Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Vecvagars iegūst vēl 25 dienas valstsvienības sastāva nosaukšanai

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Vecvagars iegūst vēl 25 dienas valstsvienības sastāva nosaukšanai
Jānis Strēlnieks
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Starptautiskā basketbola federācija (FIBA) pagarinājusi valstsvienību paplašināto pieteikumu pieņemšanu Pasaules kausa kvalifikācijas turnīram līdz 6. novembrim. Iepriekš noteiktais termiņš bija 12. oktobris.

Latvijas basketbola savienības ģenerālsekretārs Edgars Šneps telefonsarunā ar Sportacentrs.com apstiprināja FIBA nodomu. "Pirmie mājieni par termiņa pārcelšanu – nenosaucot konkrētus datumus – Ženēvā izskanēja septembra beigās, pirms spēlētāju uzņemšanas FIBA Slavas zālē."

Eiropā pirmās kvalifikācijas spēles paredzētas piektdien, 24. novembrī. Šajā dienā ceļu uz finālturnīru sāks arī Latvijas valstsvienība, izbraukumā Ankarā tiekoties ar Turcijas izlasi. Pirmā mājas spēle notiks 26. novembrī Rīgas arēnā pret Zviedriju.

FIBA sākotnēji noteica, ka valstsvienību paplašinātie kandidātu saraksti jāiesniedz līdz 12. oktobrim – sešas nedēļas jeb 43 dienas pirms kvalifikācijas sākuma. Otrdien kļuva zināms, ka termiņš pārcelts 25 dienas vēlāk – līdz 6. novembrim jeb 18 dienas pirms starta.

Pirmie par izmaiņām ziņoja lietuvieši. Dienvidu kaimiņu galvenais treneris Daiņus Adomaitis laikrakstam “Lietuvos rytas” atklāja, ka nosauks kandidātu sarakstu novembra sākumā, lai gan iepriekš bija plānojis to darīt oktobra vidū.

Līdzīga iespēja radusies arī Latvijas valstsvienības galvenajam trenerim Arnim Vecvagaram. Viņš pirms dažām dienām Basket.lv izteicās sekojoši : “Paplašinātais saraksts FIBA jāreģistrē līdz oktobra vidum un tajā nebūs lielu pārsteigumu. Visticamāk, uz pirmajām spēlēm tiks uzaicināti 13-14 spēlētāji. Tie, kuri novembra beigās būs labākajā formā.”

FIBA noteikusi atšķirīgus “logus” vīriešu un sieviešu valstsvienībām. Sievietēm pirmais "izlašu pārtraukums" būs 6.-16. novembrī, savukārt vīriešiem 20.-28. novembrī. Latvija un Serbija kā “EuroBasket Women 2019” rīkotājas ir atbrīvotas no piedalīšanās kvalifikācijā.

FIBA un Eirolīgas strīds

FIBA 25. septembrī piedāvāja 16 Eirolīgas klubu prezidentiem un Eirolīgas komercnodaļai kompromisa risinājumu – novembra un februāra "valstsvienību logu" laikā pārcelt astoņas Eiropas kvalifikācijas turnīru spēles no ceturtdienas uz piektdienu, pretī sagaidot astoņu Eirolīgas spēļu pārcelšanu no ceturtdienas un piektdienas uz tās pašas nedēļas otrdienu.

Minētās izmaiņas kalendārā ļautu Eirolīgas klubiem startēt labākajos sastāvos, vienlaikus atļaujot Eirolīgas spēlētājiem pievienoties valstsvienībām. FIBA izpildkomiteja 3. oktobrī spēra vēl vienu soli uz priekšu, nolemjot Eiropas kvalifikācijas spēles oficiāli pārcelt no ceturtdienas uz piektdienu.

Eirolīga 6. oktobrī noraidīja priekšlikumu, netieši atsaucoties uz NBA. “FIBA piedāvājums tāpat negarantē visu basketbolistu pieejamību valstsvienībām, piemēram, no Ziemeļamerikas vadošajiem turnīriem, tādējādi dažām komandām nonākot nevienlīdzīgā situācijā.”

Ja Eirolīga piekristu FIBA priekšlikumam, spēlētāji – Latvijas gadījumā Jānis Strēlnieks, Dairis Bertāns un Jānis Timma – varētu ierasties valstsvienībā, sākot no 22. novembra jeb divas dienas pirms kvalifikācijas spēļu sākuma.

Izmantotie resursi:
sportas.lrytas.lt

     [+] [-]

, 2017-10-10 18:04, pirms 6 gadiem
Teorētiski sastāvs var būt labs:
Pašečniks, Meiers
Šmits, Gražulis, Mejeris, Freimenis (visiem pat vietu nepietiks)
Siliņš, Peiners
Blūms, Ausējs? Lejasmeiers?, Šķēle?, Jakovičš?, kāds no VEF aizsargiem?

 +10 [+] [-]

, 2017-10-10 18:22, pirms 6 gadiem
Pasečņiks viens būs pamaz prieks Ukrainas garajiem Zaitseva (210cm),Pustovija (218 cm) un Fesenko (214cm ) mums grupā ir vājākā groza apakša.

  -1 [+] [-]

, 2017-10-10 18:23, pirms 6 gadiem
Kāds Gražulis?

