Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Novickis sapņo spēlēt Berlīnē un cer uz "Mavericks" atļauju

Novickis sapņo spēlēt Berlīnē un cer uz "Mavericks" atļauju
Marks Kjūbans un Dirks Novickis: NBA čempioni 2011. gadā
Foto: AP/Scanpix

Vācijas galvaspilsēta Berlīne pirmdien, 8. septembrī, ieguva tiesības rīkot 2015. gada Eiropas basketbola čempionāta grupas turnīru. Vācu superzvaigzne Dirks Novickis cer beidzot spēlēt mājās, taču viņa plāni būs atkarīgi no "Dallas Mavericks" lēmuma.

Vācijas basketbolisti 1993. gadā triumfēja Eiropas čempionātā Štutgartē. Kopš tā laika bundeskomanda savās mājās nav spēlējusi, tāpēc EuroBasket 2015 norise Berlīnē solās kļūt par lielu notikumu. Spēles paredzēts aizvadīt O2 arēnā un Makša Šmēlinga hallē.

“Eiropas čempionāta grupas turnīra norise Berlīnē – tas ir lieliski. Tas noteikti kļūs par lielu notikumu Vācijas basketbolā,” ziņu komentēja Novickis. Viņam piekrita Vācijas Basketbola federācijas (DBB) prezidents Ingo Vaiss. “Tas būs īpašs brīdis Vācijas sportam, jau tagad gaidām to ar milzīgu nepacietību.”

Pārējie trīs grupas turnīri 5. - 10. septembrī notiks Latvijas galvaspilsētā Rīgā, Horvātijas galvaspilsētā Zagrebā un Francijas dienvidu pilsētā Monpeljē. Finālturnīra norise – astotdaļfināli, ceturtdaļfināli, pusfināli un medaļu spēles – paredzēta Francijas ziemeļu lielpilsētā Lillē.

Basketbola Bundeslīgas (BBL) izpilddirektors Ralfs Pommers ir pārliecināts par sekmīgu turnīra norisi. “Berlīne būs lieliska rīkotāja. Tas paaugstinās valstsvienības izredzes spēlēt Rio. Turam īkšķus par Dirka Novicka līdzdalību.”

Trīsdesmit sešus gadus vecais Novickis nesen parakstīja trīs sezonu līgumu ar “Dallas Mavericks” – Teksasas klubu, kura priekšgalā 2011. gadā uzvarēja NBA čempionātā. Lai spēlētu Eiropas čempionātā, Novickim jāsaņem kluba īpašnieka Marka Kjūbana atļauja.

Novickis nesen pauda, ka vēlas spēlēt galvaspilsētā. Spēlētājs norādīja, ka tādā ceļā iespējams nokļūt 2016. gada Olimpiskajās spēlēs.

Izmantotie resursi:
Dirk Nowitzki freut sich auf die EM-Vorrunde...

Vai Kjūbans atļaus Novickim spēlēt Berlīnē?

  • 120

  • 21



, 2014-09-10 18:39, pirms 10 gadiem
Kjūbans pēc PG24 gadījuma iešķiebs Dirkam koferīti par morālajiem pārdzīvojumiem, un ar to arī viss beigsies. Bizness ir bizness
, 2014-09-10 18:39, pirms 10 gadiem
Domāju ka Kubans varētu Dirkam atļaut spēlēt mājās un noslēgt karjeru izlasē! Ja protams Vācija neizdomā tikt uz RIO
, 2014-09-10 18:42, pirms 10 gadiem
Vācija ar vai bez Novicka ir pavisam cita komanda. Ceru, ka Dirks spēlēs, tāpat uz Toniju Pārkeru.
, 2014-09-10 18:42, pirms 10 gadiem
sandis444444 rakstīja: Domāju ka Kubans varētu Dirkam atļaut spēlēt mājās un noslēgt karjeru izlasē! Ja protams Vācija neizdomā tikt uz RIO
Kjūbans nevar Dirkam neko aizliegt, taču viņš noteikti ar dažādiem līdzekļiem var pagriezt ārieša domas "pareizajā" virzienā
, 2014-09-10 18:42, pirms 10 gadiem
entuziasts rakstīja: Vācija ar vai bez Novicka ir pavisam cita komanda. Ceru, ka Dirks spēlēs, tāpat uz Toniju Pārkeru.
Un kā tas palīdz Latvijas izlasei?
, 2014-09-10 18:43, pirms 10 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Un kā tas palīdz Latvijas izlasei?
Francija un Vācija jau var būt tikai uz izslēgšanas spēlēm pretī. Nu Pārkers iepriekšējā EČ izģērba Latviju.
, 2014-09-10 18:45, pirms 10 gadiem
entuziasts rakstīja: Francija un Vācija jau var būt tikai uz izslēgšanas spēlēm pretī. Nu Pārkers iepriekšējā EČ izģērba Latviju.
Ir kādas svarīgākas spēles par izslēgšanas spēlēm?
, 2014-09-10 18:55, pirms 10 gadiem
Bet vai vins bus spejigs spelet?
Man ir loti lielas aizdomas,ka Mavs sogad tiks talu.
Nebus Dirkam daudz laika atpusties pa vasaru.
, 2014-09-10 20:36, pirms 10 gadiem
Bostonietis rakstīja: Bet vai vins bus spejigs spelet?
Man ir loti lielas aizdomas,ka Mavs sogad tiks talu.
Nebus Dirkam daudz laika atpusties pa vasaru.
Neredzu kā viņiem cīnīties ar OKC/SAS/LAC.

