Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Šneps: "Ja pēc spēles būtu aprunājies ar Jāni, šāda intervija nebūtu bijusi"

Šneps: "Ja pēc spēles būtu aprunājies ar Jāni, šāda intervija nebūtu bijusi"
Edgars Šneps un Jānis Blūms. Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latvijas Basketbola savienības (LBS) ģenerālsekretārs Edgars Šneps intervijā portālam Sportacentrs.com izteicās, ka žurnālā "Sporta Avīze" valstsvienības kapteiņa Jāņa Blūma izteikto kritiku par trenera darbu viņš nevēlas analizēt, bet, kas attiecas uz kritiku LBS, tad tajā neesot bijis neviena fakta, tikai emocijas.

"Ņemot vērā manu pieredzi, ja es būtu sapratis vai spējis pārredzēt visu laukumu, tad šāda intervija varēja arī nebūt," komentējot Jāņa Blūma izteikumus žurnālā "Sporta Avīze", norāda Šneps. "Pirmais, kurš varēja atrisināt šo jautājumu, bija treneris [Arnis Vecvagars], vienkārši izrunājoties ar spēlētāju. Ja tev komandā ir tāds spēlētājs, tad viņš zina savu lomu. Ja tā nepiepildās, tad parasti ir korekta saruna starp treneri un spēlētāju par to, kāpēc tā sanāca. Ir spēlētāji, ar kuriem par to ir jārunā. Jānim komandā noteikti bija šāds statuss."

"Ideālajā modelī šo jautājumu būtu bijis jāatrisina valstsvienības ģenerālmenedžerim, kuram jāredz viss laukums. Man nav nekādu pārmetumu Emīlam [Tomam] par viņa darba kvalitāti, bet viņš nav klasisks ģenerālmenedžeris, jo nekad nav spēlējis tajā līmenī un nezina, kas notiek spēlētāju un treneru galvās."

"Zinot to, ka Arnis šo jautājumu nebija izrunājis, bet Emīls to nevarēja izdarīt, visticamāk, man vajadzēja aprunāties ar Janku. Bet es viņu pārāk labi pazīstu. Ja man būtu bijusi ar viņu saruna, tad šāda intervija nebūtu bijusi vai arī tā būtu bijusi citāda. Cik liecina manā rīcībā esošā informācija, tad viņš varētu būt pateicis arī to, ko nav domājis, vai ir ticis pārprasts," skaidro LBS ģenerālsekretārs.

"Jāņa izteikto kritiku par trenera darbu es nevēlos analizēt, bet, kas attiecas uz kritiku LBS, tad tur nebija neviena fakta, tikai emocijas," saka Šneps, kurš pats spēlētāja karjeras laikā individuālā tikšanās reizē uzskaitīja faktus, kas viņu neapmierina LBS darbībā bijušā prezidenta Ojāra Kehra laikos. Vai viņš ir gatavs līdzīgai faktu uzskaitei no Blūma vai kāda cita izlases spēlētāja/spēlētāju puses? "Protams. Tādai sarunai es vienmēr esmu bijis gatavs. No basketbola pārvaldības viedokļa mums būtu jārunā par skaitļiem un faktiem, nevis par kaut kādām aģentu spēlītēm. Kas tas vispār ir? Es runāju ar visiem aģentiem, bet nevienam neko parādā neesmu. Kas tad ir noticis? Jārunā par faktiem."

Izraisītā ažiotāža pēc Blūma izteikumiem piesvieda ogles arī baumām par basketbola saimniecības opozīcijas pirkstu, sak, tā ir daļa no kampaņas cīņā par varu. "Pirmkārt, kamēr esmu ģenerālsekretāra amatā, man politiskos procesus nebūtu korekti komentēt. Otrkārt, domāju, ka tā tas nav. Vienkārši kāds to paķēra un izmantoja, lai pastiprinātu savas negācijas. Taču no Jāņa puses izteikumiem noteikti nebija nekādu tālejošu mērķu. Tās bija personiskais emocijas."

LBS prezidents Valdis Voins izteicās, ka savienība savu darba daļu esot izpildījusi, bet par rezultātu basketbola laukumā atbildīgs ir treneris. Vai arī Šneps netikšanā uz Pasaules kausa finālturnīru saskata tikai spēlētāju un treneru neveiksmi vai tā tomēr ir arī LBS neveiksme?

"Viens no iemesliem, kādēļ es pirmajās dienās pēc spēles Melnkalnē neaprunājos ar Jāni, bija tas, ka pats personiski nespēju "pārvārīt" šo rezultātu. Jā, Voins pēc spēles runāja par to, ka esam pirmā starp tām komandām, kas nav tikušas uz Pasaules kausu, taču tas nenozīmē, ka viņš nepārdzīvoja. Vajadzēja redzēt viņa un [Gunta] Šēnhofa sejas izteiksmes pēc mača zālē. Skaidrs, ka prezidents runāja tā, kā viņam bija jārunā. Prezidentam nepiedien vārdi, ka "viss ir slikti" vai "ko mēs tagad darīsim?". Nedomāju, ka viņa izteikumi atainoja viņa patiesās sajūtas."