  +1 [+] [-]

, 2017-10-10 18:30, pirms 6 gadiem
Meža_briesmonis rakstīja: Teorētiski sastāvs var būt labs:
Pašečniks, Meiers
Šmits, Gražulis, Mejeris, Freimenis (visiem pat vietu nepietiks)
Siliņš, Peiners
Blūms, Ausējs? Lejasmeiers?, Šķēle?, Jakovičš?, kāds no VEF aizsargiem?
piekrītu, vienīgi pie Šķēles jautājuma zīmi var noņemt, bet pie Gražuļa noteikti pielikt. Vēl var izmēģināt ESP Ļaksu

  +1 [+] [-]

, 2017-10-10 18:34, pirms 6 gadiem
Meža_briesmonis rakstīja: Teorētiski sastāvs var būt labs:
Pašečniks, Meiers
Šmits, Gražulis, Mejeris, Freimenis (visiem pat vietu nepietiks)
Siliņš, Peiners
Blūms, Ausējs? Lejasmeiers?, Šķēle?, Jakovičš?, kāds no VEF aizsargiem?
vēl jau varētu izlaisei blakus pielikt jaunos Strautiņu un Blūmbergu nākotnes vārdā.

  +3 [+] [-]

, 2017-10-10 18:38, pirms 6 gadiem
mirage59 rakstīja: Kāds Gražulis?
Andrejs

     [+] [-]

, 2017-10-10 18:39, pirms 6 gadiem
suhinsh rakstīja: Andrejs
tad jau Ronalds Zaķis labāks ir.

  +2 [+] [-]

, 2017-10-10 18:45, pirms 6 gadiem
Witslenamitea rakstīja: vēl jau varētu izlaisei blakus pielikt jaunos Strautiņu un Blūmbergu nākotnes vārdā.
Strautiņu varbūt, Blumbergu noteikti ne. Nav īstais brīdis mēģināt jaunos. Jātiek uz PK par katru cenu, jāvāc visu, kas atlicis.

  +1 [+] [-]

, 2017-10-10 18:48, pirms 6 gadiem
Witslenamitea rakstīja: Pasečņiks viens būs pamaz prieks Ukrainas garajiem Zaitseva (210cm),Pustovija (218 cm) un Fesenko (214cm ) mums grupā ir vājākā groza apakša.
Par Anžeju vēl stiprs jautājums. Neteiktu arī, ka sezonas sākums ACB būtu baigi labs. Interesanti, kādā statusā mēneša laikā būs Bērzs. Ja Anžejs spēlē, tad kopā ar Mejeru + Meieru, Šmitu, Siliņu... NU, nemaz nav tik bēdīgi.

  +3 [+] [-]

, 2017-10-10 18:52, pirms 6 gadiem
Meža_briesmonis rakstīja: Teorētiski sastāvs var būt labs:
Pašečniks, Meiers
Šmits, Gražulis, Mejeris, Freimenis (visiem pat vietu nepietiks)
Siliņš, Peiners
Blūms, Ausējs? Lejasmeiers?, Šķēle?, Jakovičš?, kāds no VEF aizsargiem?
Blūms obligāti saucams.

     [+] [-]

, 2017-10-10 19:01, pirms 6 gadiem
dobrecovs rakstīja: Par Anžeju vēl stiprs jautājums. Neteiktu arī, ka sezonas sākums ACB būtu baigi labs. Interesanti, kādā statusā mēneša laikā būs Bērzs. Ja Anžejs spēlē, tad kopā ar Mejeru + Meieru, Šmitu, Siliņu... NU, nemaz nav tik bēdīgi.
Es ceru, ka neatkārtojas sliktās sezonas scenārijs, kad vasaru notrallināja nevis trenējās....izlasei jau arī atteica, it kā trenēšoties, bet pēc tam intervijā, ka atpūtu paņēmis Anžejs

  +2 [+] [-]

, 2017-10-10 19:37, pirms 6 gadiem
Real Rebel rakstīja: Es ceru, ka neatkārtojas sliktās sezonas scenārijs, kad vasaru notrallināja nevis trenējās....izlasei jau arī atteica, it kā trenēšoties, bet pēc tam intervijā, ka atpūtu paņēmis Anžejs
Cik man zināms, tad kamēr izlasei bija nometne, šis esot dzīvojies pa festivāliem. Tik ļoti nopietni viņš trenējās jaunajai sezonai.

     [+] [-]

, 2017-10-10 21:40, pirms 6 gadiem
yeah rakstīja: Cik man zināms, tad kamēr izlasei bija nometne, šis esot dzīvojies pa festivāliem. Tik ļoti nopietni viņš trenējās jaunajai sezonai.
Nožēlojams čalis, nav ko skraidīt tādam pakaļ. Ja gribēs un būs pelnijis, pats atradīs ceļu uz izlasi.

     [+] [-]

, 2017-10-10 23:58, pirms 6 gadiem
eevelee rakstīja: Nožēlojams čalis, nav ko skraidīt tādam pakaļ. Ja gribēs un būs pelnijis, pats atradīs ceļu uz izlasi.
Ar kādām tiesībām Jūs kaut ko pārmetat Anžejam? Viņš, lai gan perspektīvs basketbolists, ir arī 21 (!!!) gadus vecs jaunietis! Tā ir viņa izvēle, atpūsties pēc smagas,garas sezonas! Viņš to ir pelnījis. Tas, ka šoreiz sanāca atteikties no izlases ir tikai saprotams.Protams,ar jums "izlases fanātiem" runāt ir kā ar sienu.