Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Solis nākamam pakāpienam: jaunatnes izlases uzzina pretiniekus Eiropas čempionātos

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Solis nākamam pakāpienam: jaunatnes izlases uzzina pretiniekus Eiropas čempionātos
Latvijas U16 puišu izlase 2016. gadā Radomā
Foto: fiba.com

Sestdien, 10. decembrī, Čehijas galvaspilsētā Prāgā notiek 2017. gada Eiropas jaunatnes čempionātu izloze basketbolā. Savus pretiniekus uzzinās Latvijas U16, U18 un U20 meitenes, kā arī U16 un U20 puiši.

U16 kadetes

Eiropas čempionātos trīs divīzijās piedalīsies 45 komandas. A divīzijas turnīrs risināsies 2017. gada 4.-12. augustā Francijas pilsētā Buržā. Vietējās komandas spēli katru reizi apmeklē 3000 skatītāju, turklāt no 2004. līdz 2006. gadam “Bourges Basket” pārstāvēja Anete Jēkabsone-Žogota.

Kaspara Mājenieka trenētās meitenes izlozē tika izsētas no otrā groza, pretiniekos D grupā iegūstot mājinieci Franciju no pirmā groza, Turciju no trešā groza un Baltkrieviju no ceturtā groza.

FIBA U16 Women

#A grupaB grupaC grupaD grupa
1SpānijaČehijaItālijaFrancija
2KrievijaVācijaUngārijaLatvija
3LietuvaHorvātijaSerbijaTurcija
4PolijaNīderlandeRumānijaBaltkrievija

U18 juniores

Aināra Čukstes trenētās juniores Eiropas čempionātu aizvadīs 2017. gada 5.-13. augustā Ungārijas rietumu pilsētā Šopronā. Latvijas meitenes izlozi sāka no pirmā groza, pretiniekos iegūstot Ungāriju no otrā groza, Turciju no trešā groza un Grieķiju no ceturtā groza. A, B un C divīzijās spēlēs pavisam 45 komandas.

FIBA U18 Women

#A grupaB grupaC grupaD grupa
1SpānijaLatvijaČehijaItālija
2SerbijaUngārijaKrievijaFrancija
3HorvātijaTurcijaLietuvaBeļģija
4ZviedrijaGrieķijaSlovēnijaBosnija

U20 jaunietes

Eiropas čempionāts A divīzijā otro gadu pēc kārtas notiks Portu ziemeļrietumu priekšpilsētā Matusiņju, šoreiz 8.-16. jūlijā. Latvijas jaunietes izlozi sāka no ceturtā groza, B grupā pretiniekos iegūstot vicečempioni Itāliju no pirmā groza, Lietuvu no otrā groza un mājinieci Portugāli no trešā groza.

FIBA U20 Women

#A grupaB grupaC grupaD grupa
1SpānijaItālijaFrancijaKrievija
2BeļģijaLietuvaSlovēnijaNīderlande
3PolijaPortugāleUngārijaSerbija
4ZviedrijaLatvijaBosnijaTurcija

U16 puiši

Mārtiņa Gulbja trenētie kadeti 11.-19. augustā spēlēs Melnkalnes galvaspilsētā Podgoricā. Latvija tika izsēta no otrā groza, pretiniekos grupā iegūstot no pirmā groza, no trešā groza un no ceturtā groza. A, B un C divīzijās spēlēs 50 komandas.

FIBA U16 Men

#A grupaB grupaC grupaD grupa
1LietuvaTurcijaFrancijaSpānija
2SerbijaVācijaItālijaLatvija
3HorvātijaSomijaKrievijaMelnkalne
4IzraēlaSlovēnijaIgaunijaZviedrija

U20 jaunieši

Eiropas U20 čempionāts pēc trīs gadu pārtraukuma notiks 15.-23. jūlijā Krētas salā Grieķijā. Latvijas jaunieši tika izsēti no otrā groza, tiekot ielozēti C grupā kopā ar Lietuvu no pirmā groza, Ukrainu no trešā groza un Izraēlu no ceturtā groza.

FIBA U20 Men

#A grupaB grupaC grupaD grupa
1GrieķijaTurcijaLietuvaSerbija
2VācijaFrancijaLatvijaSpānija
3ČehijaMelnkalneUkrainaItālija
4ZviedrijaIslandeIzraēlaSlovēnija