Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Nerips: "Mūsu sapņi varbūt ir tālu no realitātes, bet centīsimies"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Nerips: "Mūsu sapņi varbūt ir tālu no realitātes, bet centīsimies"
Aigars Nerips.
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

Latvijas sieviešu basketbola izlase noslēgusi pārbaudes spēles pirms Eiropas čempionāta finālturnīra. Izlases galvenais treneris Aigars Nerips intervijā "Sporta Avīzei" atklāj, ka labie rezultāti pārbaudes mačos arī viņam ir pārsteigums. Oficiālajos mačos viss būs jāpierāda no jauna, un ir arī sapņi, uz kuriem tiekties.

Pārbaudes spēlēs Latvijas izlase ieguvusi necerēti pozitīvu bilanci - desmit mačos izcīnītas septiņas uzvaras. "Protams, tas ir pārsteigums, it sevišķi, ja skatāmies, pret kādām komandām esam spēlējuši," saka mūsu izlases galvenais treneris Nerips. Iepriekšējos gados Latvijas sieviešu izlase pēdējos pārbaudes mačos parasti zaudēja, bet tagad nobeigumā tika izcīnītas divas uzvaras.

Pārbaudes spēles ir viena lieta, bet īstā spēle parādīsies oficiālajos mačos Eiropas čempionāta finālturnīrā. "Tur sāksies grūtais ceļš, jo nelīdzēs tas, ka vinnējām vakar, aizvakar un aizaizvakar. Viss sāksies no gala," norāda treneris. Grūtā ceļa sākums ieplānots neērts - vispirms deviņos vakarā jāspēlē ar čempionāta galveno favorīti Franciju, bet nākamajā dienā jau trijos pretī nāks Lielbritānija. "Tā būs maza dilemma - skatīties, ko mēs varam pret Franciju, un kā sabalansēt spēkus divām dienām. Tādu divu spēļu salikumu vismaz kopš 2006. gada es neatceros," atzīst Nerips. "Tas būs nozīmīgs faktors šajā triju spēļu pirmajā posmā - vakars, atjaunošanās, rīta treniņš, video - tas viss būs ļoti saīsināts un sakoncentrēts īsā laika periodā. Īsti labi nav."

Treneris nosauc šīs mūsu izlases plusus un mīnusus. "Fizisko parametru trūkumiem ir viens, un otrs noteikti ir augstas klases spēļu trūkums. Arī ne visām spēlētājām ārzemju klubos izdevās aizvadīt perfektu sezonu ar lielu spēles laiku. Pie plusiem jāmin centība, atdeve un ātra iejušanās divpadsmitniekā, mikroklimata izveide."

Prognozēs pirms Eiropas čempionāta mūsu izlases izredzes netiek vērtētas augstu. "Bukmeikeri varbūt salikuši kopā no spēlētājām un treneriem, ko esam darījuši, no kādiem klubiem nākam. Vairs nav spēlētāju, kas ilgus gadus nesušas rezultātu. Tāpēc laikam jau tas rangs varētu būt objektīvs, un mēs nevaram visu laiku balstīties uz aizvadītajiem gadiem, kad viena paaudze astoņu gadu laikā nodrošināja panākumus," skaidro Latvijas izlases galvenais treneris. "Mums nāksies pierādīt, ka ar cīņassparu, mobilitāti un labu mikroklimatu varam prognozes apgāzt. Centīsimies plusiņus realizēt, kā tas jau ir izdevies aizvadītajos pārbaudes turnīros."

Eiropas čempionāta finālturnīrā ir arī sapņi, uz kuriem tiekties. "Gribam būt spēcīgi konkurenti. Tas ir primārais. Pēc tam varam domāt tālāk," saka Latvijas izlases galvenais treneris. "Sapņi mums ir. Varbūt tie ir tālu no realitātes, varbūt pamati tiem nav tik stipri, bet vēlēšanās ir. Kas cenšas, tam sanāk."

Pilnu interviju var lasīt "Sporta Avīzes" jaunākajā numurā vai elektroniskajā versijā ŠEIT.

Izmantotie resursi:
Sporta Avīze

  +1 [+] [-]

, 2013-06-11 14:44, pirms 11 gadiem
Kā teicis Mikelandželo - Augstus rezultātus var sasniegt tikai tad, ja uzstādīti augsti mērķi

     [+] [-]

, 2013-06-11 14:56, pirms 11 gadiem
ja viss pareizi sakrīt, tad sapnis var īstenoties realitātē

  +2 [+] [-]

, 2013-06-11 15:20, pirms 11 gadiem
Jākapā no visas sirds un rezultāti būs, un pat ļoti labi. Pārbaudes spēles to parādīja. Par mūsu skaistajām dāmām.
P.S - man vēl joprojām škrobe, ka Silarāju nepaņēma komandā - ļoti skaista čiepa un basi tak arī māk spēlēt!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-06-11 20:16, pirms 11 gadiem
rezgalis007 rakstīja: P.S - man vēl joprojām škrobe, ka Silarāju nepaņēma komandā - ļoti skaista čiepa un basi tak arī māk spēlēt!!
Diemžēl galvenajam trenerim tuvākas bija savas audzēknes...

     [+] [-]

, 2013-06-11 22:01, pirms 11 gadiem
ventiš rakstīja: Diemžēl galvenajam trenerim tuvākas bija savas audzēknes...
Rising stars looking to impress at EuroBasket...