P.S. Tuvākajās dienās Sportacentrs.com varēsiet lasīt apjomīgu interviju ar LBS ģenerālsekretāru Edgaru Šnepu.

1 2 54 komentāri

 +27 [+] [-]

, 2019-04-12 09:25, pirms 5 gadiem
Šnep, atkāpies!

 +22 [+] [-]

, 2019-04-12 09:27, pirms 5 gadiem
Šo pašlabuma meklētāju un intrigantu kopā ar mentu sen vajadzēja ar sūdainu mietu...

 +19 [+] [-]

, 2019-04-12 09:31, pirms 5 gadiem
Ar šādiem klauniem nekad nekādu panākumu nebūs

  +4 [+] [-]

, 2019-04-12 09:44, pirms 5 gadiem
Es domāju tur jāskatās dziļāk tā visas basketbola saimniecības neveiksme, jo galvenā problēma ir tieši tā, ka Latvijas līga nav pietiekami spēcīga, lai varētu saražot spēcīgus un labus spēlētājus, kuri varētu kļūt par līderiem. Takā Eirolīgas ar Finanšu ir konflikts tādēļ izlases paliek Eurocup un FIBA Cup spēlētājiem.Latvijai īsti nav tādu talantu tur.

  +5 [+] [-]

, 2019-04-12 09:51, pirms 5 gadiem
<---

  +7 [+] [-]

, 2019-04-12 09:51, pirms 5 gadiem
ak die, cik nemākulīgs cilvēks...jārunā bija jau savlaicīgi pirms pēdējās un agrākām (pajātajām) spēlēm.. Kad viss jau beigās bij traģiski pazaudēts, ko ta tad vairs mutes virināt

 +15 [+] [-]

, 2019-04-12 09:51, pirms 5 gadiem
Šneps, kad iesi pa skuju taku? vajag pārmaiņas...Kambala jau sen pateica,ka Šneps ir divkosīgs un sava labuma meklētājs.

 +23 [+] [-]

, 2019-04-12 09:57, pirms 5 gadiem
Nav jēgas lasīt šī pašamierinātā, un glumā funkcionāra neko neizsakošo tekstu.

  +1 [+] [-]

, 2019-04-12 10:06, pirms 5 gadiem
blondais18 rakstīja: Šneps, kad iesi pa skuju taku? vajag pārmaiņas...Kambala jau sen pateica,ka Šneps ir divkosīgs un sava labuma meklētājs.
Un Kambala ir īstais uz kuru atsaukties

  +1 [+] [-]

, 2019-04-12 10:19, pirms 5 gadiem
Komentaros sajuta,ka visam risinajums ir kada atlaishana..

  +6 [+] [-]

, 2019-04-12 10:29, pirms 5 gadiem
Nu, i labi, ka neaprunājies. Cenzors, bļāviens.

 +21 [+] [-]

, 2019-04-12 10:40, pirms 5 gadiem
Labi, ka Janka visu pateic, bet izskatas , ka LBS, toc savu vainu nekur neredz un turpinas sedet savas siltajas vietaas.

  +9 [+] [-]

, 2019-04-12 10:40, pirms 5 gadiem
Ja pēc spēles Šneps būtu izbraucis no valsts uz neatgriešanos, būtu par vienu nejēgu lv basī mazāk!

 +19 [+] [-]

, 2019-04-12 10:40, pirms 5 gadiem
iesācējs trenneris, iesācējs menedžeris , iesācējs ...... Tā ir valstsvienība vai kaut kāds privātklubiņš?
Slēpts komentārs: kuklitis

 +19 [+] [-]

, 2019-04-12 10:57, pirms 5 gadiem
LBS Padome.. ar to arī viss pateikts kas tie par vēžiem.. arī te būtu jānāk jaunais slotai kas šo kūti izmēstu. Blēži, pa pusei cietumnieki, korumpanti, eks politiķi (kas pats par sevi pie mums ir lamu vārds):

Andris Ameriks
Solvita Āboltiņa
Mārtiņš Bondars
Armands Garkāns
Uldis Grāvītis
Aigars Kalvītis
Ojārs Kehris
Irēna Krūmane
Māris Martinsons
Imants Parādnieks
Ilze Pētersone-Godmane
Valdis Siksnis
Aigars Štokenbergs
Kārlis Strēlis
Jānis Upenieks
Jānis Urbanovičs
Valdis Voins

 +12 [+] [-]