Un Bērziņ, un kā vēl komandas īpašnieks var aizliegt.
, 2014-09-10 20:54, pirms 10 gadiem
Kubanam ir obligāti jādod atļauja Dirkam, jo Dirks piekrita spelēt par mazāku algu klubā.
, 2014-09-10 20:56, pirms 10 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Neredzu kā viņiem cīnīties ar OKC/SAS/LAC.

Un Bērziņ, un kā vēl komandas īpašnieks var aizliegt.
Šogad Mavs-Spurs duelis beidzās ar 3:4 Spurs visgrūtāk gāja ar Mavs+ šogad MAvs komandai ir labi papildinājumi Chandlers, Parsons, Nelsons. Tiks tiks tālu.
, 2014-09-10 21:07, pirms 10 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Kjūbans nevar Dirkam neko aizliegt, taču viņš noteikti ar dažādiem līdzekļiem var pagriezt ārieša domas "pareizajā" virzienā
Man gan liekas, ka tieši otrādi. Kjūbans un kā vēl var aizliegt, kamēr vēl Novickim ir spēkā līgums ar Mavericks, Dirks ir Kjūbana īpašums un viņš var Dirkam aizliegt spēlēt basketbolu jebkur citur, kas nav Mavericks. Bet domāju, ka par visu, ko Dirks ir Kjūbana labā darījis, viņš varētu arī vēl pēdējo reizīti atļaut ģermānim uzspēlēt savā Berlīnē. Kaut vai Novicka jaunais kontrakts, kurš ir par stipri mazākām naudiņām, kā Novickis varētu dabūt - tā jau vien tāda dāvana Kjūbanam.
, 2014-09-10 21:57, pirms 10 gadiem
Pilnīga skaudība ... par šādu spēlētāja attieksmi. Saliekot kopā visu - naudu, slavu, nba sezonu un vecumu - tāpat izlase ir svarīga.
Manuprāt letiņi par daudz pārspīlē patriotismu, mūsu nācija manuprāt ir pilnīgi nepatriotiska.
, 2014-09-11 09:37, pirms 10 gadiem
Jā, latviešiem ar patriotismu ir švaki. Novickim jau 35 un normāli spēlē. Mums zaļknābji, kuri neko nejēdz jau 30 gadniekus sūta pensijā. Un cik NBA nav bijuši spēlētāji jau ap 40? Ne viens vien. Es atgādināšu par to pašu Kambalu. Vēl viņš ir spēka un enerģijas pilns un var nokapāt savas 15-20 minūtes mierīgi. Bet te daudzi čikst vecs, vecs... Nu, nejēgas pilnīgi! Protams, ka spēlētājs jāpārbauda pārbaudes spēlēs, bet tāpat uz dullo kādu norakstīt tas vienkārši ir stulbi. Ja Biedriņš piekristu arī vajadzētu pārbaudīt, bet ar Biedru ir bēdīgāk, viņš jau negrib vispār spēlēt un gandrīz divus gadus nav nopietni ticis pie spēlēšanas. Neticu gan, vai Bagatskis spēs pārkāpt savam ego un aicinās vismaz uz treniņiem un pārbaudes spēlēm visus labākos kandidātus.
Aleksandrs Petrovičs (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
1

Petrovičs atgriežas Latvijas kvalifikācijā ielozētās Brazīlijas trenera amatā

Brazīlijas Basketbola federācija pavēstījusi par izmaiņām vīriešu basketbola izlases trenera amatā. Tajā atgriezies horvātu speciālists Aleksandrs Petrovičs, kurš tajā nomainījis līdzšinējo speciālistu Gustavo Konti. Brazīlija šajā vasarā Rīgā cīnīsies par vietu 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu turnīrā.
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.