsies par vietu 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu turnīrā.
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.