, 2019-04-12 11:00, pirms 5 gadiem
Ir jau saujiņa cilvēku, kas tomēr atceras Šnepa basketbolista gaitas un visus izteikumus, gan par treneriem, gan par federāciju karjeras laikā
Tie droši vien smejas par šo interviju

  +5 [+] [-]

, 2019-04-12 11:28, pirms 5 gadiem
backstab rakstīja: LBS Padome.. ar to arī viss pateikts kas tie par vēžiem.. arī te būtu jānāk jaunais slotai kas šo kūti izmēstu. Blēži, pa pusei cietumnieki, korumpanti, eks politiķi (kas pats par sevi pie mums ir lamu vārds):
Te viss redzams, Šneps ir tikai pakalpiņš. Tātad nevainīgs!

 +16 [+] [-]

, 2019-04-12 11:37, pirms 5 gadiem
backstab rakstīja: LBS Padome.. ar to arī viss pateikts kas tie par vēžiem.. arī te būtu jānāk jaunais slotai kas šo kūti izmēstu. Blēži, pa pusei cietumnieki, korumpanti, eks politiķi (kas pats par sevi pie mums ir lamu vārds):

Andris Ameriks
Solvita Āboltiņa
Mārtiņš Bondars
Armands Garkāns
Uldis Grāvītis
Aigars Kalvītis
Ojārs Kehris
Irēna Krūmane
Māris Martinsons
Imants Parādnieks
Ilze Pētersone-Godmane
Valdis Siksnis
Aigars Štokenbergs
Kārlis Strēlis
Jānis Upenieks
Jānis Urbanovičs
Valdis Voins
Šis saraksts mierīgi varētu noziedot EČ19 trūkstošo naudiņu, un vēl piemest klāt saldējumam katram, pat nepajūtot.

 +17 [+] [-]

, 2019-04-12 11:40, pirms 5 gadiem
pilnīgi pietika ar šo saīsināto intervijas versiju lai saprasti Šnepa būtību,,Mērnieku laikos bija tipāžs- Švauksts pilnīgs de ja vu..pietika jau ar faktu ,ka iecēla Vecvagaru par galveno treneri,kad visiem- speciālistiem ,faniem,spēlētājim bija skaidrs ,ka te būs auzas..nu nevar izveidot skaistu pils dārzu ja par dārznieku ieceļ iestādit un iesēt varošu palīgstrādnieku..

  +8 [+] [-]

, 2019-04-12 11:43, pirms 5 gadiem
Šāda intervija nebūtu bijusi tad, ja būtu kvalificējušies PK. Jebkurā citā variantā agrāk vai vēlāk tā intervija būtu notikusi... Nevajag Šnepam nepamatoti celt sevi gaisā, ka viņš kaut kāds guru, ar kuru aprunājoties visiem kļūs labāk...

  +4 [+] [-]

, 2019-04-12 11:43, pirms 5 gadiem
Tad, kad likās, ka baskets jau izkūlies, pēdējais gads atkal
iegrūdis ar seju dubļos. Vienas neveiksmes, skandāli,
turklāt visos līmeņos. Un tad brīnās, ka TV reitingi hoķim ir vairākas
reizes augstāki...
Slēpts komentārs: abs-1982

  +8 [+] [-]

, 2019-04-12 11:48, pirms 5 gadiem
Kaspars_Biedriņš rakstīja: Tad, kad likās, ka baskets jau izkūlies, pēdējais gads atkal
iegrūdis ar seju dubļos. Vienas neveiksmes, skandāli,
turklāt visos līmeņos. Un tad brīnās, ka TV reitingi hoķim ir vairākas
reizes augstāki...
Kamēr valdē un padomē būs korumpanti, shēmotāji un vienkārši bandīti, tikmēr skandāli turpināsies.

 +11 [+] [-]

, 2019-04-12 11:49, pirms 5 gadiem
abs-1982 rakstīja: a par to ka snhneps speleja pat traumets izlase visi jau aizmirsushi ? un tieshi ka pedeja trauma bij izlases spele kas pielika punktu vinja karjerai ar visiem pie kajas bet ta jau ir latvieshu daba noriet citus
vienu dienu varonis nakamaja jau nodevejs
Ieteiktu nejaukt darbības laukumā un ārpus tā...
Cepuri nost par paveikto izlasē uz laukuma, bet ārpus laukuma tik labi viss nesokas.

  +2 [+] [-]

, 2019-04-12 11:50, pirms 5 gadiem
kuklitis rakstīja: Nu rējēji-ir iespēja pieteikties uz izlases ģenerālmenedžera amatu un labot visas "vainas", nevis riet aiz muguras .
Ar visu to "aizmuguri" tur neko labot nav iespējams. Pārāk lieli smagsvari mugurā elpos.

