Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Medijs: Grieķijas izlasi "EuroBasket 2017" vadīs Eirolīgas čempions Itudis

Andrejs Siliņš

Medijs: Grieķijas izlasi "EuroBasket 2017" vadīs Eirolīgas čempions Itudis
Dimitris Itudis
Foto: AFP/Scanpix

Grieķijas basketbola federācija panākusi vienošanos ar vietējo speciālistu Dimitri Itudi un viņa darba devēju Maskavas CSKA par to, ka Itudis šoruden gaidāmajā Eiropas čempionāta finālturnīrā vadīs Grieķijas vīru valstsvienību, vēstī sdna.gr.

Grieķiju pēdējos divus gadus vadīja Fotis Kacikaris, un komanda Kacikara vadībā izcīnīja devīto vietu (bilance 5-1) 2014. gada Pasaules kausā, kā arī piekto vietu (7-1) 2015. gada Eiropas čempionāta finālturnīrā. Olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā grieķi atkal uzvarēja vairāk nekā zaudēja (2-1), taču uz Riodežaneiro neaizbrauca. Neraugoties uz lielisko bilanci oficiālās spēlēs (14-3), Kacikaris darbu izlasē neturpināja.

Grieķi jaunu galveno treneri visupirms atkal meklēja pašu mājās un nonāca līdz Dimitra Ituda kandidatūrai - 46 gadus vecais speciālists kopš 2014. gada ir Maskavas CSKA galvenais treneris un šajā laikā izcīnījis divus Krievijas (VTB līgas) čempiontitulus, kā arī triumfēja pagājušā gada Eirolīgas "Final Four". Itudis pagājušajā sezonā tika atzīts par Eirolīgas labāko treneri. Šosezon CSKA atkal ir galvenā favorīte uz titula izcīnīšanu Eiropas prestižākajā klubu turnīrā.

Itudim ir spēkā līgums ar CSKA līdz pat 2019. gadam, bet darbam ar izlasi šī gada Eiropas čempionātā tam nevajadzētu traucēt. Tiesa, turpinājumā var rasties sarežģījumi, jo līdz ar FIBA pieņemtajām izmaiņām izlašu kvalifikācijas turnīru spēles gan Eiropas, gan pasaules čempionātiem turpmāk norisināsies sezonas gaitā. Tas nozīmē, ka arī treneriem sezonas gaitā būs jādala uzmanība uz pusēm. Dāmu basketbolā tas pagaidām strādājis bez lieliem sarežģījumiem, tomēr skaidrs, ka klubiem jādod atļauja saviem treneriem darbam ar valstsvienībām.

Pagaidām CSKA nav atbildējusi Grieķijas federācijai, taču grieķi ir optimistiski noskaņoti par to, ka Itudim tiks dota zaļā gaisma darbam ar valstsveinību.

Izmantotie resursi:
sdna.gr