 +12 [+] [-]

, 2019-04-12 11:50, pirms 5 gadiem
abs-1982 rakstīja: a par to ka snhneps speleja pat traumets izlase visi jau aizmirsushi ? un tieshi ka pedeja trauma bij izlases spele kas pielika punktu vinja karjerai ar visiem pie kajas bet ta jau ir latvieshu daba noriet citus
vienu dienu varonis nakamaja jau nodevejs
Tikai cilvēks ar zemu IQ jauks nesaistītas lietas. Šneps tagad nav spēlētājs, viņam ir darba pienākumi, kurus slikti pildot ir attiecīgi soļi jāpilda.

  +2 [+] [-]

, 2019-04-12 11:51, pirms 5 gadiem
backstab rakstīja: Kamēr valdē un padomē būs korumpanti, shēmotāji un vienkārši bandīti, tikmēr skandāli turpināsies.
Vispirms tur vajadzētu tādus cilvēkus, kuri spēj sastrādāties, nevis kā tagad, kad ir opozīcija tur

  +3 [+] [-]

, 2019-04-12 12:12, pirms 5 gadiem
Robis rakstīja: Un Kambala ir īstais uz kuru atsaukties
Kambis vismaz nav liekulis un visu pasaka kā ir...nosauca kaut vienu reizi kad viņš kaut reizi būtu nepateicis taisnību?

visu grāmatā pastāstīja...visās intervijās vnm pasaka kā ir...nevis runā aplinkus.

  +6 [+] [-]

, 2019-04-12 12:23, pirms 5 gadiem
abs-1982 rakstīja: a par to ka snhneps speleja pat traumets izlase visi jau aizmirsushi ? un tieshi ka pedeja trauma bij izlases spele kas pielika punktu vinja karjerai ar visiem pie kajas bet ta jau ir latvieshu daba noriet citus
vienu dienu varonis nakamaja jau nodevejs
Turēsim Bondaru pie siles visu mūžu, jo kādreiz arī spēlējis basketbolu!!

  +7 [+] [-]

, 2019-04-12 12:41, pirms 5 gadiem
Real Rebel rakstīja: Vispirms tur vajadzētu tādus cilvēkus, kuri spēj sastrādāties, nevis kā tagad, kad ir opozīcija tur
Nez man gan liekas, ka tur tādiem Urbanovičiem, Amerikiem, Aboltiņām uc frīkiem tur nav jābūt tuvumā. Citādi izskatās tikai pēc kārtējās barošanās siles.

  +7 [+] [-]

, 2019-04-12 13:00, pirms 5 gadiem
Šnepeli, ne jau intervijas būšana vai nebūšana ir problēma... Problēma ir LBS, kura nemāk vai negrib uzstādīt augstākus mērķus par tikšanu ārā no apakšgrupas EČ, piedalīšanos PČ kvalifikācijā. Ar šo basketbolistu paaudzi būtu jāuzliek augstāki mērķi - tādi, kuri spīd beigās.

 +10 [+] [-]

, 2019-04-12 13:33, pirms 5 gadiem
backstab rakstīja: Nez man gan liekas, ka tur tādiem Urbanovičiem, Amerikiem, Aboltiņām uc frīkiem tur nav jābūt tuvumā. Citādi izskatās tikai pēc kārtējās barošanās siles.
Viņi algu nesaņem, viņi tur ir lai piesaistītu finansējumu. Kaut kā tikai nesanāk.
Bet tas, ka LBS no šādiem vārdiem nevar sarunāt naudu, tas ir kā zīmogs viņu nevarībai.

  +4 [+] [-]

, 2019-04-12 13:56, pirms 5 gadiem
loook ploik! rakstīja: Viņi algu nesaņem, viņi tur ir lai piesaistītu finansējumu. Kaut kā tikai nesanāk.
Bet tas, ka LBS no šādiem vārdiem nevar sarunāt naudu, tas ir kā zīmogs viņu nevarībai.
Precīzi! Tāpēc Voinam ar Šnepu ir jāatkāpjas!!! Viņi ielika Vecvagaru!!! Viņi atbild par rezultātu (rezultāta neesamību) !

  +4 [+] [-]

, 2019-04-12 14:14, pirms 5 gadiem
tufijs1984 rakstīja: Šnepeli, ne jau intervijas būšana vai nebūšana ir problēma... Problēma ir LBS, kura nemāk vai negrib uzstādīt augstākus mērķus par tikšanu ārā no apakšgrupas EČ, piedalīšanos PČ kvalifikācijā. Ar šo basketbolistu paaudzi būtu jāuzliek augstāki mērķi - tādi, kuri spīd beigās.
Kad ir tik sekli mērķi, tad ar lielu varbūtību tie vienmēr tiks panākti, bet kungi varēs mūžīgi "vadīt"
1 2 54 komentāri